Most van a tavaszi növények vetési időszaka, de ugye tudja, hogy a vetőmaggal együtt a pénze is a földbe került? Ha minden jól megy, akkor kifejlődik a növény, meghozza a termést és utána Ön betakarítja, eladja és hozzájut a pénzéhez és ahhoz a haszonhoz is, amiért keményen megdolgozott.

De mi történik akkor, ha a pénze a földben marad?

Mert aszály miatt nem fejlődik a növény. Mert elveri a jég és csak fele akkora hozama lesz? Jön egy vihar és tönkretesz mindent? Ön elesik a haszontól és veszteséget is termelhet a gazdasága.

Fotó: Pixabay

Az időjárás kiszámíthatatlan.

Nem tudjuk egyelőre, lesz-e aszály, mint tavaly. Ha lesz, nem tudja, fogja-e érinteni Önt. Biztos, hogy lesznek viharok, felhőszakadások, jégesők – csak az a kérdés, hogy hol?

Ha tönkreteszik a termését, mivel tud védekezni?

Első körben a növénybiztosítással.

Minimális befektetéssel komoly védelmet nyújt az időjárási károk pénzügyi veszteségei ellen. Akár 0% önrésszel is köthet biztosítást, így a (jég és vihar kockázatoknál) a teljes kára is megtérülhet. Az állam továbbra is támogatja az idén is, hogy a gazdák növénybiztosítást kössenek: a támogatási keret 14,3 milliárd Ft. Nézze meg, mennyibe kerülne a védelem az Ön számára, egy rövid pár perces kalkulációval!

A növénybiztosítás díjának akár 70%-át is támogatja az állam

Ez azt jelenti, hogy (ha úgynevezett A csomagos biztosítást köt), minden, a biztosítási díjra befektetett 3 forintjából akár több mint kettőt vissza fog kapni. A pontos számokat még nem tudjuk, ami törvényi előírás: B és C csomagos növénybiztosításnál minimum 40% a díjtámogatás, maximum 70%; A csomagosnál minimum 55% és maximum 70%.

Az előrelátó gazdák közé szeretne tartozni?

Jelenleg a hazai gazdálkodók kb. fele rendelkezik valamilyen agrárbiztosítással. A többiek egyelőre nem kötöttek. Ezzel kiteszik magukat a tervezhetetlen időjárási kockázatoknak és akár annak is, hogy súlyosan veszteséges lesz idén a gazdálkodásuk. Vajon miből tudják fedezni ezt a veszteséget? Ha Ön növénybiztosítást köt, kár esetén nem kell hitelt felvennie, nem kell eladnia a „családi ezüstöt” és – egy kisebb zökkenő után – tovább folytathatja a gazdálkodást és a tervei megvalósítását.

Nézze meg, milyen összeget kellene befektetnie a biztonsága érdekében, kalkuláljon magának egy díjat, most!

Segítünk a döntésben!

A tavalyi aszálykárok után a biztosítók kicsit „behúzták a kéziféket”. Nem csoda, hiszen 52,9 milliárd forint növénybiztosítási kárt fizettek ki, miközben 34,6 milliárd forint díjbevételük volt. Ez Önt annyiban érinti, hogy bonyolultabbá váltak a feltételek. Lettek korlátozások, melyik biztosító hol, mire köt és mire nem köt. Ezért jobban jár, ha beszél velünk. Díjmentesen adunk tanácsot és megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön számára. Csak annyi dolga van, hogy kalkuláljon magának egy díjat, adja meg a telefonszámát, felhívjuk és beszélünk.

Ha kérdése van a növénybiztosítással kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-as számon és kollégáink szívesen segítenek.

(x)

További híreink

Bőséges vérkonzerv kínálat, 53 csípős faj és sok tudás van a nemzeti szúnyoglaborban

2024.07.25.

A PTE Természettudományi Kar adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja, a Virológiai Nemzeti Laboratórium Betegségvektor és Betegségökológia Kutatócsoport vezetője, Dr. Kurucz Kornélia beszélt a szúnyogokról.

Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Itt vannak az idei hivatalos terméseredmények - vége az aratásnak

2024.07.25.

Július 24-ig a nyári aratás gyakorlatilag véget ért, néhány kisebb terület kivételével, és idén nem voltak jelentős akadályok, amelyek befolyásolták volna a munkálatokat. A raktárkapacitás elegendő, és az idei termés nagy része már a tárolókban van.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

2024.07.25.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

Visszatér a kánikula, meg is mutatjuk, mikor

2024.07.25.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Örömmel fogadja az orosz búzát Kína és Törökország is

2024.07.25.

Májusban Kína több mint 141 ezer tonna gabonát és lisztet importált Oroszországból (33 millió dollár értékben), ami 2,9-szerese az előző év azonos hónapjának.

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás