A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei. Termékpalettája széles skálát ölel fel, beleértve a kaszákat, rendterítőket, rendképzőket és szervestrágyaszórókat, amely gyártmányok közös tulajdonsága a rendkívüli minőség és megbízhatóság. A gyártmánystruktúra külön alternatívát nyújt a hegyvidéki, a kis-, közepes és nagygazdaságok, valamint a professzionális felhasználók számára. Az Agile, a Robust Line és a HD vonal méretkínálatban, masszivitásban és intelligens megoldásokban egyaránt kielégíti az adott kategória elvárásait. A kiváló minőséget a gyár 3 év garanciával szavatolja.

A kaszakonstrukciók vonatkozásában kizárólag tárcsás kaszákat találunk. A kínálat gerincét a SILVERCUT család képviseli, amely frontfüggesztésű, hátsó oldalsó felfüggesztésű, függesztett „pillangó” üzemmódú, valamint vontatott kivitelekben érhetők el. Valamennyi modell speciális bronznyírócsapos kaszabiztosítással (DDSS), speciális ütközés elleni védelemmel (mechanikus, HD vonalnál hidropneumatikus) és hidropneumatikus felfüggesztéssel, illetve talajnyomás-állítással (HPS) rendelkezik. A kor technológiai elvárásainak megfelelően felszerelhetők műanyag vagy fém verőujjas, valamint gumihengeres szársértőkkel egyaránt. A legújabb, legkíméletesebb megoldás pedig az integrált gyűjtőheveder alkalmazása, amely a koncentrált rendképzés leggyorsabb, leghatékonyabb és legkíméletesebb módja.

A kaszák másik csoportja a DISC ALP család. Munkaszélességük a 2,2 métertől 3,4 méterig tart. Könnyű, ugyanakkor strapabíró a kialakításuk. A kaszabiztosítás jellege hasonló a SILVERCUT gépekéhez, de az ütközés elleni védelem, a talajnyomás-szabályozás és a gerendelyfelfüggesztés egyszerűbb, mechanikus megoldásokat alkalmaz. A hátsó kaszák oldalsó megfogásúak, ezáltal nagyobb terepszögek mellett is kiváló a talajkövető tulajdonságuk. Az alapkaszák ebben a családban nem szerelhetők fel szársértő berendezéssel.

Mindegyik családtagra jellemző a gyors pengecsere lehetősége, illetve az opciók széles kínálata, legyen szó magasító csúszótalpakról, áramlásgyorsító kúpokról, rendszűkítőkről.

A minőségi szálastakarmány-előállítás alapfeltétele a gyors, egyenletes száradás, amelyet rendterítők alkalmazásával érhetünk el. A SPIDER család alapelveiben igazodik a kaszáknál ismertetett három gyártmánykategóriához. Munkaszélességük 3,4 métertől egészen a 14,8 méterig tart, a 4-rotorostól a 14-rotoros kivitelig. Természetesen, itt is rendelkezésre állnak függesztett, valamint vontatott alternatívák.

A megfelelő rotorátmérő garantálja a finom, de tökéletes munkavégzést, egyúttal a nagy hatékonyságot. A rotorok háza folyékony zsírral feltöltve nem igényel karbantartást, a hozzájuk kapcsolódó fogtartó karok mérete, kialakítása pedig garantálja a tartósságot. A fogak kialakítása olyan, hogy törés esetén nem tudnak leesni a karokról, megkímélve a felhasználót a további kellemetlenségektől. A fogak hossza különböző, alakjuk opcióként lehet speciális.

A rotorok meghajtásáról különleges tengelykapcsolók gondoskodnak, nagyfokú rugalmasságot és kiváló talajkövetést biztosítva még a legszélesebb rendterítőknek is.

A mezsgyehatáron belüli munkavégzést mechanikus vagy hidraulikus kormányzás, avagy rendformázó függöny biztosítja. A kézi vagy hidraulikus terítésiszög-állítás szintén a felhasználók rendelkezésére áll.

A forgó rendszerű rendképzők a következő technológiai lépés eszközei, szellős, jól formázott, szennyeződésmentes renddel szolgálva a bálázó- vagy silózógépek hatékony munkáját.

A STAR ALP, ROBUST és HD rendképzők egytől négy rotorig, 3-tól 12,5 méter munkaszélességig használhatók közép- vagy oldalrendek készítésére.

A berendezések lelke a nagy átmérőjű, gömbgrafitos öntvényből készült, karbantartásmentes vezérlőpálya, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a terményt kíméletesen kezeljük, leginkább imitálva az emberi erővel végzett egykori takarmánygyűjtést.

A rugótartó karok nagy átmérőjű, dupla teflonrétegű perselyekkel rendelkeznek. Szállításkor gyorsan leszerelhetők. A fogak a STAR gépeknél is speciális megfogásúak és kialakításúak. A rotorok precíz magasságállítása csavarorsóval vagy hidraulikus munkahengerek segítségével lehetséges. Megtámasztásukat lengő tandemkerékpárok végzik a legkiválóbb talajkopírozás érdekében. Akár 3 pár elforduló tandemkerékpár rotoronként a hatékonyság és a nagyobb üzemi sebesség érdekében.

A még kíméletesebb rendképzés érdekében a SIP piacra dobta a pick-up rendszerű rendképzőit AIR fantázianévvel, szimbolizálva a kíméletes, légies rend megalkotására képes konstrukciót. A berendezés 3- és egy 3,5-méteres front, illetve egy 9-méteres vontatott kivitelben érhető el. A speciális fogkialakítású rendfelszedő rotor egy görgős rendleszorító, valamint egy ujjas adagolórotor segítségével egy speciális gyűjtőszalagra helyezi a terményt, amely így tisztán, hamumentesen, levélkímélően végzi a koncentrált rend képzését.

A KITE Zrt. bízik abban, hogy a SIP minőségi és mindent átfogó betakarítási kínálatában minden állattenyésztő partnerünk megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást!

Ennek érdekében kérjük keresse gépértékesítőinket!

(x)

Megosztás

További híreink

Új génmódosított román fokhagyma kerülhet piacra augusztusban

2024.07.23.

Génmódosított fokhagymával veszi fel a versenyt a kínai importtal egy román gazda: új, Danubius nevű fokhagymája 2024. augusztusában kerülhet piacra.

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás