Az elmúlt hónapokban különböző honlapok egy 26 emeletes sertéstelepi létesítményről számoltak be. Ezt a kínai Hubei tartományban, Ezhou városában vették használatba. A többszintes sertésólak építésének folyamatos trendjében ez biztosan az egyik legnagyobb lehet. A Pig Progress mélyre merült a témában. Mi az eddigi újdonság?

A sertéskomplexum, ha egyszer elkészül, egy ambiciózus kaland lesz, amely 2 épületből áll, amelyek 26 emeletesek, egyenként 400 000 m2-esek. A projekt tulajdonosa a Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Animal Husbandry, amely a WeChat fiókján számol be a projektről. A vállalat fő részvényese egy helyi cementgyártó, és a cementgyárban keletkező hőt a farm fűtésére is felhasználják majd. A projekt Kína egyik legmodernebb sertéstenyésztő farmja.

Az állatok földalatti „sertésfogó csatornákon” keresztül kerülnek az épületekbe. Ezután a 6 darab negyven tonnás sertésfelvonó egyikével jutnak el a kijelölt emeletükre (Fotó: Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Animal Husbandry)

Évi 1,2 millió vágósertés az óriási sertésházban

Ezhou városa Wuhantól nagyjából 80 km-re délkeletre található. A komplexum végül évente 1,2 millió vágósertés (ez 108 000 tonna sertéshúst eredményez) előállítására lesz képes, míg a beruházási költségek állítólag 4 milliárd RMB (570 millió euró) körül mozogtak.

Együttműködési megállapodás sertések vásárlására

2022. augusztus 31-én a Zhongxin Kaiwei és a Jiahe Agriculture and Animal Husbandry együttműködési megállapodást írt alá sertések vásárlásáról a véglegesített komplexum egyik épületének betelepítése céljából. A Zhongxin Kaiwei 21 600 kocát és 55 vaddisznót hoz be a guangdongi székhelyű KingSino beszállítótól.

Földalatti sertésfogó csatornák

A szerződésben foglaltaknak megfelelően a sertések most a Miluo és a Jin-i bázisokon tartózkodnak. Az állatokat 4 tételben szállítják le idén szeptember 25. és november 30. között. Az állatok földalatti „sertésfogó csatornákon” keresztül kerülnek az épületekbe. Ezután a 6 darab negyven tonnás sertésfelvonó egyikével jutnak el a kijelölt emeletükre.

Takarmány és ivóvíz

Az állatok a két 26 emeletes épület közül az elsőbe kerülnek. Ez már elkészült. A második épület jelenleg építés alatt áll. Az elképzelés szerint az első két emeletet mindkét épületben funkcionális célokra – például takarmányellátásra – használják majd. A harmadik emelettől felfelé minden emelet úgy fog működni, mint egy farm, emeletenként 1000 kocával és 25 000 vágósertés/év termelési kapacitással. Összesen 48 termelőszint esetén ez 1,2 millió vágósertést jelent évente.

Több mint 30 000 ellenőrzési pont

A kínai sertéshírforrások leírják, hogy az első emeleten lévő központi vezérlőterem hogyan alakítja ki a takarmányt és az ivóvizet minden emelet számára. A hőmérséklet, a környezeti páratartalom, a mérgező gázok koncentrációjának mutatóit valós időben ellenőrzik. Több mint 30 000 ellenőrző pont határozza meg az egyes sertések pontos takarmányozását. Hatalmas csővezetékek látják el vízzel és anyagokkal az egyes szinteken lévő sertéseket.

Biogáz alapú hulladékkezelő rendszer

A sertéshulladék ártalmatlanítására egy öblítő rendszer szolgál. A médiaforrások kifejtették, hogy egy átfogó biogáz alapú hulladékkezelő rendszer ezután a sertéstrágyát tiszta energiává alakítja át, amely áramtermelésre és fűtésre szolgál. A trágya a magas hőmérsékletű anaerob fermentációs rendszer tartályába kerül, amely több mint 90%-kal csökkenti a szaggázok elpárolgását.

Állatorvosi felügyelet éjjel-nappal

Állatorvosok éjjel-nappal felügyelik a komplexumot. A Zhongxin Kaiwei még mindig aktívan toboroz további állatorvosokat, tenyésztésvezetőket, farmvezetőket és technikusokat az Ezhou farm személyzetéhez.

A kínai sertéshús iránti kereslet növekedni fog

A hivatalos becslések szerint Kína sertéshús iránti kereslete a következő évtizedben 51,77 millió tonnáról 60,77 millió tonnára fog nőni. Az ilyen nagy farmok építése az egyik módja a növekvő kereslet kielégítésének.

(Forrás: pigprogress.net)

További híreink

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás