A CLAAS, a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártó vállalata az idei esztendőben is meghirdette a UniTech Mérnökversenyt mérnökhallgatói csapatoknak, hogy különleges kihívásokkal találkozzanak. A verseny célja, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, miközben megismerkednek a CLAAS mezőgépészeti világával. A CLAAS UniTech Mérnökverseny döntője a CLAAS Hungária Kft. törökszentmiklósi telephelyén zajlott, melynek keretében a döntőben 6 csapat mérhette össze tudását a különböző versenyszámokban. 

A MATE írta meg, hogy az első versenyszámban az elkészített gépekkel szlalom- és gyorsasági pályán kellett bizonyítani a vezetési képességet. Ezután a betakarítási feladat következett, ahol fakockákat és teniszlabdákat kellett felszedni, szétválasztani és külön-külön összegyűjteni. Végül a gép tartóssági tesztjére került sor egy akadályokkal teli körpályán, amelyen végig kellett haladniuk a résztvevőknek anélkül, hogy az alkatrészek elvesznének vagy megsérülnek.

A CLAAS, a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártó vállalata az idei esztendőben is meghirdette a UniTech Mérnökversenyt mérnökhallgatói csapatoknak, hogy különleges kihívásokkal találkozzanak

A mérnökversenyt a MATE CLAAS QUATTROplus csapata nyerte. Díjuk egy gyárlátogatás Németországban, a CLAAS legmodernebb kombájngyárában, valamint szakmai programokon való részvétel.

A további díjazottak:

  • 2. helyezett Észkombájnok - Nyíregyházi Egyetem
  • 3. helyezett Acéljobbágyok - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • 4. helyezett Pelikán - Szegedi Tudományegyetem
  • 5. helyezett Kapanyél - Debreceni Egyetem
  • 6. helyezett GMT RacingTechnology - Debreceni Egyetem

A verseny részletei

Arról az AXIÁL írt részletesen, hogy a versenyre olyan 2-5 fős csapatok jelentkezhettek, akiknek tagjai 2022-ben vagy 2023-ban végeztek, vagy jelenleg is valamely felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Akár különböző intézmények hallgatói is alkothattak egy csapatot.

A mérnökversenyt a MATE CLAAS QUATTROplus csapata nyerte. Díjuk egy gyárlátogatás Németországban, a CLAAS legmodernebb kombájngyárában, valamint szakmai programokon való részvétel - Fotó: CLAAS Hungária Kft.

A feladat egy olyan gépcsoport tervezése volt, amely egy magajáró arató-cséplőgép egyes funkcióinak végrehajtására alkalmas. Ilyen például a kétféle termény osztályozása, az anyagáramlás zárt csatornában, a kivehető és kézzel üríthető tartályok, számlálókkal történő feleszerelés, a helyváltoztatás stb.

A kihívást a 6 döntős csapatból 5 teljesítette sikeresen, az abszolút győztes pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem CLAAS QUATTROplus csapata lett, akiket az AXIÁL Kft. is támogatott a felkészülés és a kivitelezés során. A csapat szakemberei: Kovács Ádám, Koloszár István, Apagyi Bence, Csepregi Tamás, Gregosits Martin.

Megosztás

További híreink

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

A cirok lesz a főszereplő Magyarországon: nálunk lesz a következő európai cirokkongresszus

2024.07.23.

Magyarország ad otthont a negyedik európai cirokkongresszusnak 2025 októberében.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás