Hirdetés
Lezárult a jelentkezés, hamarosan díjazzák a fenntartható élelmiszeripari és mezőgazdasági vállalkozásokat
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésben is felértékelődött a fenntarthatóság. A gazdálkodók innovatív megoldásaikkal az idén Magyar Üzleti Felelősség Díj elnyerésére pályázhattak. A holisztikus szemlélet és a rendszerben való gondolkodás, illetve kezelés okán egyre népszerűbbek az olyan gazdálkodási módszerek, amelyek élőhelyként, életközösségként tekintenek a mezőgazdasági területekre.
Az utóbbi évtizedekben a fenntarthatóság a társadalmi és gazdasági életünk kapcsán nem csak divatos, de fontos és megkerülhetetlen fogalom lett - írta a NAK. Egyre több gazdálkodó fordít kiemelt figyelmet a talajvédelemre, a talajállapot javítására, a vízgazdálkodásra és a vizes élőhelyek védelmére – összességében az ökoszisztémák megőrzésére, amelyeknek elválaszthatatlan részei az agrár-élőhelyek. A holisztikus szemlélet és a rendszerben való gondolkodás, illetve kezelés okán egyre népszerűbbek az olyan gazdálkodási módszerek, amelyek élőhelyként, életközösségként tekintenek a mezőgazdasági területekre.

A fenntartható élelmiszertermelést és gazdálkodást szem előtt tartó termelők és feldolgozók jövőbe mutató megoldásai ebben az évben Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyerhetnek. A CSR Hungary Díj pályázatán – idén 18. alkalommal – keresik Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit, és menedzsmentrendszereit. Az idei pályázat célzottan a Magyarországon működő, felelős és fenntartható magyar gazdaságot támogató vállalkozásoknak, illetve szervezeteknek szól.
Hirdetés
Az érintettek június 20-ig regisztrálhattak, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2025. július elseje.
Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők - több szintes ellenőrzést követően – jogosultakká válnak a védjegy 2 éves használatára, ami hozzájárulhat a védjegyhasználók piaci pozíciójának javításához, versenyképességük növeléséhez.
A pályázattal kapcsolatban további részletek ezen a linken érhetők el.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Cellezzünk, de mikor és hogyan?
2025.07.11.A termelői szakzsargonban sokan mondják cellezésnek a szárbontást, a jól és méltán (el)ismert BactoFil® CELL gyökér- és szármaradványbontó nyomán. Most összefoglaltuk szakmai ajánlásainkat, mikor és hogyan érdemes egy szárbontót jól használni – és mikor nem.
Mit válasszunk az őszi vetésekhez?
2025.07.11.Az őszi borsó fehérjében gazdag, könnyen termeszthető, nitrogénmegkötő növény, annak minden előnyével. A takarmányozásban és a humán élelmezésben egyaránt jól használható. A növényi fehérjék iránti globális kereslet növekedése kedvező környezetet teremt a növekvő termeléshez.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMagro.hu Piactér
Több mint 3.500 hirdetés 213 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés