Hirdetés
Évente több tucatot fogyaszt belőle, pedig minden alkalommal 36 percet vesz el az életéből
A Michigani Egyetem kutatói érdekes eredményeket publikáltak: az elfogyasztott ételeink életünk hosszát is befolyásolhatják, méghozzá drámaian. A kutatás során csaknem hatezer élelmiszert elemeztek, hogy meghatározzák, melyek rövidítik vagy hosszabbítják meg az élettartamot.
Mit érdemes tudni a feldolgozott élelmiszerekről?
Az eredmények szerint a többszörösen feldolgozott ételek – mint például a hot dog – jelentős mértékben csökkenthetik a várható élettartamot. Egy hot dog elfogyasztása 36 perccel rövidíti meg az életet, főként a benne található nitritek és nitrátok miatt, amelyek összefüggésbe hozhatók a vastagbélrákkal. Hasonlóan rossz hatást gyakorolnak a pácolt húsok, amelyek 24 percet vesznek el.

A reggeli szendvicsek is az élettartam csökkenéséhez vezethetnek, 13,6 perccel, míg a szalonna 6 perccel, a sajtburger pedig 9 perccel csökkenti azt. Az édesítőszerek, mint az aszpartám, szintén ártalmasak lehetnek, 12 percnyi életet elrabolva, miközben növelik a rákos megbetegedések kockázatát.
Hirdetés
Egészséges ételek, amelyek hosszabbítják az életünket
Nem minden élelmiszer veszélyes! A mogyoróvajas szendvics fogyasztása 32 perccel hosszabbíthatja meg az életet. A magvak, mint a dío, 24 perccel, míg a gyümölcsök 10 perccel javítják a várható élettartamot.
Miért van szükség az étrendváltásra?
A kutatás rámutatott arra, hogy az étrendváltás elengedhetetlen az egészségesebb élethez. A többszörösen feldolgozott élelmiszerek tele vannak adalékanyagokkal, amelyek hosszútávon ártanak az egészségnek. Növényi alapú ételek fogyasztása és a feldolgozott húsok mellőzése nemcsak meghosszabbíthatja az életet, hanem csökkentheti a rák és más betegségek kockázatát is.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
UREUS 46 a hatékonyabb nitrogénhasznosulás érdekében
2025.03.15.Az UREUS 46 Limus® Care ureáz inhibitorral kezelt granulált karbamid, mely a KITE saját terméke. Ez az innovatív készítmény jelentősen hozzájárul a nitrogénveszteség csökkentéséhez és a tápanyag hasznosulásának növeléséhez. Különösen fontos azokban az esetekben, amikor a nitrogén kijuttatását követő csapadék bizonytalan, hiszen az ureáz inhibitor alkalmazásával a nitrogénveszteség minimalizálható.
AgroFlow: a magyar fejlesztés, ami érdemben könnyíti meg a gazdálkodók életét
2025.03.15.Március 6-án került sor a HSSI Group Szakmai Napjára, amelyen a nagyszámú érdeklődő 3 szekcióban, az agrárdigitalizáció, az öntözésfejlesztés és a precíziós gazdálkodás témájában hallgathatott meg előadásokat.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatVinasz műtrágya, lombtrágya, növénykondicionáló AÖP 1 pont
Alfaseed Jami szemes cirok, BMR cirok, silócirok vetőmag, fémzárolt eladó
Magro.hu Piactér
Több mint 3.300 hirdetés 187 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés