A Valcum Agro Kft. Dr Green termékcsaládja olyan alternatív tápanyag-utánpótlási technológiát jelent, mely szem előtt tartja a jelen klímahelyzetet, és környezet-védelmi, mi több gazdasági szempontból is segít a gazdáknak a növény-termesztésben. A technológiát Dr. Varga Zsolt, a cég termékmenedzsere és Lábodi Márk, az Alkotmány Agro Zrt. agronómusa mutatta be.

Milyen tagokból áll a Dr Green termékcsalád?

Varga Zsolt: A Dr Green termékcsaládon belül két kategóriát különböztetünk meg: léteznek növényspecifikus, jelen esetben a repcetermesztésbe illeszthető termékeink, illetve univerzális lombtrágyáink. A két vonal abban különbözik egymástól, hogy bár mindkettő célja a tápelem-utánpótlás, a specifikáltaknak kiemelkedően magas a mikroelem-tartalma, amely mikrokristályos formulációban található meg a termékekben, addig az univerzális készítmények esetében egyértelműen a makroelemekre helyezzük a hangsúlyt.

Kérem, mutassa be a Dr Green technológiának az őszi káposztarepcében történő alkalmazását!

A repce technológiában alapvető fontosságú a Dr Green Start alkalmazása, annak magas foszfortartalma miatt, illetve a Dr Green Olajos kijuttatása is, a magas mikroelem, kiemelt a bór-, a mangán- és a vastartalom következtében. A Dr Green Bór pedig – nevéből adódóan - bórt és vasat tartalmaz, előbbit 12%-os arányban.

Ma a repce termesztése csak intenzív termesztéstechnológiai szemlélettel valósítható meg, amely magába foglalja a sűrű növényvédelmi kezelések alkalmazását, és ennek a technológiának elengedhetetlen része a lombtrágyázás.

A repce mellet mely növénykultúrákban javasolt a Dr Green termékeket használni?

Az összes szántóföldön termesztett kultúra esetében tudunk megfelelő technológiát javasolni. A négy legfontosabb szántóföldi növényre, a kalászosokra, kukoricára, napraforgóra, illetve repcére egyaránt, de ezen kívül jelen vagyunk a szója-, a burgonya-, de a máktermesztésben is. A következő időszakban pedig szeretnénk elindulni a gyümölcs, az álló ültetvények, a szőlő és a zöldségfélék irányába is.

https://www.youtube.com/watch?v=iCnBIlou_8E

Hogyan alkalmazták a gyakorlatban a készítményeket?

Lábodi Márk: Mi az Alkotmány Agro Zrt.-ben konkrét tapasztalatokat is szereztünk a repcetermesztésben a Dr Green technológia alkalmazásának eredményeiről, Nagykanizsa mellett egy nem egészen 100 hektáros repcetáblán a tavalyi év folyamán. Kukoricában a foszforhiány kezelésére, illetve termésfokozásra, növénykondicionálásra használtuk gabonákban.

Az eredmények meggyőzőek voltak, ezért az idei évben a termesztéstechnológia alappillére a Dr Green termékcsalád a repcetermesztésben, de a búza-, illetve a sörárpa termesztésében is, Kalászosban Dr Green Gabonát és Dr Green Quality-t, alkalmaztunk, repcében pedig az ősszel kijuttattunk 2 kg Dr Green Bórt hektáronként, illetve a tavaszi utolsó kezelés folyamán használtuk a Dr Green Olajos és Energy termékeket 2-2 kg dózisban hektáronként.

Ha jól tudjuk a termék a pH-ra is jótékony hatással bír…

V. Zs.: Végeztünk oldódási teszteket is azt vizsgálva, hogy adott vízkeménység mellett milyen kémhatásváltozás történik a Dr Greent alkalmazva. Ezek összefoglalásaként elmondható, hogy a készítményekben található stabilizátor a permetlé kémhatását savasabb tartományba mozdította, ami a peszticidek hatékonyságának megőrzése érdekében fontos szempont.

(x)

További híreink

Az Agro-ökológiai Program legnagyobb hibáiról is írt az agrártárca

2024.07.15.

A 2023-ban indult új zöld területalapú támogatás, az Agro-ökológiai Program (AÖP) 2023. évi kérelmei után közel 51 ezer termelő mintegy 3,6 millió hektár után részesült összesen mintegy 92,5 milliárd forint értékű kifizetésben.

A malacok vére fiatalító csodaszer, 80 évesekből újra 25 éveseket csinálhat

2024.07.14.

A malacok vérében olyan összetevőt fedeztek fel, amely képes lehet fiatalítani a szervezetet. Az egereknek beadva megfordította számos szerv öregedési folyamatát. A kutatás szerzői kijelentik, hogy ha hasonló hatást lehetne elérni embereknél, a 80 évesek visszatérhetnének a 25 évesek kondíciójába.

Kannibalizmus baromfinál: okok és megoldások

2024.07.14.

Miért csipkedik, tépik és sebesítik egymást a baromfik? Megbeszéljük a kannibalizmus leggyakoribb okait és a probléma megoldásának módjait.

Tudja mi az egyre gyakoribb hőhullámok oka?

2024.07.14.

A bőrünkön érezzük és a mérések is igazolják, hogy az éghajlatváltozás legnyilvánvalóbb tünete térségünkben a hőségperiódusok gyakoriságának növekedése. Egy hőhullámon már túl vagyunk idén is, a második ennél komolyabbnak ígérkezik, a hatásait épp elszenvedjük.

7 napos időjárás-előrejelzés: marad a napos idő, zivatarokkal és felhőszakadásokkal

2024.07.14.

Vasárnap nagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és főleg arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti. A zivatarok éjszakára sem szűnek meg teljesen. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul. Késő estére 20 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Partnerhírek
Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Partner

Új korszak kezdődik a Lidea életében az újgenerációs repcehibridek érkezésével

2024.07.12.

2009-ben a Lidea teljesen megújította a repce nemesítési programját. 13 év fejlesztési munkája érett be, mely eredményeképp olyan korszerű hibrideket sikerült előállítani, amelyek Európa szerte, eltérő termesztési körülmények között bizonyítottan felveszik a versenyt a legnevesebb konkurens repcékkel.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.200 hirdetés 81 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás