Elindult a nevezés a Kukorica Kör Egyesület Termelési versenyére

Az agrárium meghatározó szereplőinek részvételével alapított Kukorica Kör Egyesület az idei évben is meghirdeti Termelési versenyét, melyre várja azon gazdák jelentkezését, akik számára nem a legmagasabb kézzelfogható termés elérése, hanem a leggazdaságosabb, a leghatékonyabb termelés és a legnagyobb nyereség a cél.

Az Egyesület termelési versenyére a tavalyi évben 21 gazdálkodó nevezett be, hogy megmérettessék szakmai tudásukat a hazai termelők körében. A gazdák az ország különböző pontjáról, összesen 12 megyéből neveztek be a versenybe, különböző talajadottságokkal, időjárási viszonyokkal rendelkező területekről.

A verseny célja az volt, hogy a különböző gazdálkodási gyakorlatokat összevetve, több termelési adatot kielemezve kiderüljön, hogy melyik gazdálkodó tudja a legtöbb nyereséget realizálni a területén. A verseny hazánkban unikális, formabontó, hiszen nem csak a betakarított termés mennyisége kerül mérlegre benne, hanem a gazdálkodás számos tényezője. A 2023 termelési évben lezajlott versenyben a gazdák meghívásos alapon vehettek részt, de az idei, 2024-es termelési versenyre már nyitott a lehetőség minden, a saját gazdálkodását megmérettetni kívánó gazda számára.

Az öntözött kategória nyertesei: ifj. Borbély István, Dusnoki Csaba és Bakó Norbert

A verseny menete

Az öntözés nélküli kategória nyertesei: György Dániel és Csepregi Attila

A gazdák a 2024. évi versenyre az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek az Egyesület honlapján elhelyezett adatlap kitöltésével. A Kukoricázz velünk! Termelési verseny öntözött és öntözetlen kategóriában kerül meghirdetésre. A versenyben való részvételhez a versenyzőknek vállalniuk kell, hogy 10 hektár területet egységként kezelve információkat szolgáltatnak egy előre megadott határidőig az Egyesület számára, ami alapján a költségeket ki lehet számítani és eldönthetővé válik, hogy ki tudja a legnagyobb nyereséget realizálni az adott területen. Tehát nemcsak a termésátlagra van szükség az értékelés során, hanem számos más, fontos, gazdálkodást jellemző mutatóra, mint például a művelés mélysége, módja, az elővetemény és a felhasznált inputok (fajta, műtrágya, növényvédőszerek, stb.) mennyiségére is. Az adatokat a résztvevőknek excelben kell rögzíteniük, az értékelést az Egyesület végzi a beszolgáltatott adatok alapján. A versenyben részt vevő gazdákat az Egyesület tagjai a kukorica fenológiájában minimum egyszer személyesen meglátogatják és az adatok hitelességét ellenőrzik.

Miért érdemes részt venni a versenyben?

Az agrárium szereplői számára a legnagyobb érték a föld, melynek szakszerű művelésével értéket teremtünk nem csak a jelenben, de a jövő számára is. Az Egyesület tagjainak célja a mezőgazdaság népszerűsítése, a vidék szeretetének és értékeinek továbbadása mellett, hogy a megváltozott piaci környezetben (klímaváltozás/szélsőséges időjárás, digitalizáció, gazdasági és politikai környezet, változó jogi szabályozás) a gazdák egymástól és szakemberektől tanulva tudjanak a jövőben is sikeresen, versenyképesen termelni mind a hazai, mind a nemzetközi piacokra. Az Egyesületben olyan szakemberektől kérdezhetnek, kérhetnek segítséget a termelők, akik az adott terület specialistái, így a legjobb tudásukkal támogatják a verseny résztvevőinek munkáját a termelési év során. Emellett évente több alkalommal rendez az Egyesület szakmai programot, ahol a szegmens szaktekintélyei tartanak előadásokat a legrelevánsabb, legújabb agrártémákban. 

Ha Ön is úgy gondolja, mindent tud a hazai fenntartható kukoricatermesztésről, jelentkezzen a Termelési versenyre, és mutassa meg, hogyan lehet még jobban csinálni!

Bővebb információért és jelentkezési lap eléréséhez kattintson a linkekre!

(x)

További híreink

Megerősítette a helyét a legjobbak között a QS világranglistáján a Széchenyi István Egyetem

2024.07.18.

A 2023-as évhez hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján.

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás