Február 22-én rendezi meg Szatymazon a Dél-alföldi Őszibarack-termesztők Szövetsége és Szatymaz Község Önkormányzata a ”30. Barackvirág nap és metszési bemutató” című szakmai konferenciát, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A szakmai napon a résztvevők megismerhetik a versenyképes őszibarack termesztés lehetőségeit dr. Ignasi Iglesias, a spanyolországi Agromillora Group ügyvezetőjének előadásából. Továbbá hallhatnak a szatymazi termőtáj történelméről, részt vehetnek metszési bemutatón, valamint megismerkedhetnek különböző fagyvédelmi technológiákkal.

A Dél-alföldi Őszibarack-termesztők Szövetsége és Szatymaz Község Önkormányzata szervezésében 2024. február 22. napján, 9:00 -13:45 között tartott programról a község weboldala számolt be.

Február 22-én rendezi meg Szatymazon a Dél-alföldi Őszibarack-termesztők Szövetsége és Szatymaz Község Önkormányzata a ”30. Barackvirág nap és metszési bemutató” című szakmai konferenciát - képünk illusztráció

A helyszín: 6763 Szatymaz, Dózsa György utca 42. , Dankó Pista Faluház

A részletes program:

9.00   Megnyitó / Szél István – NAK Csongrád-Csanád vármegyei elnök

9.10   Köszöntő / Farkas Sándor miniszterhelyettes, államtitkár és Dr. Mártonffy Béla – NAK országos kertészeti és beszállítói osztályelnök

9.20   Dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár: Időutazás a szatymazi termőtájon

9.50   Szünet

10.10   Dr. Ignasi Iglesias ügyvezető (Agromillora Group): Versenyképes őszibarack-termesztés spanyol nézőpontból

13.00  Metszési és technikai bemutatók – Gyuris Mihály őszibarack-ültetvénye / Szatymaz, IV. körzet 104.

  • Metszési bemutató (Dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár, Szél István gazdatárs)
  • Telepített fagyvédelmi gép bemutató (HAND Kft.)
  • Drónos precíziós gazdálkodás és fagyvédelmi eljárások (PlantaDrone Kft.)
  • Fagyvédelmi bemutató (F-Airgo)
  • Légkeveréses fagyvédelem (Wepifrost)

További információt itt lehet kérni: Gyuris Mihály - telefon: +36 30 229 7316

A tavalyi, 29. Barackvirág Nap metszési bemutatójáról készített videót itt lehet megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=y_5HTJtyDkQ
Bálint László és Gyuris Mihály mutat be metszéstechnikát "Y" karágon

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás