Írásbeli megrovásban részesítette és állatvédelmi továbbképzésre kötelezte a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) Kim Raisnert, a német válogatott egyik edzőjét, aki ököllel megütött egy lovat a tokiói olimpián. A szervezet bejelentése szerint a 48 éves tréner a továbbképzés végéig nem tevékenykedhet a nemzetközi szövetség szervezéséhez tartozó versenyeken, és ha még egyszer megszegi az állatvédelmi szabályokat, elveszítheti az edzői engedélyét. Raisner azért ütötte meg a Saint Boy nevű lovat, mert annak nyergében az addig toronymagasan vezető Annika Schleu 0 pontot ért el. 

A 444.hu írta meg, hogy az ötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok versenyző, Annika Schleu nem bírt a lovával, a belovaglás után neki sem tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött azért, hogy egyáltalán rábírja Saint Boyt az elindulásra. Raisner előbb kívülről biztatta őt, és amikor odafarolt a korláthoz a ló, meg is ütötte, és hangosan biztatta Schleut, hogy pálcázzon erősen. Ám az állat csak hátrafelé toporgott, egyáltalán nem akart megindulni, és félő volt, hogy ugratás nélkül ér véget a próbálkozás. Aztán végre elindult a , de néhány ugrás után megint ellenszegült. Schleu pedig, aki már-már bizakodni kezdett, kénytelen volt belátni, hogy ebből nem lesz menet, és ki is csengették. A pont nélküli teljesítménnyel gyakorlatilag kiszállt a versenyből.

Saint Boy megmakacsolta magát, Schleu győzelmi esélyei ezzel a nullára csökkentek - Fotó: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/MARIJAN MURAT

Hasonlóan járt ugyanezzel a lóval korábban a 2017-ben világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina, aki szintén pont nélkül maradt.

Schleu végül a 31., Gubajdullina pedig a 32. lett a 36 fős mezőnyben. Az eset után a tévéfelvételek alapján Raisnert azonnal felfüggesztették, így az olimpia öttusaversenyének folytatásában nem tevékenykedhetett a német válogatott mellett. „Az okoktól függetlenül megdöbbentő volt a szövetségnek és az egész világnak, hogy megütötte a lovat, a versenyzőjét pedig arra bátorította, hogy ugyanezt tegye” – közölte a UIPM.

A versenyzőt felmentették a vizsgálatban, a szabályokat megváltoztatják

Schleu ellen a „pálca túlzott mértékű használata” miatt indult vizsgálat, de végül felmentették, és semmilyen büntetést nem kapott. Azt mondta, megdöbbentette a felé áradó gyűlölet, és bár reagálhatott volna nyugodtabban, de egyébként nem bánt keményebben a lóval a megengedettnél. Az eset után a Német Öttusa Szövetség szabályváltoztatást javasolt, hogy a sportolóknak a nemzetközi versenyeken ne olyan lovakkal kelljen indulniuk, amikkel még soha nem találkoztak. A UIPM augusztus közepén bejelentette, hogy jövőre módosítani fogja a lovaglás versenyszabályzatát, amiben kevesebb ugrás és alacsonyabb, egyszerűbb akadályok szerepelnek majd. Másrészt munkacsoportot hozott létre, ami áttekinti a tokiói olimpián történteket, és megvizsgálja, hogyan lehetne a jövőben elkerülni a hasonló eseteket.

Megosztás

További híreink

Új erősítést és szakembereket kapott a magyar erdőgazdálkodás - videóval

2024.07.22.

Nagy István agárminiszter a Soproni Egyetem Központi Tanévzáróján és az Erdőmérnöki Kar diplomaosztó ünnepségén méltatta az erdészeket.

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás