Hirdetés
Kistermelői árukból készülnek az “Agroturizmus Étele 2025” kiírásban részt vevő finomságok
Új kategóriával bővül a „Magyarország Étele” verseny. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület) közös szervezésében – partnerségben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával – elindul az „Agroturizmus Étele 2025” pályázat. A cím elnyerésére a kistermelői, termelői termékekből készített ételekkel, és a helyi gasztronómia remekeivel lehet pályázni.
A magyar gasztronómia jelentős hagyományokkal rendelkezik, az alapanyagok és receptúrák évtizedek óta formálják a magyar konyhát. Ebben a szellemben indul el 2025-ben a „Magyarország Étele” verseny - írta a NAK. Az évad újdonságaként – az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (Kislépték Egyesület) közös szervezésében, partnerségben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával – új kategóriával bővül a verseny. Az “Agroturizmus Étele 2025” verseny lehetőséget ad a kistermelőknek és a helyi termelőknek, hogy termékeiket szélesebb közönség előtt is megismertessék.

Az Agroturizmus Étele 2025. verseny célja a tájjellegnek megfelelő, főként kistermelői termékekből készített ételek népszerűsítése a fogyasztók és a gasztronómia szereplőinek körében. Ezzel is kiemelt figyelmet fordítanak a vidéki-, és agroturizmus-, illetve a rövid élelmiszer-ellátási láncok fejlesztésére. A szervezők a világ minden tájáról (kiemelten az országhatáron túli területekről és a diaszpórából) várják az egyéni jelentkezők (családtagok, ÖCSG) és REL (rövid élelmiszer-ellátási lánc) csapatok nevezését.
Hirdetés
A verseny a helyi termelők, az agroturizmusban érdekelt szolgáltatók és vendéglátós szakemberek számára egyedülálló platformot kínál a hagyományos magyar ételek és az autentikus, kézműves alapanyagok népszerűsítésére.
A rendezvény során a résztvevők a legjobb helyi alapanyagok felhasználásával készíthetnek ételt, melyek nem csak finomak, de a fenntarthatóságot, az egészséges táplálkozást és a közösségi felelősségvállalást is szem előtt tartják.
A feltételek és a részletek
A pályázat feltétele, hogy az étel fő mennyiségi, vagy jellegét adó alapanyaga minimum 70 százalékban saját termelésű termékből vagy közvetlenül beszerzett kistermelői vagy őstermelői termékből származzon. Fontos szempont, hogy a receptben hangsúlyos legyen a hazai alapanyagok megjelenése és tükrözze a táji jelleg sajátosságait. A hagyományok mellett azonban az innovációnak is meg kell jelennie a recepttúrában.
A versenyre 3 fogással és egy itallal lehet nevezni (előétel vagy leves, főétel, desszert, illetve a menühöz illő ital). A nevezés és az ételkészítés során ki kell emelni a szezonalitást és a táji/terroir jelleget, amit a pályázatban is be kell mutatni. A versenyre 2025. január 15-ig lehetett jelentkezni a nevezési lap elektronikus elküldésével. A nevezési lap a www.magyarorszagetele.hu weboldalon elérhető. A receptúra kidolgozásának és leadásának határideje: 2025. január 30.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Akár 35 millió Ft-os támogatással megjelent az új kertészeti pályázat
2025.02.11.Megjelent a legújabb kertészeti pályázat, így most a kertészeti gazdaságok figyeljenek. Az új Kertészeti üzemek technológiai fejlesztésének támogatása (KAP-RD01a-1-25) pályázatra áprilistól lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.
Lombtrágyák, már 460 Ft/liter-től - VulcanAgro 2+1 IBC-akció
2025.02.11.Lassan vége a 2. IBC után a 3. IBC ajándék akciónak. Ha olcsón, jó minőséget szeretne, akkor keresse a VulcanAgro szaktanácsadóit.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatVinasz műtrágya, lombtrágya, növénykondicionáló AÖP 1 pont
BioNutria Bór lombtrágya, Dánia
Magro.hu Piactér
Több mint 3.300 hirdetés 171 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés