Ünnepelhetett a mátészalkai Nobilis Zrt., mert az EcoVadis, a világ legnagyobb üzleti fenntarthatósági minősítő szolgáltatója ezüstéremmel jutalmazta céget a környezetvédelem téren tett erőfeszítéseik elismeréseként. A családi vállalkozás tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei cég közel 30 féle szárított gyümölcsféleséget illetve olajos magvat állít elő különböző formában.

A tradicionális családi vállalkozás, melynek tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával, több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak a gyártási folyamatokban - írta a Szon.hu. Mindent újra felhasználnak az alma magjától és héjától kezdve a meggymagig. Az elismeréssel a cég felkerült az EcoVadis globális TOP 15% fenntartható élelmiszergyártó vállalatok ranglistájára. 

Ünnepelhetett a mátészalkai Nobilis Zrt., mert az EcoVadis, a világ legnagyobb üzleti fenntarthatósági minősítő szolgáltatója ezüstéremmel jutalmazta céget a környezetvédelem téren tett erőfeszítéseik elismeréseként
A Nobilis Zrt. tradicionális családi vállalkozás, tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával

 

Ez az elismerés megerősíti elkötelezettségünket a környezetvédelem és a fenntartható üzleti gyakorlatok iránt. Köszönjük minden munkatársunknak és partnerünknek, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez – mondta a lapnak Novák Éva, a társaság egyik tulajdonosa. 

Az üzem a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma, a szilva és a meggy hazájában. Ez a régió világhírű termőhelye a kitűnő ízharmóniájú gyümölcsféleségeknek.

 Ezekkel foglalkozik a társaság

A cég IFS és BRC rendszereket működtet és közel 30 féle szárított gyümölcsféleséget illetve olajos magvat állít elő különböző formában. Ezeket a termékeket kívánság szerint aprítják, pörkölik, mézzel vagy csokoládéval vonják be, kielégítve az élelmiszeripari felhasználók igényeit is - írták a weboldalukon.

Több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak az alma és a meggy gyártási folyamataiban, mindent újra felhasználva az alma magtól és héjtól kezdve a meggymagig.

A Nobilis Zrt.-t 2023-ban a fenntarthatósági erőfeszítéseinek elismeréseként az ECOVADIS bronzéremmel jutalmazta. A bronz besorolásunkkal már az iparági átlag 72. percentilisében voltak (csak 1 ponttal maradtunk el a SILVER minősítés megszerzésétől), és arra törekedtek, hogy ezt a pontszámot 2024-ben tovább javítsuk. Ez sikerült is.

A Nobilis termékei összesen 18 európai országban, (a szomszédos országokon kívül többek között Németország, Norvégia, Dánia, Finnország, Hollandia, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország, Portugália), illetve Japánban és Kanadában vásárolhatók meg - írták.

Megosztás

További híreink

Megerősítette a helyét a legjobbak között a QS világranglistáján a Széchenyi István Egyetem

2024.07.18.

A 2023-as évhez hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján.

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás