Baj van, tiltólistára került a magyar baromfi
Az olasz élelmiszertermelők szövetsége kiadott egy listát az olasz piacon előforduló veszélyes élelmiszerekről. Sajnálatos módon megtalálható közöttük a magyar baromfihús is.
A lista az EU élelmiszer minőségének ellenőrzéséért felelős európai szolgálatok által kibocsátott figyelmeztetések alapján készült, és ilyen figyelmezetetést a magyar baromfira is kiadtak szalmonellafertőzés kockázata miatt - írta meg a magyarmezogazdsag.hu.

Az olasz szövetség a napokba mutatta be a listáját. Eszerint az olasz szupermarketekbenaz egészségre legveszélyesebb termékek listáját Spanyolországból és Franciaországból származó halak vezetik a túl magas higanytartalom, vagy az egészségre veszélyes anisakis fonálférgek jelenléte miatt. Az olasz élelmiszergyártók szerint kockázatos például a külföldi kardhal és a makréla vásárlása is. A rákkeltő aflatoxinok magas tartalma miatt a listán szerepel a Törökországból és az Egyesült Államokból származó pisztácia, és az egyiptomi földimogyoró.
2019 eleje óta az Európai Unióban 281 élelmiszer-figyelmeztetést bocsátottak ki, azaz átlagosan naponta egyet, amelyek 44%-a az EU-országokból származó termékekre vonatkoztak.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
A kukorica mikrobiológiai készítményeinek szerepe
2025.02.19.A mikrobiológiai készítmények élő gombákat vagy baktériumokat, illetve zöldalgákat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak a talajegészségre és termesztett növényeinkre. Megvédik őket a gombakórokozóktól, feltárják a tápanyagokat, elősegítik a kultúrnövény fejlődését és ellenállóvá teszik a stresszhatásokkal szemben. Cikkünkben bemutatjuk, hogy az AGRO.bio termékei milyen szerepet játszanak a bőven termő és egészséges, toxinmentes kukorica előállításában.
Tudományos érdekességek a baktériumkészítményekről
2025.02.18.A baktériumkészítményekben is találhatók helper (segítő) baktériumok, melyek a stresszkezelésben játszanak szerepet. Például, szárazság esetén képesek más baktériumtörzsek kolóniái köré nyálkaburkot, vagyis biofilmet képezni, megóvva a baktériumokat a kiszáradástól.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMagro.hu Piactér
Több mint 3.300 hirdetés 172 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés