Hirdetés
Egy új létesítmény, amely forradalmasíthatja a takarmánygyártást
A belgák a csúcstechnológiás állattartó telepek fejlesztését tűzték ki célul. A Flandriai Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszeripari Kutatóintézet (ILVO) egy új, csúcstechnológiás létesítményt tervez, amely a legfontosabb haszonállatok táplálkozási kutatásához szükséges precíz kísérleti takarmányok előállítását biztosítja, elsőként a baromfik számára.
Az ILVO által tervezett új létesítmény építése idén kezdődik, és két meglévő, elavult takarmánygyártó sort vált ki, amelyek már nem felelnek meg a modern energetikai, ergonómiai és technológiai követelményeknek. Az ILVO hosszú ideje vezető szerepet játszik a szarvasmarhák, sertések és kisállatok takarmányainak hatékonyságának, fenntarthatóságának és egészségügyi hatásainak vizsgálatában. Az új fermentációs technológiák és melléktermékek megjelenése miatt a kutatási igények folyamatosan nőnek, hiszen ezek az új takarmány-összetevők alapos kutatást igényelnek.
Az új Feed Pilot rendszer, amely a belgiumi Melle-ben épül, egy nagy és egy kis termelési egységet, valamint egy raktárat is magában foglal majd. Az üzemek fejlett technológiákkal lesznek felszerelve, amelyekkel különféle paramétereket lehet majd mérni, és fenntarthatósági elemzéseket lehet végezni. Az érzékelők folyamatosan felügyelik a termelést, és optimalizálják az energiahatékonyságot.
Hirdetés
A rendszer lehetővé teszi kisebb tételek előállítását különböző kísérleti célokra, például csak 100 kilogrammot egy speciális baromfi emésztési vizsgálathoz. Kezdetben az új létesítmény csak az ILVO belső kutatásait fogja kiszolgálni, de az intézet jogi engedélyt fog kérni, hogy harmadik felek számára is előállíthasson kísérleti takarmányokat. Ez több lehetőséget teremt majd az innováció és a gazdasági hasznosítás számára is.
Az ILVO új rendszere olyan kísérleteket is lehetővé tesz majd, amelyek a termelési folyamatokra összpontosítanak. A kutatások többek között arra irányulnak, hogy hogyan lehet beépíteni innovatív adalékanyagokat, például metángátlókat vagy új melléktermékeket a takarmányokba, és hogyan lehet javítani a tápanyagok hasznosulását a takarmányban, illetve csökkenteni az energiafogyasztást a termelési folyamat során.
Az ILVO az agrár-élelmiszeripari és takarmányozási ágazat számára is új ismereteket kíván nyújtani az új fehérjék és maradékanyagok felhasználásáról, amelyet szoros együttműködésben végeznek az ágazat különböző szereplőivel. A projektet Flandria, az Európai Unió, Kelet-Flandria tartomány és a Victam Alapítvány finanszírozza. A Belga Takarmányozási Szövetséggel és más kutatóintézetekkel is szoros kapcsolatot ápolnak a projekt sikerének érdekében. Sam Millet, az ILVO takarmánykutatási szakértője szerint az új fehérjék és maradékanyag-áramok kutatásának növekvő igénye miatt a projekt széles körű támogatásban részesül flamand, európai és nemzetközi szinten.
A projekt kiegészíti a hollandiai Wanssumban működő takarmánytervezési laboratóriumot is, amely főként a folyamattechnológiára összpontosít – tette hozzá Sam De Campeneere, az ILVO haszonállat ágazatának tudományos igazgatója.
(Forrás: poultryworld.net)
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Szárbontás az AÖP tükrében
A BIOFIL Szárbontó négy különböző baktériumtörzset is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a termék szélsőséges körülmények között is kifejtse hatását.
Őszi gyomirtás hatékonyan? Válassza a Legato Trio-t!
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az egyes gyomfajok csírázása lényegesen hamarabb megindul és fokozódó jelenlétükre ősztől tavaszig számítani kell. Olyan gyomnövények adhatnak már ősszel szőnyegszerű borítást, mint pl. a veronikafélék, viola, árvacsalán és a tyúkhúr, de megjelenhet tábláinkon a nagy széltippan is, mely az őszi búza egyik legjelentősebb egyszikű gyomnövénye.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatPrémium Kazal- és Bálatakarók 7.6 m x 12,5 m - INGYENES SZÁLLÍTÁS és 3 ÉV GARANCIA!
45 949 HUF
Több mint 600 hirdetés 100 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés