Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat. Aki tenni szeretne valamit az élővilág sokszínűségének megőrzése érdekében, annak már egy zsebkendőnyi kertdarab is jó szolgálatot tehet. Ezen is megkezdhető a környezettudatos, természetbarát lépések egész sora. Ezzel nem csak Magyarország biológiai sokféleségéhez járulhatunk hozzá, de élelmünket is biztosabban és jobb minőségben tudjuk otthonunkban megtermelni. 
 
A szervezők a családok, az iskolák, az óvodák és munkahelyek csatlakozását is várják a programba. Arra kérik az érdeklődőket, hogy valósítsanak meg egy vagy több elemet a honlapon olvasott javaslatokból a kertekben és udvarokon. A megvalósításról fényképet készítve és a weboldalra feltöltve más is kedvet kaphat a biodiverzitás védelmére. A kampányban résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat, közte kiskert eszközöket, könyveket, denevér odúkat, tanulmányi kirándulásokat és további nyereményeket. A programra jelentkezni itt lehet, a beküldési határidő: 2024. október 20.

Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat
Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat

További ötleteket, útmutatókat itt lehet találni arról, hogyan lehet megvalósítani a biodiverzitás-barát kertet.

Talajtakarás

A talaj élővilágának ideális működéséhez megfelelő feltételeket kell biztosítanunk. A talajtakarás segít megőrizni a nedvességtartalmat, az optimális hőmérsékletet, és hozzájárul a szervesanyag-ellátáshoz. Hagyjuk meg az avartakarót a bokrok, fák alatt kertünk egy részében - javasolták a szervezők.

Víz a kertben

A folyamatos vízellátás érdekében az esővizet ne vezessük el, helyette alakítsunk ki szikkasztó, szivárogtató területeket, esőkertet! A víz így jut el legkönnyebben a talajba, növényeink gyökereihez. A gyűjtéséhez használt edényzet, de még inkább egy kis kerti tavacska sokféle élőlény ivó- és élőhelyévé válhat, ezzel is gazdagítva kertünket - írták.

Holt faanyagok használata

Az idős gyümölcsfák és társaik, ha meghagyjuk őket, rengeteg rovar és egyéb élőlény táplálékául, búvóhelyéül szolgálhatnak. Ha már az ágak-törzsek a földre kerültek, korhadó anyaguk egyszerre víztározó elem és tápanyagforrás. A tűzifarakásokat hagyjuk legalább három évig száradni! Így nem csak hatékonyabban tüzelhetünk, hanem időt és esélyt adunk a rovarlárváknak is, hogy kikeljenek. A termetesebb rönkökből kerti ösvényt is készíthetünk - ajánlották. További ötleteket és javaslatokat itt lehet elolvasni. 

További híreink

Megnéztük, hogyan működik az új visszaváltási rendszer

2024.07.13.

A 2024-es év első napjától szinte minden fogyasztásra kész vagy koncentrátum italtermék, melynek csomagolása műanyag, fém vagy üveg alapanyagú és 0,1 - 3 literig terjedő űrtartalommal bír, kötelezően visszaváltási díjas terméknek minősül

Jól éreztük - 102 éves melegrekord dőlt meg

2024.07.13.

Július 11-én Kelebia állomáson a hőmérséklet elérte a 40,0 fokot, ezzel megdőlt a napi legmagasabb maximumhőmérséklet rekordja.

Magasabb bírságok jönnek - a légi járművek vezetését is érintik

2024.07.13.

2024. augusztus 1-jétől módosul az ittas vezetés szabálysértési pénzbírságokról és helyszíni bírságokról szóló rendelet. Az új szabályozás értelmében a légi járművekre, beleértve a drónokat is, vonatkozó ittas vezetés miatti bírságok összege emelkedik.

Marad a perzselő hőség, trópusi éjszakákkal és 41-42 fokkal

2024.07.13.

Sorra dőlnek meg a melegrekordok, akár az éjszakai minimumhőmérséklet legmagasabb értékéről van szó, akár a nappali maximum hőmérsékleti rekordokról. Ezzel együtt, továbbra sincs jelentős változás: a következő napokban, és még a jövő hét első felében sem látszódik markáns változás időjárásunkban. Folytatódik a perzselő hőség, a csúcsérték már a 41-42 fokot is elérheti. Hazánk továbbra is a tőlünk keletebbre lévő anticiklon déli, délkeleti peremén helyezkedik el, és ugyan tőlünk északnyugatabbra egymást érik a hidegfrontok, és arrafelé változékonyabb időt is okoznak, de ezek a hidegfrontok hazánk területét csak érintik, és jelentősen nem avatkoznak bele időjárásunkba.

Új alapokra helyezi a termelők és a termeltetők közötti kapcsolatot a módosított törvény 

2024.07.13.

Több ponton módosult a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és a szakmaközi szervezetekről szóló törvény.

Partnerhírek
Partner

Új korszak kezdődik a Lidea életében az újgenerációs repcehibridek érkezésével

2024.07.12.

2009-ben a Lidea teljesen megújította a repce nemesítési programját. 13 év fejlesztési munkája érett be, mely eredményeképp olyan korszerű hibrideket sikerült előállítani, amelyek Európa szerte, eltérő termesztési körülmények között bizonyítottan felveszik a versenyt a legnevesebb konkurens repcékkel.

Partner

Nem Nagy Testvér a távsegítség - sokat várnak a szervizesek a precíziós mezőgazdasági szolgáltatástól az AGROTEC Magyarország Kft.-nél

2024.06.25.

A MyPLM Connect szolgáltatással ellátott New Holland traktorokhoz, kombájnokhoz már több mint egy éve elérhető Magyarországon az új gépállapot-felügyeleti rendszerként a Control Room szolgáltatás, ami újraírja az üzemben tartás szabályait. A hivatalos magyar márkakereskedő AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjából munkaidőben felügyelt rendszerrel ugyanis számtalan bosszantó probléma, ami eddig külön kiszállást, EST diagnosztikai laptoppal traktorban töltött hosszú órákat igényelt a szervizesektől, mára távolról, online is orvosolhatóvá vált. Az olyan tapasztalt szakemberek, mint Szűr Gábor, a Komáromi Területi Központ területi műszaki vezetője szerint az előnyök már most is komolyak, pedig még csak belekóstoltunk a rendszer lehetőségeibe.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Valentini Sioux erdészeti szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.200 hirdetés 78 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás