A KITE Zrt. idén is mozgó- és állógépbemutatóval vett részt a Mezőfalván rendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, ráirányítva a figyelmet a legújabb technológiai fejlesztésekre és gépújdonságokra. Az eseményen tartott szántóföldi bemutatón a cég a szálastakarmány betakarításának és másodvetésének technológiai gépsorára helyezte a fő figyelmet. Emellett pedig a kiállítási területén itt mutatkozott be a John Deere új S7 kombájncsaládja és a vállalat kínálatában újdonságként a Monosem márka is. 

Az ország egyik legnagyobb szántóföldi kiállításán a szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, valamint eszközök bemutatására helyezték a hangsúlyt - írta a KITE. A téma aktualitása a mezőgazdaság minden szegmensét érinti, köztük az állattenyésztést is, hiszen az éghajlatváltozás kihívást jelent a minőségi takarmány-előállítás során. 

A KITE Zrt. idén is mozgó- és állógépbemutatóval vett részt a Mezőfalván rendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n
A KITE Zrt. idén is mozgó- és állógépbemutatóval vett részt a Mezőfalván rendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n

A KITE a megoldásokat továbbra is a technológiai és műszaki lehetőségekben látja, valamint olyan precíziós alkalmazásokban, melyekkel a szántóföldi növénytermesztés és a tömegtakarmány-előállítás a fenntarthatóság mellett hatékonyabbá és jövedelmezőbbé válik. Ennek tükrében a rendezvényen a cég szántóföldi bemutatóján a legújabb navigációs megoldásokat, a talajvédő talajművelési rendszereket és az ezekhez illeszkedő vetéstechnológiákat, továbbá a minőségi tömegtakarmány-előállítás rendszerét ismertették a szakemberek. 

Gyakorlati bemutató Mezőfalván
Gyakorlati bemutató Mezőfalván

Mozgó- és állógép bemutatók Mezőfalván

Évek óta a rendezvény egyik legizgalmasabb programja a KITE szántóföldi gépbemutatója, mely során a látogatók munka közben is szemügyre vehetik a különböző műszaki és technológiai újdonságokat. A gépbemutatón 10 gépkapcsolatot vonultatott fel a vállalat, melyek magukban foglalták a szálas- és tömegtakarmány betakarításhoz és másodvetéshez szükséges erő- és munkagépeket. A bemutató során többek közt John Deere traktorokat, bálázót, önjáró szecskázót, szemenkénti vetőgépeket láthattak az jelenlévők, valamint a SIP márka termékei is megjelentek.

A minőségi szálastakarmány-betakarítás a kaszálással kezdődik, melyet a SIP Silvercut front és oldalkasza kombinációja prezentált egy John Deere 6155M-es traktorral. A lekaszált rendek kezelésének hatékony eszköze a SIP Spider rendterítő gépcsalád, melyből egy 8 méteres munkaszélességű 815/8-as vett részt a bemutatón egy John Deere 6110M-es traktorral.

A szétterített takarmány fonnyasztás utáni rendképzését a SIP legújabb terméke, a 9 méter munkaszélességű AIR 900-as végezte egy John Deere 6130M-es traktorral üzemeltetve. A képzett rendek betakarítására két technológia megoldás is bemutatásra került. A John Deere V451R-es aprítókéssel felszerelt hengeres bálázója egy fokozatmentes IVT sebeségváltóval szerelt John Deere 6R 185 traktorral mutatta meg tudását, mely képes a TIA automatikus bálázó üzemeltetésre is. A John Deere önjáró szecskázók közül egy 8300-as volt a bemutatón, mely HarvestLab terménybeltartalom érzékelő szenzorral volt felszerelve. A logisztikai feladatokra a megoldást a Fliegl ASW 381 letoló pótkocsija mutatta be, mely nagy raktérfogatával hatékonyan szolgálja ki a nagyteljesítményű járvaszecskázókat.

A takarmányelőállítás lépéseit is bemutatták
A takarmányelőállítás lépéseit is bemutatták

A másodvetés megoldásai

A tavaszi tömegtakarmány betakarítást rendszerint másodvetés követi. Itt az elsődleges feladat, hogy a növény a betakarítást követően a lehető legrövidebb időn belül a talajba kerüljön. Ehhez a KITE Zrt. különböző technológiai megoldásokat vonultatott fel. A kapás kultúrákhoz, a silókukorica vagy a napraforgó vetésére 2 különböző talajművelési rendszert mutattak be. 

Sorközművelés Mezőfalván
Sorközművelés Mezőfalván

Az egyik a sávos művelés, mely a szármaradványok fenntartása mellett optimális magágyat biztosít a vetőmag számára, a másik pedig a direktvetés, amely a vetőgépekkel szemben támaszt magas műszaki követelményeket. A sávos technológiát egy 6 soros Orthman 1tRIPr sávos művelővel és egy 6 soros Monosem Valoterra szemenkénti vetőgéppel mutatták be, míg a direktvetést a John Deere legmodernebb vetőgépe, egy 12 soros 1775 NT Exact Emerge reprezentálta.

A sűrűsoros vetőgépek közül az idei évben egy 6 méteres Köckerling Ultima CS mozgott egy John Deere 6R 215-ös traktorral. A gép speciális kapás csoroszlyái hatékony megoldást biztosítanak a szójabab egymenetes mulcsvetéséhez.

Köckerling és John Deere gépkapcsolat a bemutatón
Köckerling és John Deere gépkapcsolat a bemutatón

Természetesen a technológiai gépsor valamennyi gépkapcsolata RTK jelpontosságú automatikus kormányzással rendelkezik, ezen kívül számos egyéb precíziós alkalmazással is megismerkedhettek az érdeklődök.

A NAK Szántóföldi Gépshow programján két gépkapcsolattal képviselte magát a cég

Elsőként a 6 soros Monosem Valoterra és egy John Deere 6155M gépkapcsolatát láthatták az érdeklődők. Az új Monosem szemenkénti vetőgép itt is bebizonyította, hogy robusztus kialakítása és fejlett műszaki tudása révén képes a precíz maglehelyezésre, miközben felhasználóbarát kialakításának köszönhetően egyszerűen kezelhető. A professzionális szemenkénti vetéstechnológiát a John Deere 1775NT CCS Exact Emerge 12 soros vetőgépe képviselte egy John Deere 7R 290-es John Deere traktorral. Az Exact Emerge műszaki és precíziós megoldásai a hagyományostól a direktvetésig bármelyik talajművelési rendszerben maximálisan megállják a helyüket - írták.

John Deere vetőgép Mezőfalván
John Deere vetőgép Mezőfalván

Új szereplő a KITE kínálatában a Monosem

Az állógépek kiállítási területe idén is 1.000 m2-en terült el, melyen számos gépkapcsolatot sorakoztatott fel a KITE Zrt. A vállalat 2024 júniusától a francia Monosem márkával bővítette portfólióját, először mutatta be Mezőfalván a gyártó új termékeit. Az aktív irányítással felszerelt Monosem Multicrop sorközművelő kultivátort egy John Deere 6110M traktorra szerelve tekinthették meg az érdeklődők, melyen a tápanyag-kijuttatást a KITE JET folyadékijuttató rendszere biztosította. 

A középkategóriás vetőgépeket egy szilárd műtrágya kijuttatásra is alkalmas Monosem NG Plus 6 soros vetőgép képviselte, mely elektromos vetőelem hajtásával alkalmas a soronkénti szakaszolásra és a változó tőszámú kijuttatásra egyaránt. Monumentális megjelenésével kiemelt figyelmet kapott a John Deere S7 900 kombájn, amely a legújabb generációs JDX motorral szerelve a hatékony gabonabetakarítás képviselője a szántóföldeken. Az S7 új vezetőfülkéjét és impozáns külsejét a helyszínen tekinthették meg az érdeklődők, valamint a KITE szakértőitől tájékozódhattak a kombájnt érintő technológiai fejlesztésekkel kapcsolatban - közölték.

További híreink

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás