A Bayer megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli AlphaBio Control céggel egy új biológiai rovarirtó, biorovarölő exkluzív licencének biztosítására. Az új termék lesz az első elérhető a szántóföldi növények, köztük az olajrepce és a gabonafélék számára. Ezt az új rovarölő szert az AlphaBio fedezte fel, a Bayer Flipper néven forgalmazza a biorovarölő-akaricidet.

Az új biorovarölő szer olyan coleoptera rovarok ellen használható, mint a káposztaszárú bolhabogár (CSFB). Ez egy olyan kártevő rovar, amely a teljes vegetációs időszakban károsíthatja az olajrepce termését, és akár a palánták elpusztulását is okozhatja.

A Bayer új biorovarölő szere olajrepcében és gabonafélékben használható (Fotó: Pixabay)

„Lövéses” tünetek

A bogár elterjedt az Egyesült Királyságban és Európa nagy részén. A kifejlett CSFB táplálkozása által okozott károk „lövéses” tüneteket okoznak. Ezek a fiatal növényeket és a korai leveleket érintik, ami a növekedés visszamaradását és a növények rossz egészségi állapotát eredményezi.

A Bayer megemlíti, hogy a nagy értékű zöldség- és kertészeti kultúrák esetében számos biológiai lehetőség áll rendelkezésre. Ezek költségét a fogyasztók által támogatott árprémiumok ellensúlyozhatják. A szántóföldi növények olyan megoldásokat igényelnek, amelyek költséghatékonyan, nagyobb léptékben alkalmazhatók a versenyképesség érdekében.

A Bayer megközelítése különféle megoldásokat kombinál az új termék költséghatékonyságának maximalizálása érdekében. Azáltal, hogy egy digitálisan támogatott integrált növényvédelmi rendszerbe integrálja.

Növelni a piacot

Benoit Hartmann, a Bayer Crop Science Division biológiai osztályának vezetője szerint a biokontrollok tökéletesek a regeneratív mezőgazdaság skálázásához. Az új termék egy új biológiai növényvédelmi lehetőség a gazdálkodók számára, amelyet szántóföldi növényekre lehet használni. „Az ehhez hasonló biológiai növényvédelemben jelentős növekedési potenciált látunk” – mondta Ralf Glaubitz, a Bayer Crop Science Division vetőmag-növekedésért és -biológiáért felelős globális vagyonkezelési részlegének vezetője. „Azon dolgozunk, hogy kinőjük a piacot, és 2035-re több mint 1,5 milliárd eurós biológiai értékesítést érjünk el. Ez csak akkor fog megtörténni, ha innovációval megoldjuk azokat a kihívásokat, amelyekkel a gazdálkodók minden területen szembesülnek.”

Az AlphaBio Control a növénytermesztési ciklus minden szakaszára kínál megoldásokat a gazdálkodóknak és a termelőknek. Ezáltal javítva a mezőgazdaságot és a kertészetet egy permetezéssel. Első terméke a díjnyertes biorovarirtó-akaricid, a Flipper volt.

(Forrás: futurefarming.com

Megosztás

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás