Az amerikai Case IH gépgyártó bemutatta új AF11 kombájnját; a zászlóshajót, jellemző rá a 775 lóerő és a dupla rotor. A gabonatartály 20 000 literes. A Case IH Axial Flow 11 (rövidítve AF11) dupla cséplőrotorral van tehát felszerelve. Ezt a technológiát egy ideje néhány New Holland CR kombájnban láthatták, de ez a Case IH egyedülálló.

Egészen a közelmúltig a gyártó ragaszkodott az Axial Flow koncepcióhoz, egyetlen rotorral. Az Axial Flow 11 kombájn bevezetése változást jelent ebben a megközelítésben. A Case IH dupla rotoros koncepcióját AFXL2-nek nevezi.

A Case IH bemutatta új AF11 kombájnját. Az AF az Axial Flow rövidítése, azt a cséplési koncepciót jelzi, amelyet a Case IH évek óta egyetlen rotorral vezet be a piacon. Eddig. Az AF11 különlegessége ugyanis a dupla rotor. (Fotó: Case IH))

A gabonatartály közel 40%-kal nagyobb

Bár sok műszaki részlet még nem ismert, úgy tűnik, hogy számos funkcióban megosztja a New Holland CR11.90-et. A gép 775 lóerős FPT Cursor 16 hathengeres motorja. A gabonatartály kapacitása 20 000 liter, a kirakodási kapacitása pedig percenként 210 liter. Ez lehetővé teszi, hogy a kombájn 100 másodperc alatt kirakja a gabonatartályt. A kapacitás csaknem 40%-kal nagyobb, mint az előző csúcsmodellé, az Axial Flow 9250-é.

CVT hajtás a rotorokon

A Power Plus CVT hajtás táplálja a rotorokat. A forgórészek fordulatszáma különböző terményekhez állítható, illetve tolatás is lehetséges. A rotorokra HX+ verőelemek kerültek, valamint a rotorház új lépcsős konstrukciója. Mindez a hatékonyabb szétválasztási folyamatot hivatott biztosítani.

Európában még nem kapható

Az, hogy a két rotor mérete megegyezik-e a New Hollandéval (61 centiméter átmérőjű és 3,5 méter hosszú), még nem világos. Az sem ismert, hogy az Axial Flow 11 hol készül. Sárga megfelelőjét jelenleg Zedelgemben gyártják, ahol a New Holland 150 millió eurót fektetett be.

Hogy a Case IH AF11 is Belgiumban készül-e, még nem világos. Ugyanez vonatkozik az árra és a szállítási dátumra is, mivel ezek sem ismertek. A Case IH Benelux azt állítja, hogy ez egy amerikai bevezetés, és az európai bemutatót követi.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

További híreink

Bőséges vérkonzerv kínálat, 53 csípős faj és sok tudás van a nemzeti szúnyoglaborban

2024.07.25.

A PTE Természettudományi Kar adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja, a Virológiai Nemzeti Laboratórium Betegségvektor és Betegségökológia Kutatócsoport vezetője, Dr. Kurucz Kornélia beszélt a szúnyogokról.

Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Itt vannak az idei hivatalos terméseredmények - vége az aratásnak

2024.07.25.

Július 24-ig a nyári aratás gyakorlatilag véget ért, néhány kisebb terület kivételével, és idén nem voltak jelentős akadályok, amelyek befolyásolták volna a munkálatokat. A raktárkapacitás elegendő, és az idei termés nagy része már a tárolókban van.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

2024.07.25.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

Visszatér a kánikula, meg is mutatjuk, mikor

2024.07.25.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Örömmel fogadja az orosz búzát Kína és Törökország is

2024.07.25.

Májusban Kína több mint 141 ezer tonna gabonát és lisztet importált Oroszországból (33 millió dollár értékben), ami 2,9-szerese az előző év azonos hónapjának.

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás