Beszámoltunk róla, hogy Békés megyében fejeződött be az Európai Unió egyik legnagyobb öntözésfejlesztési beruházása, hogy teljesen átalakul az EU-s agrártámogatási rendszer, valamint arról is, hogy ömlik az import műtrágya Európába, a KAP stratégiai terv pedig csökkentené a felhasználást. Az állattartók összesen 19,2 milliárd forint értékben részesülhetnek a pénzekből és további jó hír, hogy átment a magyar KAP stratégiai terv. Jöhet 2485 milliárd közvetlen ágazati támogatás és 2891 milliárd vidékfejlesztési forrás. Szeretettel ajánljuk olvasásra agrártámogatások témájú összefoglaló anyagunkat.

Magyarország legnagyobb öntözésfejlesztési beruházását adták át a Békés megyei Mezőhegyesen. Ennek köszönhetően egy időben 4000 hektár vált öntözhetővé, az ehhez használt vizet a Marosból biztosítják. A beruházás értéke 10,6 milliárd forint, amiből az állami támogatás 8,8 milliárdot tett ki. A beruházás során a régi rendszert lebontották, helyette egy teljesen új épült. Így az eddigi 2445 hektárról 5171-re nőtt az egyidejűleg öntözhető terület, ehhez 81 gépet szereztek be. Az öntözőgépek teljes hossza 37 659 méter, ezek saját rádiófrekvenciás irányítási rendszerrel működnek.

Egy centrál pivot öntözőberendezés Magyarország legnagyobb öntözésfejlesztési beruházásának ünnepélyes átadása napján Mezőhegyes határában 2022. október 27-én. MTI/Rosta Tibor

Új magyar fejlesztés: végre online, otthonról is ellenőrizhető a késve jelentett ENAR esemény

Mostantól lekérdezhetik az állattartók a késve jelentett eseményeket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (ÜPR) a szarvasmarha- és juhfélék tekintetében. A lekérdezés a támogatást igénylő ügyfeleket segíti abban, hogy az idén életbe lépett, új jogszabályi követelményeknek megfelelően nyújthassák be támogatási igényüket. A Nébih mindkét fajcsoporthoz elkészített egy-egy új lekérdezést a tartók számára, amely egyszerűen ellenőrizhetővé teszi, hogy az ügyfél vagy kapcsolattartója határidőben eleget tett-e adatszolgáltatási kötelezettségének.

A Nébih mindkét fajcsoporthoz – tehát a szarvasmarha- és a juhfélékre vonatkozóan is – elkészített egy-egy új lekérdezést a tartók számára. Ezek egyszerűen ellenőrizhetővé teszik, hogy az ügyfél vagy kapcsolattartója határidőben eleget tett-e adatszolgáltatási kötelezettségének - Fotó: Magro.hu, CSZS, Hódmezővásárhely

Rendkívüli, 14 százalékos kamattámogatás az aszály kárvallottjainak

Az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs döntésének megfelelően rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program, 14 százalék kamattámogatással. A kedvezményes folyószámlahitel-konstrukciót az igazoltan aszálykárt szenvedett növénytermesztő és a Tenyésztési Információs Rendszerben regisztrált állattartó (beleértve a halgazdálkodókat) vállalkozások igényelhetik. Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukció keretében a mezőgazdasági termelők számára a rendkívül kedvezményes kamatozású, szabad felhasználású forgóeszközhitel a Kavosz Zrt. által működtetett regisztráló irodákban, illetve a forgalmazó bankoknál hamarosan elérhetővé válik.

Teljesen átalakul az agrártámogatási rendszer

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések és kialkudott kompromisszumok során olyan új agrártámogatási rendszert alakított ki a magyar kormány, amelynek célja a hatékonyság növelése – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Békés megyei Orosházán. Feldman Zsolt a helyi gazdakör szakmai fórumán azt mondta, a 2023 és 2027 közötti Közös Agrárpolitika minden magyar gazdálkodó számára biztosítja majd a fejlesztés lehetőségét, és megteremti a feltételeket saját fenntartható termelési gyakorlatához. Az MTI közleménye szerint az államtitkár kifejtette, hogy a közvetlen támogatásokban érdemi változások lesznek. A zöldítési elvárások az egységes kérelemben minden 10 hektárnál nagyobb gazdálkodó esetében beolvadnak az alaptámogatás feltételei közé, amelynek nagysága várhatóan 147 euró körül alakul majd hektáronként.

Ömlik az import műtrágya Európába, a KAP stratégiai terv pedig csökkentené a felhasználást

Kilenc éves csúcsra emelkedett az Európába irányuló amerikai műtrágyaexport 2022. augusztusában. Az alacsonyabb energiaköltségek miatt a tengerentúli gyártók jelentős versenyelőnyre tettek szert. Az amerikai statisztikai hivatal november elsején közzétett adatai szerint augusztusban az európai vevők 370 ezer tonna műtrágyát vásároltak amerikai gyártóktól, amely duplája az előző évinek. Az import megugrása annak is köszönhető, hogy az európai vevők magasabb árat kínáltak a műtrágyáért, ezzel kiszorították az amerikai és ázsiai vásárlókat a piacról.

Kilenc éves csúcsra emelkedett az Európába irányuló amerikai műtrágyaexport 2022. augusztusában, aminek eredményeképpen az alacsonyabb energiaköltségek miatt a tengerentúli gyártók jelentős versenyelőnyre tettek szert - Fotó: Magro.hu, CSZS, Pápa

A jelentés szerint Európában az ukrajnai háború következtében megugró gázárak miatt megnövekedtek a gyártók költségei, sok termelő felfüggesztette működését. Az adatokból nem derült ki, hogy az Egyesült Államok – a világ harmadik legnagyobb exportőre – készletekből, vagy a termelési kapacitások emeléséből fedezte a megugró európai szükségleteket – írta az MTI közleménye.

Közel 20 milliárd forint jut a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták génállományának megőrzésére

Megszülettek a döntések a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése című vidékfejlesztési felhívás idén benyújtott támogatási kérelmeinek 90 százalékáról. Az állattartók összesen 19,2 milliárd forint értékben részesülhetnek támogatásban a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták fenntartásában vállalt feladataikért cserébe.

Nemzeti kincseink megőrzésével tudjuk megteremteni a magyar mezőgazdaság függetlenségét. Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít hazánk biológiai sokféleségének megőrzésére. A mezőgazdaságban használt növények és állatok, mint kulcsfontosságú genetikai erőforrások jelentik élelmiszertermelésünk alapját – közölte a témához kapcsolódóan Nagy István agrárminiszter. 

Átment a magyar KAP stratégiai terv, jöhet 2485 milliárd közvetlen ágazati támogatás és 2891 milliárd vidékfejlesztési forrás

Történelmi lehetőség Magyarországnak, hogy a Közös Agrárpolitikához (KAP) kapcsolódó stratégiai tervét elfogadta az Európai Bizottság – mondta sajtótájékoztatóján Budapesten az agrárminiszter. Nagy István elmondta, hogy a 2027-ig tartó időszakban Magyarországnak járó uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokról kedvező megállapodás született. A KAP stratégiai terv 2485 milliárd forint közvetlen ágazati agrártámogatás, valamint 2891 milliárd forint vidékfejlesztési forrás felhasználási feltételeit tartalmazza.

Kiszámolás: mennyi adó igényelhető vissza a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után?

A mezőgazdasági őstermelő, illetve az őstermelők családi gazdasága esetében annak képviselője jogosult a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni adó-visszaigénylésre saját nevére szóló számla alapján. A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj jövedéki adó visszaigénylésnél az elszámolható gázolaj mennyisége évente maximum 97 liter/ha lehet. Amennyiben a naptári éven belül változik a megművelt földterület, felújított erdő, halastó területe, úgy ennek arányában változik a visszatéríthető adó összege.

Kiszámolható, mennyi adó igényelhető vissza a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva

Megvannak a tudnivalók a kamattámogatási kérelem beadásához

Kamattámogatást az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében felvett hitelhez a termelői szerveződések igényelhetnek, amennyiben kamattámogatási, illetve támogatáslehívási kérelmet nyújtanak be a Magyar Államkincstárhoz. A részletekről érdemes tájékozódni, mert fontos feladatok teljesítése a pályázat feltétele. Az élelmiszeripari vállalkozások számára is adott a lehetőség egy másik nyomtatvány kitöltésével és beadásával.

A termelői szerveződések igényelhetik eképpen:

A kamattámogatási kérelmet az N0300 számú „MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 – Kamattámogatási kérelem elnevezésű nyomtatványon, a hitel futamideje alatt egy alkalommal a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton erre a címre kell benyújtani: Magyar Államkincstár, Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya, 1892 Budapest.

A kérelemhez csatolnadó mellékletek listája és további részletek itt találhatóak.

Élelmiszeripari cégek pedig eképp kérhetnek kamattámogatást:

Kamattámogatást az MFB ÉLIP Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében felvett hitelhez az élelmiszeripari vállalkozások igényelhetnek, amennyiben kamattámogatási, illetve támogatáslehívási kérelmet nyújtanak be a Magyar Államkincstárhoz.

A kamattámogatási kérelmet az N0305 számú „MFB ÉLIP Forgóeszköz Hitelprogram 2020 – Kamattámogatási kérelem elnevezésű nyomtatványon, a hitel futamideje alatt egy alkalommal a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton a Kincstárhoz (Magyar Államkincstár, Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya 1892 Budapest) kell benyújtani.A kérelemhez csatolnadó mellékletek listája és további részletek itt találhatóak.

Érdemes készülni az új Agro-ökológiai Programra

A Közös Agrárpolitika (KAP) magyar stratégiai tervében olyan tartalmi megállapodásokat kötött a magyar kormány az Európai Unió illetékes szakembereivel, amelyek egyszerre szolgálják a környezeti fenntarthatósági célokat és a magyar gazdálkodók érdekeit – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Phylazonit Kft. új lombtrágya és növénykondicionáló üzemének átadásán.

Feldman Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen arról is beszélt, a 2027-ig tartó új programozási időszak számos újdonságot tartalmaz a magyar mezőgazdaság számára. Ráadásul az új KAP igényli azt is, hogy a magyar gazdaember “előszedje a legjobb alkalmazkodóképességét, megújulásra való nyitottságát és az innovatív oldalát”. Ugyanis ezekkel a tulajdonságokkal lehet a leginkább megfelelni az új szabályozásnak és a korábbinál eredményesebb gazdálkodást folytatni.

Részletek a “Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” pályázatról

A “Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” felhívás célja a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében a vízvisszatartás. Továbbá a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, takarékos öntözési technológiák elterjesztése, a klímaváltozásnak ellenálló termelési módszerek és fenntartható területhasználat biztosítása, a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi szempontból jó állapotba hozásához és/vagy a jó állapotuk megőrzéséhez szükséges intézkedések támogatása.

Megnéztük, miből áll és mit ad a Tanyafejlesztési pályázat

A Tanyafejlesztési pályázat egyike azon kevés támogatásnak, amely kizárólag a tanyán élőket segíti. A támogatás célja a vidéki településeken élők életminőségének javítása. Továbbá a fenntarthatóság növelése olyan kisléptékű infrastruktúra fejlesztések támogatásával, amelyek hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez, a helyi gazdaság fejlesztéséhez, a szennyvízkezeléshez és a tanyasi térségek alapvető infrastruktúrával való ellátottság növeléséhez. 

VP6-7.2.1.4-17 kódszámú Tanyafejlesztési pályázat felhasználható villamos energia rendszer kiépítésére (áram bekötése), illetve villamos energia ellátás fejlesztésére, ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítésére és szennyvízkezelést, -tisztítást szolgáló rendszer kiépítésére is. A felhívás keretében a tanyákon élő népesség életminősége és a vidék népességmegtartó képességének javulása várható.

Egymilliárd eurót mozgósít az Európai Unió

A globális élelmezésbiztonságot akarják szavatolni a pénzzel. Az Európai Unió és partnerei egymilliárd eurót (404 milliárd forint) kívánnak mozgósítani az úgynevezett szolidaritási folyosók fenntartására a globális élelmezésbiztonság növelése és az ukrán gazdaság helyreállításának biztosítása érdekében – közölte az Európai Bizottság. A vonatkozó megállapodás értelmében az EU mindenek előtt 250 millió euró támogatást fog elkülöníteni a szükséges fejlesztések finanszírozására, hogy a lehető legjobban csökkenjen a várakozási idő a határátkelőhelyeken.

Szigorít az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program pályázataiban

Az elmúlt időszakban kapták kézhez a gazdálkodók a Magyar Államkincstár értesítését, melynek értelmében a Vidékfejlesztési Programok pályázatai esetében megszűnik kifizetési kérelmek esetében a kimentés lehetősége. Az EMVA szerint ez a korábbi jó gyakorlat megszüntetése komoly fejtörést okoz a gazdálkodóknak a jelenlegi gazdasági helyzetben. A lehetőség ugyanis arról szólt, hogy a rendeletben meghatározottak szerint a támogatói okirat kézhezvételétől számító 12 hónapon belüli 10%-os kifizetési kérelem benyújtási határidejét lehetett módosítani.

Mintegy 43 millió euró támogatásban részesül a méhészeti ágazat

2023 és 2027 között a méhészeti ágazat a szektorális támogatás keretében a hazai forrással együtt mintegy 42,7 millió euró támogatásban részesül. Ehhez további lehetőségek állnak a méhészek rendelkezésére a KAP vidékfejlesztési keretéből, továbbá lesz pénz kutatásokra is.

A méhészeti ágazat támogatása, illetve a méhtartási kedv megfelelő szinten tartása az agrártárca és a kormány stratégiai érdeke. A méhállomány fenntartása ugyanis kiemelt szerepet játszik a biológiai sokféleség megőrzésében, a méhészet gazdasági-társadalmi funkciója pedig a vidék népességmegtartó képességének erősítésében és a lakosság egészséges élelmiszerrel való ellátásában is megnyilvánul. A méhészek tevékenysége a nemzetgazdaság és az egész társadalom számára is rendkívül hasznos, sőt a természeti környezetünk fennmaradása szempontjából is nélkülözhetetlen.

Jogszabályi változások várhatóak az osztatlan közös tulajdon rendszerében - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva

Jogszabályi változások várhatóak az osztatlan közös tulajdon rendszerében

Amennyiben a parlament elfogadja a törvényjavaslatot, úgy 2023. január 1-től lépnek hatályba a rendelkezések. Jelenleg 90 nap áll rendelkezésre a megosztási eljárásra, ez januártól 120 napra emelkedne a törvénymódosító javaslat szerint. Erre az eljárásra akkor van szükség az osztatlan közös tulajdon megszüntetése során, mikor legalább két tulajdonostárs eléri a területi minimumot az ingatlanban.

Fontos hír érkezett az agrár moratóriummal kapcsolatban

Az MNB felmérése alapján a jogosult mezőgazdasági vállalkozások, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és őstermelők hitelállományának negyede élvezi az augusztusban meghirdetett agrár moratórium védőhálóját. A fizetési stop a 2023-as év végéig ad haladékot az agrárhitelek tőke-, kamat- és díjtartozásainak törlesztésére. A Magyar Nemzeti Bank adatszolgáltatást írt elő az általa felügyelt pénzügyi intézményeknek arra vonatkozóan, hogy jogosult ügyfélkörük mekkora hányada és milyen volumenre vonatkozóan vette igénybe a 2022. augusztus 8-án kormányrendeletben meghirdetett agrár moratóriumot.

Új változat jött: bővült a mobilGAZDA alkalmazás

A mobilGAZDA alkalmazás új verziója számos kényelmi változtatást, technikai és felületi módosítást tartalmaz. A megújult menüpontrendszerrel az alkalmazás használata sokkal kényelmesebbé vált. Elérhetőek lettek a táblaadatok mellett az egységes kérelemben benyújtott erdős igénylések, továbbá a VP Méh állatjóléti támogatás pergetési bejelentései alkalmazáson keresztül is megtehetőek. Jönnek a részletek a cikkben.

A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében a Magyar Államkincstár arra kérte az érintett gazdálkodókat és vállalkozókat, hogy amennyiben nincs beállítva mobileszközükön az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban. Az alkalmazást a jövőben folyamatosan újabb funkciókkal bővítik és továbbfejlesztik, hogy minél inkább megfeleljen a felhasználók igényeinek.  

Sikeres a pannon magbank és a rákosi vipera: 70 millió euró összegű támogatást nyert Magyarország LIFE projektekre

Jelentős sikereket ért el Magyarország az egyetlen, dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogató uniós forrás tekintetében. Eddig 41 LIFE projekt keretében csaknem 70 millió euró összegű támogatást nyert el hazánk – jelentette ki Rácz András a „Szikes Vizes Élőhelyláncolat” LIFE Nyitókonferencián, Balmazújvárosban. Az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára beszédében elmondta, a pannon magbank és a rákosi vipera projektje különösen sikeres volt.

Az ŐCSG-k számára kedvezően módosult az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók de minimis támogatásokról szóló rendelete

A Magyar Közlönyben megjelent az agrárminiszter 34/2022. (X. 28.) AM rendelete az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról szóló rendelet módosításáról. A hitel kamatához az Agrárminisztérium 14 százalékpont/év kamattámogatást nyújt. Az ASZK-hoz kapcsolódó hitelkeret maximum 200 millió forint. Amennyiben az ŐCSG képviselője veszi fel a hitelt, az ŐCSG teljes bevétele figyelembe vehető a hitelbírálatnál.

Megvannak a KAP Stratégiai Terv támogatások részletei, segít pályázni a NAK

Az Európai Bizottság elfogadta Magyarország KAP Stratégiai Tervét, amely meghatározza az agrárium, élelmiszeripar területén nyújtható támogatások kereteit a 2023 és 2027 közötti időszakra. A NAK számolt be róla, hogy a döntéssel zöld utat kapott a magyar agrárium érdekeinek megfelelő támogatáspolitika, ami megteremti a hazai agrár-élelmiszeripar fejlesztésének és versenyképességének alapjait. A tervben foglaltak mentén több ezer milliárd forintnyi támogatás kifizetésére nyílik lehetőség a jövő évtől.

Elfogadták a magyar KAP Stratégiai Tervet, megvannak a támogatás részletei, a NAK pedig segít a megfelelő pályázásban - Fotó: Magro.hu, CSZS, Páty

A NAK írta meg, hogy az együttműködő szakmai szervezetekkel egyeztetve aktívan részt vett a terv kialakításában, annak érdekében, hogy az intézkedések megfeleljenek a szektor elvárásainak. A kamara falugazdászai szakmai és technikai segítséget fognak nyújtanak minden hazai gazdálkodónak, hogy sikeresen felkészülhessenek a következő időszak kihívásaira, megfeleljenek az új elvárásoknak és a legjobb döntéseket hozzák meg a támogatások igénylésekor – fogalmaztak.

Milyen változások várhatók a földforgalomban?

Már az országgyűlés előtt van az a T/1846-os törvényjavaslat, amely az egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szól. A főbb pontok a módosítások közül a gazdák szélesebb körét érintheti. Érdemes alaposan odafigyelni majd a módosítások után, amennyiben a törvényjavaslatot az országgyűlés változtatások nélkül jelen formájában elfogadja. Le kell szögezni ugyanakkor, hogy jelenleg csak a beterjesztett törvényjavaslat ismert, a földforgalmat érintő módosítások végleges formájukat a törvényjavaslat elfogadásával nyerik el.

További híreink

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Kreinbacher nagyköveti minősítést kapott a győri Apátúr Sörház

2024.07.20.

Győrben először a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő Apátúr Sörház nyerte el a Kreinbacher nagyköveti minősítést, és ezzel csatlakozott a Kreinbacher Ambassador Programhoz.

Kedvezményeket kapnak a gép-gép kapcsolatot választó gazdálkodók az eÁFA-rendszerben

2024.07.19.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eÁFA-rendszerében már benyújthatók az újfajta bevallási lehetőséggel beadott bevallások önellenőrzései a webes felületen és a gép-gép kapcsolaton keresztül is.

Egyszerre támogatják a méhek és a biodiverzitás megőrzését a mikorrhiza gombák

2024.07.19.

A fenntarthatóság jegyében alternatív biológiai megoldás lehet a mikorrhiza gombák alkalmazása, amelyek egy új kutatás eredményei alapján is jelentősen támogatják a növényi kultúrák tápanyagfelvételét.

A szokásosnál hosszabb lesz a magyar kajszibarack szezon

2024.07.19.

A kajszibarack termése nagy szórást mutat az évjáratok között, az elmúlt évek átlagos termése ugyanakkor 15-17 ezer tonna között mozgott.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás