A Kond-Coop Kft. csak olyan gépet és eszközt forgalmaz, amivel kapcsolatban közvetlen és kedvező tapasztalatuk van a munkavégzés során, és aminek a megbízható szervizhátterét ki tudják alakítani. Az ezeknek a kívánalmaknak megfelelő Sukov ekék és GRIM önjáró vegyszerező gépek ezért érdemelnek kiemelt figyelmet. Trabach Botond, a cég értékesítési vezetője ismerteti meg velünk ezeket részletesen.

Kérem, mutassa be néhány szóval a Kond-Coop Kft.-t és fő tevékenységüket!

Cégünk 20 éve foglalkozik nagyüzemi szántóföldi növénytermesztéssel, illetve állattenyésztéssel. A gépkereskedelembe 6 évvel ezelőtt vágtunk bele. A saját gazdaságunkba kerestünk olyan megfelelő ár-érték arányú gépeket, eszközöket, amelyeknek alacsony a szervizigénye, és - mivel meglehetősen kötött talajokon gazdálkodunk -, a nehéz talajokon is megfelelő minőségű munkára alkalmasak. Ezen elvárásokból kiindulva, a kereskedői tevékenységünket először a Kirovec márkával kezdtük el. Még korábban vásároltunk magunknak két traktort és olyan jó tapasztalatokat szereztünk, valamint olyan kedvező visszajelzéseket adtunk a gyárnak, hogy felajánlották nekünk, legyünk a márka hazai forgalmazói. Innentől datálhatjuk a gépforgalmazás megjelenését a Kond-Coop Kft. életében.

Trabach Botond, a Kond-Coop Kft. értékesítési vezetője

Azóta sok idő eltelt, Technopol márkájú boronák, küllős kapák, száraprítók és kultivátorok, Promagro boronák, kultivátorok, kombinátorok és tárcsák, Sukov ekék, hengerek és gyomfésű, valamint GRIM vegyszerező gépek is elérhetők nálunk. Több közülük népszerű termékké nőtte ki magát a magyar piacon, és sok gazda használja ezeket nagy megelégedéssel.

Kirovec traktor Sukov ekével

Mivel mind orosz, mind ukrán származású termékeket is forgalmazunk, talán érdemes megemlíteni, hogy a velünk kapcsolatban álló, mind az orosz, mind az ukrán gyár dolgozik, a raktárunkban rendelkezésre áll az összes alkatrész, amire csak szükség lehet, így szervizügyileg meg tudom nyugtatni az ügyfeleinket.

Technopol PT6

Mi alapján kerül be egy-egy termék a portfólióba?

Első körben a minőséget keressük, de nyilván a termékáraktól sem tudunk eltekinteni, illetve azt is megvizsgáljuk, hogy milyen a gyár, milyen a háttér és a csapat, ami egy adott márka mögött dolgozik.

Csak olyan erőgépeket, munkagépeket és eszközöket forgalmazunk, amelyek már nekünk is bizonyítottak, a saját gazdaságunkban kipróbáltunk, amelyek kiváló minőségéről és terhelhetőségéről mi magunk is meggyőződtünk. Így első kézből tudunk visszajelzéssel és tapasztalatokkal szolgálni a potenciális vevőink felé. Ha egy termék azt tudja, ami elvárható, ahhoz már adjuk a nevünket. Ezen szempontok mentén alakítjuk a termékportfóliónkat.

Fontosnak tartom kiemelni továbbá, hogy mindent tudunk az általunk forgalmazott gépekről, a szervizháttérre is nagy hangsúlyt fektetünk.

Melyik termékeket emelné ki a széles választékukból?

Nemrég kezdtük el forgalmazni az olasz GRIM önjáró vegyszerező gépeket.

A Maxi sorozat különösen a magas növények, például kukorica, napraforgó vagy repce permetezésére ideális. A négykerék-meghajtásnak köszönhetően bármilyen talajon képes a munkavégzésre. A hasmagassága 1550 mm, 1700 mm vagy 1800 mm magasságra, nyomtávja 2,25 és 3 méter között állítható. 3500, 4000 vagy 4500 literes tartállyal rendelhető. A légzsákos keret 24 és 36 méter között válaszható.

GRIM Maxi 4500

A Maxi 10-es modell egy példánya már a mi gazdaságunkban is dolgozik. Eddig 4 ezer hektárt permeteztünk le, különösebb hiba nélkül. A gépkezelőnk maximálisan elégedett vele.

GRIM Maxi 4500 kukoricában

A GT 3500-as modell, nevéből adódóan, egy 3500 literes tartállyal rendelkezik. A fülkéje és a kerete akár 4 méterre is felemelhető. Utóbbi 18, 21 vagy 24 méteres munkaszélességben választható. Egy GT 3500-as önjáró típus pedig most érkezik a gazdaságunkba. A kerekek közötti tartályoknak, valamint a váz alatt elhelyezett motornak köszönhetően a permetező stabilitása tökéletes akkor is, amikor már fogytán a permetlé a tartályokban.

GRIM GT

Mindkét sorozat maximálisan alkalmas a precíziós gazdálkodásra: Trimble EasyPilot robotpilóta-rendszerrel, de bármilyen más rendszerrel is működnek. Minden adat mérhető és monitorozható. Nagyon hatékony velük a munkavégzés, ami ilyen magas inputanyagárak mellett fontos szempont. Fúvókánkénti szakaszolásra is képes. Minden olyan elvárásnak megfelelnek, ami 2022-ben felléphetnek.

És mire hívná még fel az olvasóink figyelmét?

A Sukov ekékkel 3-4 éve foglalkozunk, így ezekkel is van már tapasztalatunk. Minőségi eszközökről beszélünk, mert kiváló minőségű bóracélból illetve HARDOX anyagokból gyártja ezeket egy kis családi manufaktúrából kialakult cseh cég. Független felmérések szerint a világ top10 ekegyártója közé tartoznak a minőséget tekintve. Folyamatos fejlesztéseiknek köszönhetően mára a kis, 2-3 vasú ekéktől a 13 (9+4) fejesekig sok mindent gyártanak. A legutóbbi nagy dobásuk, a tavaly piacra került ARCOAGRO 180 2in1, aminek az az érdekessége, hogy kétfunkciós, tehát barázdában és barázda mellett is tud szántani. Ez az egyik legnépszerűbb termék a márkacsaládból, minden traktortípushoz csatlakoztatható. Egy viszonylag nagy ekéről van szó, az ekefejek száma 6-tól 9-g bővíthető. Minimum 175 LE-s erőgép kell a használatához, de a gépigény 9 kormánylemez esetén akár 500 LE-re is megnőhet. A kisebb méretű ekéik közül az SKR ROTO és a DOWNHIL típusokat emelném ki.

Sukov SKR Roto

Az idei év újdonsága a gyomfésű. Az ekegyártás után - a kínálatukat bővítve - a növényápolásba is belekóstolnak. A Ceres Pro 9 és 12 méteres munkaszélességben érhető el és a gabonafélék, a burgonya, a kukorica, a répa, a repce, a fokhagyma és a legtöbb zöldség termesztése során a gyomok mechanikai irtásában és a talaj levegőztetésében nyújt nagy segítséget. Bízom benne, hogy 2023-ban, az AGROmashEXPO-n már be tudjuk mutatni.

ARCOAGRO 180 2in1

Milyen további terveik vannak a közeli jövőben?

Folyamatosan nyitunk az új dolgok felé és reményeim szerint hamarosan a kínálatunk egy szerves trágya szóróval is bővül majd, mert úgy látjuk, igény lesz rá a hazai piacon. A műtrágyaárak az egekben és a szerves trágyát, ha elérhető egy gazdaság számára, akkor azt mindenképpen hatékonyan kell kijuttatni a földekre. Ráadásul az aszálykezelésben is tud segíteni.

(x)

További híreink

Megerősítette a helyét a legjobbak között a QS világranglistáján a Széchenyi István Egyetem

2024.07.18.

A 2023-as évhez hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján.

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás