Kiterjeszti a hozzáférést az OpenAI szoftvereihez a Microsoft. A számítástechnikai óriásvállalat közleményben jelentette be, hogy a startup technológiája, amelyet eddig a cég felhőalapú szolgáltatásának ügyfelei számára tettek hozzáférhetővé, mostantól általánosan elérhető lesz. Ez a változás pedig várhatóan új felhasználási területeket hoz magával. A ChatGPT egy szövegalapú csetbot, amely prózát, verset vagy akár számítógépes kódot is létre tud hozni.

Az Euronews írta meg, hogy az érdeklődés ugrásszerűen megnőtt az OpenAI iránt a ChatGPT novemberi megjelenését követően. A ChatGPT egy szövegalapú csetbot, amely prózát, verset vagy akár számítógépes kódot is képes létrehozni. Generatív mesterséges intelligenciára épül, ami hatalmas adatmennyiségre alapuló tanulás után új tartalmat hoz létre. Képes akár egy szerzőre jellemző stílust is utánozni akár néhány rövid szövegrészlet alapján. A cikk szerint gyorsan létre tud hozni olyan tartalmat, amelyhez az embernek hosszabb időre, némi gyűjtőmunkára és az összefüggések átlátására van szüksége.

Az OpenAI fejlesztette ChatGPT egy szövegalapú csetbot, amely prózát, verset vagy akár számítógépes kódot is létre tud hozni - Fotó: Wikipedia

Küzdelem a hibák és a visszaélések ellen

A Microsoft azt is közölte, hogy átvizsgálja az ügyfelek alkalmazásait, hogy csökkentse a szoftverrel való esetleges visszaéléseket. Egyúttal megpróbálják kiszűrni a felhasználók által bevitt káros tartalmakat. Sajtóközleményükben idézték az Al Jazeera nemzetközi, angol nyelvű televíziós hírcsatorna alelnökét, aki szerint a szolgáltatás segíthet a hírszolgáltatóknak a tartalom összefoglalásában és fordításában.

A csetbotok egyik jellemző megjelenítése - képünk illusztráció

Jöhet a pénz és a még több fejlesztés

A hasonló szoftverekben rejlő üzleti lehetőségek hatalmas kockázati tőke befektetését vonzhatnak az ezeket gyártó startup vállalkozásokba, miközben a szektor más területeinek finanszírozása gyakorlatilag elapadt. Iparági hírek szerint a Microsoft azt vizsgálja, hogy növelje a 2019-ben bejelentett 1 milliárd dolláros OpenAI-részesedését, így elképzelhető egy akár 10 milliárdos újabb befektetés is. A vállalat nem kívánta kommentálni ezt az információt - írta a portál.

https://www.youtube.com/watch?v=YtWTS2ucJjo
Mire képes egy AI (Mesterséges Intelligencia) a napjainkban? OpenAI - ChatGPT | DALL-E | VOICE MOD

Megosztás

További híreink

A malacok vére fiatalító csodaszer, 80 évesekből újra 25 éveseket csinálhat

2024.07.14.

A malacok vérében olyan összetevőt fedeztek fel, amely képes lehet fiatalítani a szervezetet. Az egereknek beadva megfordította számos szerv öregedési folyamatát. A kutatás szerzői kijelentik, hogy ha hasonló hatást lehetne elérni embereknél, a 80 évesek visszatérhetnének a 25 évesek kondíciójába.

Kannibalizmus baromfinál: okok és megoldások

2024.07.14.

Miért csipkedik, tépik és sebesítik egymást a baromfik? Megbeszéljük a kannibalizmus leggyakoribb okait és a probléma megoldásának módjait.

Tudja mi az egyre gyakoribb hőhullámok oka?

2024.07.14.

A bőrünkön érezzük és a mérések is igazolják, hogy az éghajlatváltozás legnyilvánvalóbb tünete térségünkben a hőségperiódusok gyakoriságának növekedése. Egy hőhullámon már túl vagyunk idén is, a második ennél komolyabbnak ígérkezik, a hatásait épp elszenvedjük.

7 napos időjárás-előrejelzés: marad a napos idő, zivatarokkal és felhőszakadásokkal

2024.07.14.

Vasárnap nagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és főleg arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti. A zivatarok éjszakára sem szűnek meg teljesen. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul. Késő estére 20 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Egy forradalmi jármű, ami megmentheti Ukrajna mezőgazdaságát az aknáktól

2024.07.14.

A Pronar, amely mezőgazdasági és kommunális gépeket gyárt, egy különleges aknamentesítő gépet szabadalmaztat.

Partnerhírek
Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Partner

Új korszak kezdődik a Lidea életében az újgenerációs repcehibridek érkezésével

2024.07.12.

2009-ben a Lidea teljesen megújította a repce nemesítési programját. 13 év fejlesztési munkája érett be, mely eredményeképp olyan korszerű hibrideket sikerült előállítani, amelyek Európa szerte, eltérő termesztési körülmények között bizonyítottan felveszik a versenyt a legnevesebb konkurens repcékkel.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Valentini Sioux erdészeti szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.200 hirdetés 81 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás