A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás címmel a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) és az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) – a nemzeti Közös Agrárpolitika hálózat keretében - újabb tréninget szervez mezőgazdasági szaktanácsadók és erdészeti szakirányítók részére. A 2024.08.13-ára és 14-ére szervezett kétnapos tréning alapja a közös gondolkodás és az interaktivitás. 

A NAK írta meg, hogy az “Interaktív innováció és hálózatosodás” című képzés keretében több kérdésre is keresik a válaszokat.

"A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás" címmel a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) és az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) újabb tréninget szervez.
"A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás" címmel a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) és az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) újabb tréninget szervez
  • Miért vannak egyes pályázatok sikerre, mások kudarcra ítélve?
  • Milyen kapcsolat van a sikeresség és az agrárágazati innováció és hálózatosodás között?
  • Milyen eszközökkel, módszerekkel lehet fejleszteni az agráriumban az innovációt és együttműködéseket segítő készségeket?
  • Milyen konkrét támogatási lehetőségek várhatók a közeljövőben a tréningen szerzett új ismeretek, készségek hasznosítására?
  • Hogyan hasznosíthatók ezek a gyakorlatban?
  • A képzés során olyan konkrét módszereket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek ismerete új nézőpontba helyezi a szaktanácsadók szerepvállalását az innovációs folyamatokban.

Az oktatás alapja

A képzés tartalmi alapját és hátterét az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által finanszírozott projekt, az I2Connect (továbbiakban: I2C) teremtette meg. Az I2C általános célja, hogy segítse a szaktanácsadókat abban, hogy könnyebben felismerjék a gazdálkodók fejlesztési igényeit és az ezekben rejlő innovációt, valamint hatékonyabban tudják segíteni a közös megoldáskeresést. Ezáltal maguk a szaktanácsadók is az innovációs folyamatok szereplőivé váljanak. 

A projekt konkrét célja a szaktanácsadói hálózatépítés, a tudásmegosztás és a tudásáramoltatás. A projekt keretében Magyarországról 4 fő végezte el a nemzetközi képzők képzése programot. Közülük ketten (Bányai Tibor és Gór Arnold) 2022-ben két sikeres képzésen adta tovább az ott megszerzett tudást és tapasztalatot magyar kollégáiknak. A Gödöllőn és Dunaharasztiban megtartott képzésen 15-15 fő szaktanácsadó vett részt.

A kétnapos képzésen felül a résztvevők 6 hónapig személyes mentorálási lehetőséget kapnak a tanultak alkalmazásának segítésére.

Idő, helyszín, feltételek, ismétlődés

A jelen felhívásban meghirdetett képzés tematikája hasonlít a korábbi két tréning felépítéséhez, ezért kérik, hogy aki azok valamelyikén részt vett, erre a képzésre ne jelentkezzen!

Időpont (személyes): 2024. augusztus 13. (kedd) és 14. (szerda), 9:00-17:00

Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Oktatóközpont - 2330 Dunaharaszti, Boróka utca 3.

A tréningen legfeljebb 15 fő vehet részt a jelentkezés sorrendjének megfelelően.

A jelentkezéseket elektronikus úton, ezen űrlap kitöltésével 2024. augusztus 1. (csütörtök) 12:00 óráig várják.

Megosztás

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás