Az állattartók egy része ma is azt gondolja, hogy jó silót lehet készíteni bármilyen kukoricából. Sajnos, a tej árának kiszámíthatatlansága sokszor arra ösztönözte a gazdákat, hogy a legolcsóbb kukoricából (gyakran szemesből) készítsenek szilázst. Ennek következményeként gyakran nem megfelelő beltartalmú takarmány készült. Különösen igaz ez a rost emészthetőségre, amely nemcsak a tehén tejtermelésére, de az egészségi állapotára, ezzel együtt az élettartamára is hatással van. A nagy mennyiségű emészthetetlen rost emésztési ”stresszt” okoz, amely növeli a megbetegedések kockázatát, csökkenti a tejtermelést, illetve az egy hektárról előállítható értékes takarmány mennyisége is kevesebb lesz.

Másrészt az utóbbi időben egyre többen odafigyelnek arra, hogy megfelelő időben takarítsák be a silókukoricát és olyan módszereket, esetleg adalékokat alkalmaznak, amellyel a jó minőségű szenázst állíthatnak elő. Vannak viszont olyan tulajdonságok, amelyet csak a megfelelő silóhibrid tud garantálni. Ilyen például az emészthető rost aránya.

Bódis Zoltán, a Limagrain kereskedelmi vezetője

A Limagrain, egyedi silóprogramjában több mint két évtizede dolgozik azon, hogy ilyen hibrideket nemesítsen. Munkánk eredményét igazolja, hogy Európa legnagyobb tejtermelő országaiban a legnagyobb mértékben a mi silókukorica-hibridjeinket használják.

Mára eljutottunk odáig, hogy a különböző takarmányozási módszerekhez igazodva tudunk hibridet ajánlani, elősegítve ezzel a lehető leginkább gazdaságos és eredményes termelést.

A Magro.hu február 15-én megrendezendő Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA konferencia résztvevőinek bemutatjuk, hogy mely takarmányozási típushoz, milyen hibrideket ajánlunk, illetve, hogy azok használatával milyen mértékben tudják növelni eredményességüket.

Bódis Zoltán
Limagrain Hungária Kft.
kereskedelmi vezető

(x)

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás