Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi, északkeleti harmadán az alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a nyugati, délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 31 fok közé hűl le a levegő. Bács-Kiskun és Csongrád vármegyében harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Estétől nyugat felől szakadozott hidegfronti felhőzet érkezik gomolyfelhőkkel, emellett továbbra is szaharai eredetű por található hazánk felett. A keleti országrész felett hajnalig derült vagy fátyolfelhős marad az ég, és addig inkább csak a Dunántúlon - annak is főként az északi felén -, majd reggel már északkeleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél gyenge marad, viszont az éjszaka második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugati, északi irányba fordul és megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul. Északkeleten ennél pár fokkal alacsonyabb, míg nagyvárosokban, tópartok mentén magasabb értékek is előfordulhatnak.

maximumhőmérséklet
Maximumhőmérséklet  [°C] június 21-én

Szombaton változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett az ország északi harmadán éjszaka képződött alacsonyabb szintű felhőzet fokozatosan csökken, gomolyosodik. Csapadék estig általában nem lesz, de a délnyugati határvidékre már estefele kis eséllyel besodródhat zápor, zivatar. A keleties irányú szél elkezd déli irányba fordulni és helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb - olvastuk a HungaroMet weboldalán.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet minimuma 15, 22, maximuma 27 és 33 fok között várható.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. Élénk, az Alföldön többfelé erős lesz az északi, északkeleti szél. A hajnali 13, 21 fokról 26 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden sok napsütésre számíthatunk fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az ország északi, északkeleti felén kicsi a csapadék esélye, másutt előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél. A hőmérséklet hajnalban 13, 20, a délutáni órákban 26, 33 fok között valószínű.

Szerdán erőteljes (gomoly)felhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A keleties szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 15, 22, a csúcsérték 24 és 33 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljes (gomoly)felhő-képződés mellett sok napsütés várható, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A keleties szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 18, 23, délután 26, 33 fok között valószínű.

További híreink

Új génmódosított román fokhagyma kerülhet piacra augusztusban

2024.07.23.

Génmódosított fokhagymával veszi fel a versenyt a kínai importtal egy román gazda: új, Danubius nevű fokhagymája 2024. augusztusában kerülhet piacra.

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás