A traktorvásárlás gyakran egy életre szóló döntést jelent számos kisgazda számára. A Solis egy valós opció ilyen esetben, mivel a piacon található talán legsokoldalúbb választékot kínáló márka, ahol a 16-26 lóerős modellek közül közel tízféle traktor közül válogathatnak a vásárlók. Miért is van ennek jelentőségé? Mert az igények és az elérhető árkategóriák is folyamatosan változnak.

Solis 16

Kezdjük az elején, a 16 lóerős modellnél. Ez a traktor egy mechanikus váltós, egyszerű 6/2-es összkerékhajtású, szervó nélküli kisgép, amelyet elsősorban azokra a kisbirtokokra ajánlunk, amelyek mérete néhány ezer négyzetmétertől öt-hatezer négyzetméterig, vagy akár 1-2 hektárig terjed. Célja azon ügyfelek igényeinek kielégítése, akik nem kívánják egyszerre megművelni a teljes területüket. Ezt a modellt hobbi traktornak is nevezhetnénk. Egy kiforrott és megbízható termékkel van dolgunk, melynek minden részletét mechanikus úton működtetik.

Solis 20

Azok számára, akik még többet, esetleg nagyobb lóerőt keresnek, a Solis kínálatában megtalálható a 20 lóerős, szervó nélküli és szervós változat is. Bár a szervó növeli a kényelmet, fontos megemlíteni, hogy egy jól beállított szervó nélküli kormányzás sem jelent kihívást a területek művelésekor. Döntő jelentőségű annak meghatározása, hogy milyen célra szolgál a traktor, illetve mennyi üzemórát tervez rá a tulajdonos.

Solis 22

A soron következő modell a 22 lóerős traktor, mely szintén a Solis saját motorját használja, és 6/2-es váltóval van felszerelve. Ezt a modellt már nagyobb tengelytávval és abroncsmérettel tervezték, valamint lehetőség van a kabin hozzáadására is, ami különösen előnyös lehet bizonyos körülmények között. Télen, akár hótolás, sószórás vagy állattartó telepek és gazdaságok folyamatos kiszolgálása céljából is ideális választás lehet ez a gép.

Solis 26

Ahogy tovább haladunk felfelé, az élvonalba érkezünk, ahol a 26 lóerős traktorok hatalmas választékával találkozhatnak a gazdák. A piacon számos márka és tényező verseng egymással, de miért is tekintjük a Solis világát különlegesnek? A Solisnál kezdhetünk egy 6/2-es váltójú, szervókormányzású géppel. Egy rendkívül kiforrott modellel, amely közel húsz éves múltra tekint vissza, és ami Magyarországon a legkedveltebb kistraktor. A rendkívül átlátható motortérben minden, a levegőszűrőtől a hűtőig és a szűrőig, könnyen hozzáférhető. A napi karbantartás nem rémálom, hanem csupán egy rutinszerű ellenőrzés. Az alatta elhelyezkedő robosztus első híd az összkerékhajtást biztosítja. Traktorvásárláskor fontos szempont, hogy a gyártó saját termékeit kínálja-e, hiszen versenytársaink többsége nem saját gyártmányú terméket kínál, hanem más gyártók termékeit csomagolja újra. Ezzel szemben a Solis India harmadik, a világ ötödik legnagyobb traktorgyártó cége, évente 175 ezer darab traktort gyárt. A bemutatott gépen szinte az összes alkatrészt, a teljes váltóműtől, kuplungszerkezeten át, az emelőmű hátsó traktusáig a Solis gyártja. Ez a belépő modellünk a 26 lóerős kistraktorok világába.

Solis 26 Side Shift

Az eltérő váltó és egyéb műszaki paraméterek, mivel nagyon hasonlóak, potenciálisan megtéveszthetik a vásárlót. A legújabb modell, a Solis 26 Side Shift már megérkezett, amely oldalváltós, 6 előre és 2 hátrafokozattal rendelkezik, mechanikusan vált oldalról. Ez a modell minden tekintetben megegyezik az alap 26-os kivitelével. Az újítások között találjuk a dizájnos, magasabb kormánykereket, valamint néhány apró, de fontos többletet a traktorban. Az idősebb gazdák, akik még mindig ebben az árkategóriában keresnek, számára előny lehet, hogy a váltókar nem a lábaik között található, mint az alap 26-os modellnél, hanem oldalra helyezették el, egy egyszerű mechanikai megoldással. Ezt hívjuk oldalváltósnak, vagy angolul „side-shift”-nek. Ez egy frissítést hoz a termékpalettára, tovább finomítva az ár-műszaki tartalom arányt. Mindkét modell, mivel teljes mértékben megegyezik az alap 26-ossal, a váltó és a kormánykerék kivételével, 500 kilogrammos emelőmű-kapacitással rendelkezik, amely a tapasztalatok alapján bőségesen elegendő a hagyományos eszközök, mint a mulcsozó tárcsa vagy a fűkasza üzemeltetéséhez.

Solis 26 9/9

A modellsorban következő szinten a Mitsubishi-motorral rendelkező modelleket találjuk, amelyek megfelelnek a jelenlegi uniós környezetvédelmi és munkavédelmi előírásoknak. Ezen a szinten 9/9-es váltóművet használunk, ami egy jelentős műszaki fejlesztést jelent. Ez megmutatkozik az árképzésben is, mivel a motor megegyezik, a többletértéket azonban a további műszaki tartalom adja.

Az emelőmű kapacitása 100 kilogrammal nagyobb, a tengelytáv megnövekedett, így már nem mini, hanem kompakt traktorról beszélünk. A Solis sorozat 22-es modelljétől felfelé a minitraktor kategóriától eltérően, a kompakt traktor kategóriában tudunk kínálni opciókat az ügyfeleknek. A 9/9-es váltóművel három kart üzemeltetünk. Kiválasztunk egy főcsoportot (általában a terepcsoport), azon belül három fokozat áll rendelkezésünkre, így hármat tudunk váltani. Ehhez kapcsolódik egy irányváltó modul, amely lehetővé teszi a haladási irányunk megváltoztatását. A 6/2-es váltóknál, ha megfelelően van kiválasztva és beállítva az eszköz, és a traktor a megfelelő körülmények között dolgozik, hibátlan teljesítmény mellett tudja üzemeltetni az eszközöket. A 9/9-es váltó azok számára ideális, akik változatos talajadottságokkal és munkafeladatokkal rendelkeznek.

https://www.youtube.com/watch?v=OHTZGpsnwiE

Az irányváltó modul segítségével a sorvégi fordulóknál, fóliaházakban, ültetvényekben nagyon hasznos, hiszen nem kell a sebességet módosítanom, csak az irányt. Az előre- és hátramenet közötti sebességkülönbség gyakorlatilag észrevehetetlen. A 9/9-es modell másik előnye a teljesen új felépítés. Az elektrohidraulikus kapcsolás lehetővé teszi a kardántengely kapcsolását a menethajtástól függetlenül. Ez fontos, mivel az alap traktoroknál (például a 6/2-es váltó) a menethajtás kuplungjától függ. Itt már kétkuplungos rendszerrel dolgozunk, aminek köszönhetően a váltások menet közben is folyamatosak.

A 9/9-es váltónál az emelőmű kapacitása 600 kilóra nőtt, így alkalmas nagyobb munkaeszközök üzemeltetésére is. A traktor hossza is megnőtt, így alkalmas például külpontos eszközök, rézsű kasza, vagy soraljművelő talajmaró üzemeltetésére is. A 9/9-es modellnél a magasabb pozíciójú kormánykerék, a kárpitozott, jól párnázott ülés is hozzájárul a minőségi munkavégzéshez és a hosszú órák kényelméhez.

További előnyt jelent, hogy a traktor oldalirányban is kényelmes támogatást nyújt, amivel nemcsak a kerékre láthatunk, hanem a hátunk mögötti munkaeszközre is. Mindez hozzájárul a munkakörülmények kényelméhez, és lehetővé teszi, hogy a nap folyamán folyamatosan traktorozzunk anélkül, hogy a terhelés csak a gerincünkre nehezedne. A Solis egy további előnye, hogy jobb rálátást biztosít. Sok versenytársnál és más gépeknél nem láthatjuk a kerekeket, mert valami - egy rudazat vagy cső - akadályozza a rálátást. A Solis traktoroknál ez nem fordul elő, mivel ezek a modellek évente több tízezer darabban gyártásra kerülnek, így kiforrott konstrukcióról beszélhetünk.

Azoknál a márkáknál, ahol a kezelőkarok furcsán vannak elhelyezve, a kéz kényelmesen eléri a váltót. Ez ugyanúgy igaz a jobb oldalra is, ahol a kezünk könnyedén becsúszik a kulisszába, minden kézre áll. A kormánykerék fogása kényelmes és dekoratív, és a szükséges információkat biztosítja, legyen szó az üzemanyag hőmérsékletéről vagy egy esetleges motormelegedésről - hiszen ha a rostély eltömődik, a motor felmelegedhet.

A traktorokkal szinte minden munkát elvégezhetünk, de a homlokrakodóval való munkavégzést az irányváltó rendkívül komfortossá teszi. A gyári homlokrakodót a 22-es és annál nagyobb modelljeinkhez tudjuk kínálni, amelyek 250 kilogrammos emelőmű-kapacitással rendelkeznek. Ezek a traktorok kiválóan alkalmasak kisgazdasági és háztáji munkákra. Azok a gazdák, akik ezt a típust választják, nagy előnyt élveznek, mivel nem kell emelniük, így a derekuk sem fog fájni a munka után.

Fontos szempont lehet a gépválasztásnál, hogy a traktorhoz nem kapunk homlokrakodót, nem tudjuk levizsgáztatni rakodóval, hiszen a traktornak rakodógéppel együtt is vizsgát kell tennie a magyar hatóságok szerint ahhoz, hogy kihajthasson az utcára. Ez a Solis-nál megoldott, mivel minden traktorunk típusbizonyítvánnyal rendelkezik, amit a Technológiai Minisztérium állít ki a gyári dokumentáció alapján.

Végezetül pedig láttuk a 9/9-es modellt, ami nem csak attraktív megjelenésű, de kiváló minőségű összeszerelésű gép is, amely mögött komoly műszaki tartalom húzódik meg.

Solis 26 HST

A hidrosztatikus váltóval felszerelt traktorok csaknem páratlan előnyöket biztosítanak, a hagyományos gépekhez képest. Ezeknek a modelleknek a motorizációja, a motortól az erőátvitelig, új perspektívát nyit a gépekben rejlő potenciál felhasználására. Mitsubishi motorokat alkalmazunk, a váltó pedig egy japán hidrosztatikus modul, amit büszkén hirdetünk, hiszen a nem általunk gyártott elemeket is elismert gyártóktól szerezzük be. Ezen tényezők kombinációja segítette elő a hidrosztatikus váltójú gépek terjedését. Örömmel ajánljuk ezt a fajta traktort olyan ügyfeleknek, akik gyakran használnak homlokrakodót. A rendszer egyszerűsége a napi munkavégzés során előnyöket biztosít: gyors és hatékony rakodást tesz lehetővé, akár parkápolás, akár kertépítés során. A gép kezelése nem nehezebb, mint egy fűnyíró traktoré. A motort követően található a hidrosztatikus váltó, majd a teljes hátsó rész ismét mechanikus: a bolygóművek, a lehajtás mechanikus jellegét megtartottuk, a hajtást, azaz az előre és hátra menet sebességmodulációját pedig hidrosztatikus váltásra cseréltük.

Ez hogyan működik? A sebességválasztó kar segítségével döntünk a gyors vagy lassú menet között - természetesen a fékpedál megnyomása mellett. A gyors mód ideális kisebb terhelésű pótkocsi húzásához, míg a lassú mód segít a nehezebb munkában, például szántásban, talajmarózásban vagy ásásban. A hidrosztatikus váltó használata nem kevésbé megbízható, mint a mechanikus váltóval rendelkező gépé. A kívánt motorfordulatszámot kézigázzal állítjuk be. Ez meghatározza a maximális sebességet, amellyel a traktor közlekedhet, amit a pedál lenyomásának érzékelése alapján hajt végre a gép. A pedál lenyomásával a szelep nyitását vezéreljük, a szelepen átáramló olaj mennyisége pedig meghatározza a haladási sebességünket. A hidrosztatikus váltás előnyei a TLT-tel szemben érvényesülnek, mivel teljesen elválasztja a haladástól. Ez lehetővé teszi a tempomat használatát, ezáltal pedig ez a modell a topmodellek között szerepel. Kiemelkedő technikai tartalommal bír, amit a konkurencia nem kínál.

A gépet a műszaki kialakítása és funkcionalitása teszi kiemelkedővé. Minden elem, a kartámasztól a kiadószelepig, precízen állítható és egyszerűen kezelhető. Az előremenet és a hátramenet irányának váltása nem igényel többet egy lábmozdulatnál. Különösen előnyös a homlokrakodós feladatoknál, és szívesen ajánljuk idősebb vagy kezdő ügyfeleknek is. Nem szükséges a földműveléshez szükséges tudás elsajátítása, a traktor rendkívül praktikus, egyszerű és minimális hibalehetőséggel rendelkezik, hiszen nincs szó bonyolult technikáról.

A gépvásárlás sikere nem feltétlenül a kereskedőnél vagy az adott gép választásánál dől el, hanem ott, ahol a vásárló képes műszaki alapokon nyugvó döntést hozni. Fontos megjegyezni, hogy a Solis márka jelentős darabszámot értékesít a magyar piacon, valamint további 13 európai országban. Ez a sikeres értékesítés nemcsak a termék kiváló háttérkultúrájának, valamint a minimális műszaki hibák számának köszönhető, amit a már mögöttünk álló sok referenciaüzem is alátámaszt, hanem a nyújtott kiterjesztett garancia is jelentős szerepet játszik.

Fontos kiemelni, hogy ezek a traktorok általában nem dolgoznak többet évente 50-250 óránál. A nagyüzemi környezetben, például napelem parkokban értékesített gépek esetében, a munkaórák száma évente akár 500-600 órát is elérhet. Ennek ellenére a kis gazdaságban üzemeltetett gépek számára a Solis által nyújtott 3+2 éves kiterjesztett garancia kiemelten fontos. Ez a plusz garanciaidő biztosítja, hogy bármilyen probléma esetén a gépet díjmentesen javítjuk. Ez a szolgáltatás jelentős biztonságot nyújt a vásárló számára, tudván, hogy a gépe megbízható háttérrel rendelkezik, és bármilyen probléma esetén az javításra kerül.

A felmerő problémák jelentős részét megelőzhetjük a megfelelő gépválasztással.

(x)

További híreink

Tejárak emelkedőben csökkenő termelés mellett - minden, amit tudnia kell

2024.07.24.

2024 májusában a nyerstej termelői ára az USA-ban 15 százalékkal, az Európai Unióban 1 százalékkal nőtt, míg Új-Zélandon 5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A világpiacon az ömlesztett vaj ára 2024 29. hetében 53 százalékkal, a cheddar sajté 5 százalékkal emelkedett, miközben a teljes tejpor ára stagnált, a sovány tejporé pedig 1 százalékkal csökkent 2023 azonos hetéhez viszonyítva.

Rejtélyes jelenségek: miért nem terjednek most a károsítók a kertekben?

2024.07.24.

A hőség folyamatosan új rekordokat dönt. Sok megyénkben a forróság aszállyal és erős UV-sugárzással párosul, és úgy tűnik, még a károsítóknak sem kedvez ez az időjárás.

A cukorpiac meglepetései: látványos árcsökkenés és váratlan trendek

2024.07.24.

A fehércukor világpiaci átlagára 2024 májusában 512 euró/tonna volt, ami közel 9 százalékkal alacsonyabb az áprilisi árnál. A londoni árutőzsdén (LIFFE) a fehércukor fronthavi jegyzése július 8-án 560 dollár/tonnáról ingadozások mellett július 19-re 541 dollár/tonnára esett. A nyerscukor fronthavi jegyzése is hasonló trendet követett, július 19-én 411 dollár/tonnán zárva.

Váratlan fordulat: jelentős változások a szójabab, a repcemag és a napraforgómag árában

2024.07.24.

Érdemi változások csokkentek az olajos magvak világpiacán az elmúlt hetekben. Íme a részletek.

Zuhanó kukoricaárak: itt vannak a legfrissebb számok

2024.07.24.

Az USA-ban termelt kukorica azonnali exportára 13 dollárral 183 dollár/tonnára esett vissza június 7. és július 5. között. A szeptemberi ár 15 dollárral 185 dollár/tonnára, a decemberi pedig 14 dollárral 210 dollár/tonnára csökkent (FOB Gulf). Argentínában a kukoricával továbbra is 185 dollár/tonnáért (–10 dollár) kereskedtek.

Halad a bioszakma, könnyebb megtalálni a magyar ősgabona termékeket az új térképen

2024.07.24.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársai és partnerei szakmai napot szervezek Száron, hogy a piac szakmai szereplői, gazdák, molnárok és pékek, valamint a kutatók találkozzanak

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás