Érdemes elgondolkodnia azon, hogy él-e az akár 70%-os állami támogatással vagy hagyja veszni.

Hogyan juthat hozzá?

Ha köt növénybiztosítást, akkor az állam – módozattól és a rendelkezésre álló pénztől függően – minimum 40, maximum 70%-kal támogatja a díjat.

De mire jó a növénybiztosítás?

Többre, mint gondolná. Amellett, hogy a legfontosabb, illetve a leggyakoribb kockázatok ellen biztosíthatja ültetvényeit és szántóföldi kultúráit, szorosan összefügg a kárenyhítési rendszerrel.

Azzal a kárenyhítési rendszerrel, amelynek Ön is a tagja, mert a törvény minden gazda számára előírja (egy minimális üzemméret felett), hogy be kell fizetnie a hozzájárulását, és ha kára van, akkor onnan kaphat kárenyhítésként pénzt. Persze csak akkor, ha megfelel a feltételeknek. Ez a kárenyhítés nem teljes körű, nem garantált és tele van buktatókkal. így a teljes körű védelem érdekében érdemes kiegészíteni egy növénybiztosítással.

Fotó: Unsplash

A biztosítás megkötése mellé kétféle állami támogatás is jár:

  • ha köt egy megfelelő növénybiztosítást, akkor a kárenyhítési rendszerből igénybe vehető kártérítést megduplázzák. De ezt meg is fordíthatjuk. Ha nem köt, akkor lefelezik! Egy ügyfelünknek, például, elfagyott a szőlője, 80 millió Ft volt a kára. Akkor még nem volt biztosítása, így a kárenyhítési rendszer csak a felét fizette ki. Miután megtudta, hogyan függ össze a kárenyhítési rendszer és a biztosítás, gondolkodás nélkül megkötötte.
  • A biztosítás díját az állam támogatja, így Ön könnyen megduplázhatja a kárenyhítési rendszerből történő kifizetéseket (fagykár, aszálykár) – és még biztosítási védelme is lesz az egyes kockázatokra (jégverés).

Nézze meg, mennyibe kerülne konkrétan az Ön számára a növénybiztosítás! Kalkuláljon most, öt perc alatt és a mutatunk kedvezményes díjat. Ha szeretné még ezt is csökkenteni, adja meg a telefonszámát, felhívjuk és még jobban Önre szabjuk a biztosítást.

Elenyésző, van, amikor néhány ezrelék a védelem ára

Például, nézzünk egy átlagos gazdát: a kalkuláló ügyfelünknek van 15 hektár őszi búzája és 25 hektár kukoricája. Az általa megadott hozammal és eladási árral kiszámolta, hogy kb. 19.000.000 Ft a termés értéke. Ezzel szemben a jégbiztosítás díja (az állami támogatás után) kb. 89.000 Ft. Ez 5 ezreléke a termény értékének! Cserébe nyugodtan alhat, mert ezért a pénzért a milliós hozamcsökkenések értékét is megtéríti a biztosító.

Ha pedig nincs kár, akkor nem túl nagy veszteség a kifizetett biztosítási díj.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Amiről ebben a cikkben írtunk, azok az alapok.

De az ördög a részletekben rejlik. Ezért érdemes tájékozódnia, mielőtt ténylegesen meg is köti a biztosítást. Ennek az a legegyszerűbb módja, hogy kalkulál egyet, ott megadja a telefonszámát, mi visszahívjuk és nyugodtan, minden kötelezettség nélkül átbeszéljük a helyzetét és összeállítjuk az Ön számára legjobb növénybiztosítást.

Az országban egyedülállóan nálunk nem kell akár több napot várnia arra, hogy megismerje egyszerre több biztosító díját, hanem pár perc alatt pontos információt kap. Ha pedig úgy dönt, hogy megköti a biztosítást, személyes találkozó nélkül és érintésmentesen teheti meg – ez fontos a mai időkben.

Nem hagyjuk magára: 50 év növénybiztosítási tapasztalatával rendelkezünk, elérhetőek vagyunk, válaszolunk a kérdéseire és segítünk.

Tegye meg az első lépést, kalkuláljon most! (Tényleg csak 5 perc)

Ne feledje, idén nincs annyi ideje kötni, mint tavaly volt

Egyes biztosítóknál csak április 30-ig köthet A csomagot és a biztosítók vállalási limiteket is meghatároztak: ha betelik a kvóta, nem kötnek több biztosítást az adott területen.

Ha kérdése van, vagy segítségre van szüksége a növénybiztosítással vagy a kárenyhítési rendszerrel kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-as számon!

Készítsen egy kalkulációt, kattintson a gombra.

(x)

Megosztás

További híreink

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás