2023 újra a megújulás éve lesz a Solis traktoroknál. Az Odisys kínálata jelentősen kibővült és immár a teljes szegmenst lefedi a modellsor a 20-90 lóerős tartományban. A márka idei terveiről, valamint a vállalat által forgalmazott Goldoni és BCS traktorok, valamint a Goes quadok magyarországi helyzetéről Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetővel beszélgettünk.

A Solis traktor mára Magyarország egyik legkedveltebb traktorává vált, de mit lehet tudni a gyártó vállalatról?

A gyártó, a Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP) a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja Indiában, évi 300 ezer traktor gyártásához van kapacitásuk. Az üzem mintegy 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegység található rajta, amelyek mind Sonalika traktorokat gyártanak. Az elkészült gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerük a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelés után kerül ki a gyárból. A gyártó minden kontinensen jelen van, összesen 139 országban, közel 150 importőrrel dolgoznak együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportálnak a világ minden tájára. India első számú traktorexportőreinek számítanak.

https://youtu.be/GKhT4Gw3raE

Miért érdemes Solis traktort választani?

Először is azért, mert saját, mintegy 300 fős fejlesztőmérnök-csoport dolgozik a gyárban, így minden részletre van idő és figyelem. Nem vesznek, hanem terveznek és gyártanak. Saját öntvény- és öntvénymegmunkáló üzemegységünk van, de az erőgépeket saját hajtómű, saját, megbízható, üzemanyagtakarékos és hosszúélettartamú, nyomatékos motorok működtetik. Sőt, a beépített kabinokat is ők gyártják, a felhasznált üveg kivételével. Még saját lemezmegmunkáló présüzemmel is rendelkeznek, a traktorok alkatrészei pedig a szintén saját hidraulika szelep és vezérlés gyártósorukon készülnek. Továbbá, saját hajtáslánc gyártó üzemegységük is van, a saját festőüzemük a legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak megfelel.

A rakodáselőkészítés és a minőség ellenőrzés egy kézben fut össze a professzionális kiszolgálással. Nemzetközi vevőszolgálatuk és alkatrészellátásuk európai színvonalú és éjjel-nappal rendelkezésre áll.

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a Solis traktorokban nincsenek licensz alapján gyártott alkatrészek, amit pedig nem ők gyártanak az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól, például a Bosch-tól, a Rexroth-tól vagy a Wagnertól származik. A fejlesztéseik garantálják a termékeik hosszútávú és magasfokú megbízhatóságát, valamint a kiemelkedően magas ár-értékarányát. Elkötelezettek, hogy a tervezéstől a márkakereskedéseinken át a műhelyeinkig, az összes traktoruk, munkagépük és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. A vásárlók elégedettsége az elsődleges céljuk.

És milyen a pozíciója itthon a márkának?

Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltetünk, a gazdálkodók és vásárlók kényelme érdekében, mindegy merre járnak a géppel, a segítség a közelükben van, számíthatnak ránk.

https://youtu.be/aiUtWswVzL4
https://youtu.be/ifxLnPtlSEQ

A Solis 4 éve piacvezető márka Magyarországon a 20-90 lóerős kategóriában. 2022-ben több mint 450 traktorunk talált gazdára, méltán mondhatjuk, hogy a márka minden szempontból nézve hatalmas sikert aratott. Most 2023-ban ismét eljött a megújulás éve, a kínálatunk kibővül és immár a teljes szegmenst lefedi a modellsor a 20-90 lóerő-tartományban. Szinte minden modellünk esetében érkezik újdonság. Kínálatunk része a Solis 16-os, 20-as, 22-es, 26 6/2-es, 9/9-es és hidrosztatikus váltós, év végére a 30-as, majd ezt követi a C széria 35 és 45 lóerős kivitele, valamint a nagy kategóriában az 50-es, 60-as, 75-ös és 90-es modellek, továbbá a szűkített nyomtávú kertészeti sorozat 75 és 90 lóerős modellje. Összességében 17 modellről beszélünk. Ezek kabinos és kabin nélküli változatai adják a teljes lefedettséget.

Solis talajmaró

A kínálatunkban természetesen szerepelnek a gyári munkagépek is, melyek robusztusak és kiváló munkát végeznek a talajművelés során. Itt említem meg továbbá a talajmaróinkat, a szárzúzóinkat, homlokrakodóinkat és ekéinket. A termékek ár-érték aránya egészen egyszerűen verhetetlen.

A Solis mellett hogyan alakult az Odisys-hez tartozó további márkák tavalyi éve?

Az Odisys-hez tartozó egyéb traktormárkáink, a BCS és a Goldoni az olasz, specializált olasz vonalat képviselik. Ezekkel teljes a cégünk által az ügyfeleknek nyújtott portfólió. Amiben megtalálhatók a keskeny nyomtávú, az egyforma kerekes, a törzscsuklós vagy a merev törzsű, akár kabinos vagy éppen a kabin nélküli speciális traktorok 100-110 lóerőig ugyanúgy, mint a nem egyforma kerekes vagy a kompakt kivitelek. Mindegyik a Goldonitól megszokott igen magas műszaki tartalmat nyújtja. Ezekkel a kínálatunk jelentős spektrumot ölel át, már 16-tól egészen 90 lóerőig kínáljuk a traktorainkat.

Azáltal, hogy a traktorportfóliónk ebben a kis kategóriában is teljes, gyakorlatilag minden igényt ki tudunk elégíteni, akár a hidrosztatikus, akár manuális váltós, akár csuklós, akár pedig akár kormányzott variációkban. Elmondhatjuk, hogy mind a Goldonival, mind a BCS-szel szépen eredményeket értünk el a Covid utáni nehézségek ellenére.

Ha jól tudjuk a kínálatuk nemcsak a traktorok terén bővült.

Valóban, elkezdtük a francia Goes által gyártott és tervezett munkaquadok és quadok, illetve hobbijárművek értékesítését is. Ebből a márkából is növekszik az eladások száma, tavaly közel 60 darabot értékesítettünk belőlük. Esetükben nem kifejezetten hobbi célú gépekről, járművekről beszélhetünk, hiszen nagyon sokan tényleg munkára használják ezeket az eszközöket. Akár erdészeti, akár szántóföldi igénybevétel esetén is megállják a helyüket. Ennek köszönhetően egyre népszerűbbek és egyre többen választják a márkát, hiszen egy nagyon sokoldalú, jól kihasználható termékkörről beszélhetünk. Vontathatnak, közúton is közlekedhetnek, a klasszikus B-típusú jogosítvánnyal vezethetők.

https://youtu.be/Dn97d4MZ2nc

Utólag  nagyon jó ötletnek bizonyult, hogy a portfóliónkat ezekkel a járművekkel is bővítettük, hiszen a Goes egy nagyon széles spektrumot, választékot vonultat föl, egy kellően visszafogott, ugyanakkor mégis sportos típusválasztékkal. Mára jelentős súlya van a forgalmunkban.

Van-e még olyan eleme a kínálatuknak, amire felhívná a gazdálkodók figyelmét?

Nem felejtkezhetünk meg az évtizedek óta általunk forgalmazott, akár fűnyíróinkról, mulcsvágókről, és ezekhez kapcsolódóan a gazvágó traktorok értékesítésében is jó számokat értünk el.

Solis mulcsozó

Ön szerint minek köszönhetőek a jó eredmények?

Valóban sikerült jelentős növekedést elérnünk minden általunk forgalmazott termék darabszámában, ami nemcsak a termékeknek, hanem a viszonteladói hálózatnak is köszönhető, hiszen nagyon jó partnerekkel, korrekt és tisztességes kereskedőkkel dolgozunk együtt, akik képviselik a márkákat.

(x)

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 92 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás