Az agrárminiszter javaslatára dr. Kovács Zitát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az Agrárminisztérium helyettes államtitkárává. A kinevezés június 16-ai hatállyal lépett életbe. A péntek este megjelent Magyar Közlöny szerint új helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor az Agrárminisztériumba. Ahogy a határozatban olvasható, az agrárminiszter javaslatára dr. Kovács Zita érkezett vissza az agrártárcához.

A szakember idén már nem először vált feladatkört, Nagy István agrárminiszter dr. Kovács Zitát, aki 2024. február 14-ig az agrártárca földügyekért felelős helyettes államtitkáraként tevékenykedett, 2024. február 15-étől a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb egy évre – birtokpolitikáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. Erről a Fatáj portál adott hírt. Ez változott meg ismét azzal, hogy a Debreceni Egyetemen jogász végzettséget szerző dr. Kovács Zita újra az Agrárminisztérium helyettes államtitkára lett a miniszterelnök kinevezése után. A változásról a Magyar Közlönyben lehet olvasni.

a Debreceni Egyetemen jogász végzettséget szerző dr. Kovács Zita újra az Agrárminisztérium helyettes államtitkára lett a miniszterelnök kinevezése után - Fotó: Pelsőczy Csaba, AM
a Debreceni Egyetemen jogász végzettséget szerző dr. Kovács Zita újra az Agrárminisztérium helyettes államtitkára lett a miniszterelnök kinevezése után - Fotó: Pelsőczy Csaba, AM, 2023.11.16.

Miniszteri biztosként eddig a következő tevékenységeket látta el:

a) koordinálja az állami tulajdonú földek hasznosításával kapcsolatos szakmai tevékenységek ellátását, amelynek keretében javaslatokat tesz az eljárásrend egyszerűsítésére, a hasznosítás formáinak pontosítására, a vagyonkezelési rendszer átalakítására, az értékesítésbe vonható ingatlankör bővítésére;

b) közreműködik – az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár jóváhagyásával – a Kormány földbirtokpolitikájának megvalósításában, javaslatokat tesz a hatékonyság fokozására;

c) koordinálja a Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges döntések által keletkező feladatok végrehajtását;

d) irányítja a Földügyi és Térinformatikai Főosztály, valamint a Földvagyon-gazdálkodási Főosztály vezetőjének tevékenységét, felügyeli a szakterületükhöz tartozó feladatok végrehajtását;

e) a Nemzeti Földügyi Központ (a továbbiakban: NFK) megszüntetésével összefüggésben felülvizsgálja a vonatkozó jogszabályokat, és javaslatot tesz azok módosítására;

f ) kapcsolatot tart az NFK egyes feladatait átvevő kormányzati igazgatási szervekkel a feladatok

átadás-átvételének előkészítése és lebonyolítása érdekében;

g) a közigazgatási államtitkárral együttműködve javaslatot tesz az Agrárminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatának az NFK megszűnésével az Agrárminisztériumba kerülő szakterületek minisztériumi struktúrába illesztésével kapcsolatos módosítására.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás