A SENCROP-rendszer aktív, napi szintű használatával a gazdálkodók jelentősen mérsékelhetik a növényeiket érő időjárási kockázatokat, időben fel tudnak készülni ezekre, meg tudják tervezni és sikeresen végrehajthatják a szükséges lépéseket, beavatkozásokat.

Mindenki potenciálisan a partnereink közé tartozik, aki szántóföldön, kertészetben, szőlőben, vagy gyümölcsösben tevékenykedik. A szűk keresztmetszetet a hajtatott kultúrák termesztése jelenti számunkra.

A technológiánk innovatív, de mégis megfizethető, jó ár-érték arányú megoldást jelent felhasználóinknak.

A termelésben jelenlévő időjárási stresszhelyzetek megfelelő kezelésével további költségcsökkentés érhető el (ez számszerűsíthető is), de ehhez az kell, hogy a felhasználó a berögzült megszokások helyett változtasson a gyakorlatán adott esetben. Mindannyian tudjuk, hogy műanyag esőmérővel is lehet mérni a csapadékot és kockás füzetben, határidőnaplóban is lehet rögzíteni az adatokat. Ez akár hosszú éveken keresztül egészen jól működtethető, de a XXI. század, a globális felmelegedés általi okozott időjárási körülmények olyan kihívások elé állítják a termelőt, amikor ez már kevésnek bizonyulhat.

Csigó György Tamás, a SENCROP értékesítési vezetője

Nagyon sokrétű információt nyújt a SENCROP. Ezeknek felsorolása, ismertetése túlmutat ezen cikk keretein. Mégis kiragadok néhány példát: időjárási adatokat, hőmérséklet (száraz, nedves, harmatpont, páratartalom), csapadékmennyiséget több évre visszamenőleg, precíz meteorológiai előrejelzést óránként, táblaszinten, vegetációs fázisokat, a talaj hasznosítható vízkészletét táblánként, növényenként, öntözés menedzsmentet... stb.

Tapasztalataink szerint a termelők egy része még mindig ódzkodik a digitális technológiáktól. Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy egy alkalmazás mennyire felhasználóbarát. Annak jól átláthatónak, könnyen értelmezhetőnek kell lennie. A SENCROP ilyen, és ezt nem mi mondjuk magunkról, hanem azok, akik évek óta használják. A Magro.hu által szervezett február 15-i Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA konferencián további információkat kaphatnak a legújabb, már elérhető fejlesztéseinkről, melyek az Ön sikeres gazdálkodását segítik elő.

Csigó György Tamás
Értékesítési vezető

(x)

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás