Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen. A körmendi, a szombathelyi hivatásos, a vasvári önkormányzati és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egysége több oldalról, öt vízsugárral fékezte meg a lángokat, majd szikracsapók és puttonyfecskendők segítségével oltották el a tüzet. 

Egyházashollós község Magyarország nyugati részén, Vas vármegyében, a Körmendi járásban terül el, itt történt a tűzeset. A betakarítási szezon elején, aratás közben keletkezett tűz egy egyházashollósi gabonatáblán 2024. június 19-én, délután. A lángok mintegy 4 hektáron pusztították el az aratá előtt, még lábon álló gabonát – tájékoztatta a 112press.hu portált a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen
Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen

Ezzel a technológiával oltották el a gabonatüzet

A körmendi, a szombathelyi hivatásos, a vasvári önkormányzati és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egysége több oldalról, öt vízsugárral fékezte meg a lángokat, majd szikracsapók és puttonyfecskendők segítségével oltották el a tüzet - fogalmaztak.

A munkálatokat a helyszínen traktorral és munkagéppel is segítették, amivel körbetárcsázták a területet, megakadályozva a lángok és a tűz továbbterjedését.

Tárcsázással akadályozták meg a tűz továbbterjedését
Tárcsázással akadályozták meg a tűz továbbterjedését
A gabonatűz dróntávlatból, Egyházashollós határában
Traktoros segítséget is kaptak a tűzoltásban 
A gabonatűz dróntávlatból, Egyházashollós határában
A gabonatűz dróntávlatból, Egyházashollós határában
Tűzoltás Egyházashollós határában
Tűzoltás Egyházashollós határában

Videón a mentesítés

Forrás: 112press.hu

Megosztás

További híreink

Megerősítette a helyét a legjobbak között a QS világranglistáján a Széchenyi István Egyetem

2024.07.18.

A 2023-as évhez hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján.

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás