Az ültetvényes, szűkített nyomtávú traktorszéria területén a New Holland nagy hagyományokkal és komoly múlttal rendelkezik. Elég csak a magyar szőlőültetvényeket, a gyümölcsösöket nézni, kiderül, közkedvelt a márka. Az idei AGROmashEXPO-ra megérkezett az új Holland T4 F/N/V ültetvényes széria, amely azonnal elnyerte a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat.

A tavalyi év kimaradt a piacon, mutatott rá Molnár István, az Agrotec Magyarország Kft. New Hollandra szakosodott termékmenedzsere. Az előző széria gyártása és az új széria bemutatása között ugyanis több mint fél év telt el.. A szakember kiemelte, a hosszabb fejlesztői munka egy alapjaiban megújult gépet eredményezett. A középen futó kardánalagutat megszüntették, így síkpadlós lett a kabin, ennek köszönhetően „nagytraktoros” érzés vezetni.

Jóval kisebb helyen lehet megfordulni, ami nagy előnyt jelent az ültetvényekben. Sokkal kevesebb munkába és fáradságba telik egy szűkebb forduló megtétele (Forrás: YouTube)

Új opciókkal a még nagyobb kényelemért

Megjelent a jobb oldali kezelői kartámasz, az új első érintőképernyős monitor, és ezen kívül további olyan opciók, amelyek eddig nem voltak elérhetők.

A New Hollandhoz kötődik a már legelejétől fogva közkedvelt 76 fokos bekormányzási szöget garantáló SuperSteer első híd.

Míg egy normál traktor esetében 50-55 fokos bekormányzási szög lehetséges, ebben az esetben 76 fokos bekormányozási szög is elérhető. Nemcsak az első kerekek fordulnak, hanem a híd is elfordul egy csap körül.

Így jóval kisebb helyen lehet megfordulni, ami nagy előnyt jelent az ültetvényekben. Sokkal kevesebb munkába és fáradságba telik egy szűkebb forduló megtétele. Ezen túl a New Holland T4 F/N/V ültetvényes traktor méretéhez képest nagy tengelytávval rendelkezik, ezáltal nagyobb stabilitást nyújt az első és hátsó függesztésű munkagépek tekintetében. Ami még újdonságnak számít, hogy a 80-120 lóerős emissziós erőforrás a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak is megfelel. Ugyanabban a háromféle felépítménytartományban lesz elérhető, ahogyan a korábbiak is.

„Természetesen a traktorcsaládon belül változtathatók a kerékméretek, ezzel biztosítható a minimális, illetve a maximális szélesség. A magyarországi felszereltség része a percenként 82 liter átfolyást biztosító hidraulikaszivattyú, amelyhez akár 4 pár elektronikus vezérlésű hátsó hidraulikaszelep és oldalsó hidraulika-szeleptömb is párosítható” – hívta fel az előnyökre a figyelmet Molnár István.

A gépkezelő egészségére is ügyelve

Kétfajta kabinszűrős, Blue Cab technológiával érhető el a gép, amely túlnyomással juttatja be a friss levegőt a kabinba. Ez poros munkáknál, permetezéskor kiemelt szerepet tölt be a gépkezelő egészségvédelmének szempontjából.

Szinte minden tekintetben specializált erőgépről van szó, amely piacvezetővé és etalonná tette a New Holland ültetvényes traktorokat ebben a piaci szegmensen. A gazda a T4 sorozattal egy ültetvénytraktort kap egy nagy erőgép komfortjával.

(Forrás: magyarmezogazdasag.hu)

Megosztás

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás