A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a legutóbbi országos küldöttgyűlésén két új tisztségviselőt is választott. A NAK környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnöke Balázs Viktor, a Kertészeti és Beszállítóipari Országos Osztály új elnöke Csizmadi Imre. Mindkét új tisztségviselő gyakorló gazdálkodó, a MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozat aktív tagja. 

Balázs Viktor a Szent István Egyetemen szerzett környezetgazdálkodási agrármérnöki alapdiplomát, ökológiai gazdálkodás szakirányon. Mesterképzését szintén Gödöllőn végezte, mint növényorvos, majd Keszthelyen tett precíziós mezőgazdasági szakmérnöki vizsgát. A MATE Növénytudományi Intézetének végzős doktorandusza. A szakember a családi gazdáságuk vezetője, klasszikus szántóföldi termesztéssel foglalkoznak, azonban hosszú ideig diverzifikálták portfoliójukat bio-édesburgonya termesztéssel és palánta-előállítással is. Emellett a Bio-Nat Kft. ügyvezető igazgatója, fő profiljuk talajbaktériumok fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A NAK anyagát szemléztük.

Balázs Viktor új szerepet és feladatkört kapott a NAK-ban - Fotó: MikroVital
Balázs Viktor (középen, szemben) új szerepet és feladatkört kapott a NAK-ban - Fotó: MikroVital 

 

A NAK-nál mintegy öt éves vezető szántóföldi szakértői tapasztalata van, valamint a Kiskultúrás Engedélyezési Munkacsoport vezetése is a nevéhez fűzödik. Emellett delegáltként vesz részt az Európai Mezőgazdasági Szakmai Szervezetek és Szövetkezetek Bizottságának munkájában, ahol a Copa-Cogeca Gabona- és Olajosnövények, valamint Növényvédelmi Munkacsoportjainak ülésein képviseli hazánkat. A NAKTechlab indulása óta a programban mentorként vesz részt. Aktív tagja a MAGOSZ Heves Vármegyei Ifjú Gazda Tagozatának is.

Csizmadi Imre 

Csizmadi Imre családja generációk óta foglalkozik kertészettel, Bugyi település térségében. Felsőfokú tanulmányait a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként kezdte. Másfél évet töltött Hollandiában, a Dronteni Egyetem kertészet és szántóföldi gazdálkodás szakán, ahol betekintést nyert a szakma csúcsába, a modern, közgazdasági ismeretekre alapozott okszerű gazdálkodás általi lehetőségekbe.

Hazánkban egyedülálló felületen belevágtak a bazsarózsa-termesztésbe, ami mára komoly exporttermékükké vált. Tanulmányait Gödöllőn, a Szent István Egyetem növényorvos mesterképzésén folytatta.

Csizmadi Imre a MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozatának elnökségi tagja, a NAK Pest vármegyei küldöttje, továbbá felkérést kapott a Bugyi Települési Agrárgazdasági Bizottság elnökségére is, fontosnak tartja a sikeres generációváltást - Fotó: DAA
Csizmadi Imre a MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozatának elnökségi tagja, a NAK Pest vármegyei küldöttje, továbbá felkérést kapott a Bugyi Települési Agrárgazdasági Bizottság elnökségére is, fontosnak tartja a sikeres generációváltást - Fotó: DAA

A kezdetben 20 hektáros családi kertészet tíz év alatt 250-esre gyarapodott; országosan is a legnagyobb felületen termelnek zellert, céklát, bazsarózsát, továbbá jelentős felületen burgonyát és vöröshagymát. A többi fiatal gazdálkodónak is szeretné megmutatni, hogy lehetséges hazánkban a fejlődés, és együtt központi szereplőjévé lehet válni a közép-európai és európai zöldségtermesztésnek is. Ennek érdekében kezdett társadalmi szerepvállalásba.

A MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozatának elnökségi tagja, a NAK Pest vármegyei küldöttje, továbbá felkérést kapott a Bugyi Települési Agrárgazdasági Bizottság elnökségére is. Fontosnak tartja a sikeres generációváltást.

A kamara országos tisztségviselőinek listája itt elérhető.

 

Megosztás

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás