Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bankkártyás adófizetési lehetőségre vonatkozó tudnivalókról. A legtöbb esetben bankkártyával is lehet rendezni az adófizetési kötelezettséget a NAV ügyfélszolgálatain elhelyezett leolvasókon, illetve a NAV internetes felületein. Az adóhatóság információs füzetében összefoglalta a bankkártyás adófizetés főbb szabályait, hogy ki, milyen adókötelezettségét rendezheti bankkártyával, milyen kártyatípusok elfogadottak.

A természetes személy adózók, vagyis a magánszemélyek szinte minden fizetési kötelezettségüket rendezhetik bankkártyával a NAV ügyfélszolgálatain, illetve online, internetes bankkártyás fizetéssel - írta az Adózóna cikke.

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bankkártyás adófizetés lehetőségeire vonatkozó tudnivalókról

A nem természetes személy adózók, például a cégek, vállalkozások, szervezetek kizárólag a következő tételeket fizethetik bankkártyával:

  • a) eljárási illeték,
  • b) a NAV-nál kezdeményezett eljárásokért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj,
  • c) az adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatáshoz kapcsolódó regisztrációs díj,
  • d) az egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó közteher,
  • e) a közúti közlekedésről szóló törvény alapján a NAV által kiszabott közigazgatási bírság és
  • f) a tételes elszámolású fizetési kötelezettségek.

Az utóbbi két esetben – e)–f) pont – a bankkártyás fizetéskor a határozat iktatószámát is meg kell adni.

A végrehajtási eljárás alatt álló adózók is befizethetik tartozásaikat a végrehajtói letéti számlára POS-terminálon keresztül, ahogy az árverési vételárat és a vételárelőleget is befizethetik az ügyfelek így az ügyfélszolgálatokon.

Személyek és szervezetek fizetése

Természetes személy fizethet a saját nevében, vagy meghatalmazott útján. Az egyéb szervezet, gazdasági társaság pedig a képviselője, illetve meghatalmazott képviselője, meghatalmazottja, pénzügyi képviselője útján fizethet, ha a képviseleti jogosultságát igazolja.

A NAV-nál bankkártyás fizetéskor csak a bankkártyán feltüntetett természetes személy fizethet, vagyis a kártyát más nem használhatja.

A befizetőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a fizetett összeget mely adónemekre, milyen összegben kéri elszámolni, ugyanis a NAV az elszámolást a nyilatkozat figyelembevételével teljesíti. Nem kell nyilatkozni, ha a végrehajtói letéti számlára fizet be és az árverési vételár, valamint vételárelőleg megfizetésekor sem.

Itt és ennyiért lehet fizetni

A bankkártyás fizetés költségeit az állam viseli. A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán, kirendeltségein, továbbá a kormányablakokban működő NAV-ablakoknál és a vámhatóság egyes telephelyein is lehet bankkártyával fizetni.

A kijelölt ügyfélszolgálatok elérhetősége, nyitvatartása a NAV honlapján a www.nav.gov.hu-n az Ügyfélszolgálatok menüpontban található.

Elfogadott kártyatípusok

A NAV-nál Visa, Visa Electron, MasterCard, MasterCard Electronic és Maestro típusú bankkártyákkal lehet fizetni. Az American Express kártyatípus nem használható - írták.

Megosztás

További híreink

Az Agro-ökológiai Program legnagyobb hibáiról is írt az agrártárca

2024.07.15.

A 2023-ban indult új zöld területalapú támogatás, az Agro-ökológiai Program (AÖP) 2023. évi kérelmei után közel 51 ezer termelő mintegy 3,6 millió hektár után részesült összesen mintegy 92,5 milliárd forint értékű kifizetésben.

A malacok vére fiatalító csodaszer, 80 évesekből újra 25 éveseket csinálhat

2024.07.14.

A malacok vérében olyan összetevőt fedeztek fel, amely képes lehet fiatalítani a szervezetet. Az egereknek beadva megfordította számos szerv öregedési folyamatát. A kutatás szerzői kijelentik, hogy ha hasonló hatást lehetne elérni embereknél, a 80 évesek visszatérhetnének a 25 évesek kondíciójába.

Kannibalizmus baromfinál: okok és megoldások

2024.07.14.

Miért csipkedik, tépik és sebesítik egymást a baromfik? Megbeszéljük a kannibalizmus leggyakoribb okait és a probléma megoldásának módjait.

Tudja mi az egyre gyakoribb hőhullámok oka?

2024.07.14.

A bőrünkön érezzük és a mérések is igazolják, hogy az éghajlatváltozás legnyilvánvalóbb tünete térségünkben a hőségperiódusok gyakoriságának növekedése. Egy hőhullámon már túl vagyunk idén is, a második ennél komolyabbnak ígérkezik, a hatásait épp elszenvedjük.

7 napos időjárás-előrejelzés: marad a napos idő, zivatarokkal és felhőszakadásokkal

2024.07.14.

Vasárnap nagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és főleg arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti. A zivatarok éjszakára sem szűnek meg teljesen. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul. Késő estére 20 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Partnerhírek
Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Partner

Új korszak kezdődik a Lidea életében az újgenerációs repcehibridek érkezésével

2024.07.12.

2009-ben a Lidea teljesen megújította a repce nemesítési programját. 13 év fejlesztési munkája érett be, mely eredményeképp olyan korszerű hibrideket sikerült előállítani, amelyek Európa szerte, eltérő termesztési körülmények között bizonyítottan felveszik a versenyt a legnevesebb konkurens repcékkel.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.200 hirdetés 81 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás