Naprakész piaci ismeretekkel indít gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa 2023. márciusában. A megújult tananyag egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a nyersanyagoktól a feldolgozás-technológiákon át egészen a kereskedelemig. A szakirányú továbbképzésre 2023. január 13-ig lehet jelentkezni.

A 3 féléves, diplomával elismert képzésen magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, valamint korszerű gazdasági, jogi és marketingismereteket lehet szerezni, de a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés egyaránt fókuszba kerül. Ezeken túl a résztvevők az adalék- és csomagolóanyagok, valamint a témához kapcsolódó innovatív technológiák világában is elmélyülhetnek - írták.

Már csak néhány hétig lehet jelentkezni a MATE megújult gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzésére

Laborvizsgálatok és gyakorló gazdaságok

A képzés résztvevői a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Továbbá több tanulmányutat is terveznek, melyeken az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel lehet megismerkedni, személyes benyomásokat és tapasztalatot cserélve.

A végzett hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására vagy akár saját kisüzem irányítására is.

A munka mellett elvégezhető képzés a felsőfokú diplomával nem rendelkezők számára is nyitott, ők tanfolyami keretek között vehetnek részt a képzésen. A szakirányú továbbképzésre 2023. január 13-ig lehet jelentkezni.

További információk és jelentkezés: https://gyumolcszoldseg.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán található Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. Minőségre való törekvésüket a magas felvételi pontszámok és a nálunk végzettek elhelyezkedési arányai egyaránt visszaigazolják. A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját tartottuk szem előtt - írták.

A képzést ajánlják:

  • A gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazatban tevékenykedőknek, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, rendszerezni, naprakésszé tenni.
  • Gyümölcs-zöldségtermesztéssel foglalkozóknak, aki tervezik a nyersanyagaik magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozását
  • Más területen (pl. vendéglátás, kereskedelem) dolgozóknak, akik kedvet éreznek ismereteik elmélyítéséhez.
  • Az élelmiszeripar más ágazataiban dolgozóknak, akik szívesen elmélyülnének a gyümölcs-zöldségfeldolgozás ismeretanyagában.
  • A képzés nyitva áll azok számára is, akik érdeklődő, tudatos fogyasztóként szívesen szereznének mélyebb ismeretek.

A cél, hogy aktívan hozzájáruljanak a gyümölcs-zöldségfeldolgozó szakma szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. Az előző évfolyamokban diplomát szerzett hallgatók piaci és szakmai sikerei a legjobb visszajelzések a képzésen megszerezhető tudásról - fogalmaztak.

Megosztás

További híreink

A növényi betegségek kimutatásában is segít a mesterséges intelligencia

2024.10.12.

A ChatGPT-től az időjárás-előrejelzésig a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásai folyamatosan bővülnek. A londoni székhelyű növénytermesztéssel foglalkozó HSAT cég a közelmúltban bejelentett egy „úttörő technológiát”, amely képes javítani a betegségek észlelését és a termés előrejelzését az AI segítségével.

Teljes robotizáció válthatja fel a munkásokat a baromfiágazatban

2024.10.12.

A robotizáció, illetve a mesterséges intelligencia sok kihívásra hoz megoldást a baromfi termékpályán is

Készül a „lazacfilé” a világ legnagyobb 3D élelmiszer-nyomtató üzemében

2024.10.12.

Az élelmiszeripar rohamosan halad a fejlett digitális gyártási technológiák bevezetésével. A Steakholder Foods éppen nemrégiben nyitotta meg bemutatóközpontját Rehovotban. A Revo Foods Bécsben található „ízgyárában” megismerhető, hogy a 3D-s élelmiszer-nyomtatás hogyan tervezi forradalmasíani az élelmiszerek előállítását és fogyasztását.

Közös magyar fejlesztéssel segítik a tehenészetek digitalizációját a szakemberek

2024.10.12.

A tejtermelő gazdaságok munkáját, a beteg egyedek gyors elkülönítését lehetővé tevő, a tartástechnológiai elemek optimalizálását segítő rendszert fejleszt a Milkmen Földesi Tejtermelő Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Diákvetélkedőt indított a Nébih, a KonyhaKontroll a tudatos fogyasztást segíti

2024.10.12.

Nagyszabású online diákvetélkedőt indított a Nébih az Okos Doboz felületén, amelynek alapját a hivatal újonnan összeállított interaktív tananyaga és animációs videói adják.

Vissza nem térítendő támogatás a juh- és kecsketartóknak

2024.10.11.

Az Agrárminisztérium 65 millió forintos keretösszeggel nyújt egyszeri, vissza nem térítendő támogatást a juh- és kecsketartóknak a súrlókór megelőzésére.

Partnerhírek
Partner

Szárbontás az AÖP tükrében

2024.10.10.

A BIOFIL Szárbontó négy különböző baktériumtörzset is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a termék szélsőséges körülmények között is kifejtse hatását.

Partner

Őszi gyomirtás hatékonyan? Válassza a Legato Trio-t!

2024.10.09.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az egyes gyomfajok csírázása lényegesen hamarabb megindul és fokozódó jelenlétükre ősztől tavaszig számítani kell. Olyan gyomnövények adhatnak már ősszel szőnyegszerű borítást, mint pl. a veronikafélék, viola, árvacsalán és a tyúkhúr, de megjelenhet tábláinkon a nagy széltippan is, mely az őszi búza egyik legjelentősebb egyszikű gyomnövénye.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus AATK zúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus AATK zúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 108 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás