Hirdetés
Kiemelt feladat a lakosság ellátása minőségi hazai élelmiszerekkel
Az agrárkormányzat, illetve a termelők, a gyártók és a kereskedők közös feladata, hogy minél több embert lássanak el minőségi magyar élelmiszerekkel határainkon belül és kívül - mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Erdős Norbert kiemelte, hogy a kormányzat döntése alapján a mezőgazdaság és az élelmiszeripar a magyar gazdaság stratégiai ágazatává vált, amelynek fejlesztésére történelmi lehetőség nyílik a most induló támogatási ciklusban.
a Trade magazin által szervezett Business Days konferencián az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Erdős Norbert közölte: az ellátási szempontokat tekintve a pandémia alatt még jobban kirajzolódott a rövid ellátási lánc fontossága, valamint a távolról érkező áruk kockázata. Annak érdekében, hogy Magyarország élelmiszerellátása továbbra is biztonságosan megoldható legyen, szükség van a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztésére hazai forrásból - folytatta. Az államtitkár szerint minden ösztönző eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy a hazai boltok polcaira minél több kiváló minőségű és biztonságos magyar élelmiszer kerüljön.

Összehangolt támogatás a magyar élelmiszerek fejlesztéséért
Erdős Norbert elmondta, hogy a korábbi támogatási időszakoktól eltérően a 2021-2027-es periódusra jellemző, hogy az élelmiszeripar támogatása egy helyen, összehangoltan történik. A legfőbb forrás a Vidékfejlesztési Program, amelyből 750 milliárd forint áll rendelkezésre az élelmiszeripar számára erre az időszakra. Az államtitkár arról is beszélt, hogy jelentős az érdeklődés a már megjelent 50 milliárd forintos keretösszegű élelmiszeripari üzemek fejlesztésére vonatkozó felhívás iránt, valamint kiemelt népszerűségnek örvend az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére irányuló felhívás is, amelynek keretösszege 200 milliárd forint.
Hirdetés
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Cellezzünk, de mikor és hogyan?
2025.07.11.A termelői szakzsargonban sokan mondják cellezésnek a szárbontást, a jól és méltán (el)ismert BactoFil® CELL gyökér- és szármaradványbontó nyomán. Most összefoglaltuk szakmai ajánlásainkat, mikor és hogyan érdemes egy szárbontót jól használni – és mikor nem.
Mit válasszunk az őszi vetésekhez?
2025.07.11.Az őszi borsó fehérjében gazdag, könnyen termeszthető, nitrogénmegkötő növény, annak minden előnyével. A takarmányozásban és a humán élelmezésben egyaránt jól használható. A növényi fehérjék iránti globális kereslet növekedése kedvező környezetet teremt a növekvő termeléshez.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMagro.hu Piactér
Több mint 3.500 hirdetés 213 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés