A dán állampolgároknak kétharmaddal kellene csökkenteniük húsfogyasztásukat, és zöldségekkel kellene helyettesíteniük azt, hogy az ország elérje 2030-ra kitűzött éghajlati céljait – derül ki a Reuters által lefordított jelentésből, amelyet egy dán kormányzati tanácsadó készített. A dán kormánynak 2030-ra az 1990-es szint 30%-ára kellene csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátást.

Ahhoz, hogy elérjék ezt a célt, a kormánynak meg kellene adóztatnia a marhahúst és más, nagy kibocsátású élelmiszereket – ajánlotta a Reuters tudósítása szerint a Dán Éghajlatváltozási Tanács (DCCC) a 2023-as helyzetjelentésében (Status Report 2023). A szervezet, amely a dán kormány független tanácsadója, javasolta a mezőgazdasági kibocsátások megadóztatását a marhahústermelés visszaszorítása érdekében. (Kapcsolódó: A kék állam új klímapolitikát vezet be, és a gázárak máris az egekbe szöknek: Blue State Is Imposing A New Climate Policy And Gas Prices Are Already Skyrocketing).

A dánok átlagosan nagyjából 2,2 kiló húst esznek hetente, és ennek csökkentése a tanácsadó által ajánlott, nagyjából 0,75 kilós szintre, a Reuters szerint évente 2,6-3,9 millió tonna szén-dioxiddal egyenértékű kibocsátást takarítana meg (Fotó: Pixabay)

Az új jelentés 33%-os adót javasol a marhahúsra, amelynek nagyobb a szén-dioxid-kibocsátása, mint más húsféléknek – mondta Peter Mollgaard, a DCCC elnöke a Reutersnek. A dánok több mint kétszer annyi húst és tejterméket fogyasztanak, mint a világátlag – jelentette a Reuters a DCCC-re hivatkozva.

A dánok átlagosan nagyjából 2,2 kiló húst esznek hetente, és ennek csökkentése a tanácsadó által ajánlott, nagyjából 0,75 kilós szintre, a Reuters szerint évente 2,6-3,9 millió tonna szén-dioxiddal egyenértékű kibocsátást takarítana meg. Ez a szén-dioxid-kibocsátás 4-6%-os csökkenését jelentené.

A jelentés a kibocsátás csökkentését javasolta a szél- és napenergia-ipar támogatásával, valamint a háztartásokban a gázkazánok leállításával is –  írja a Reuters.

A DCCC nem reagált azonnal a Daily Caller News Foundation megkeresésére.

(Forrás: dailycaller.com)

További híreink

Új erősítést és szakembereket kapott a magyar erdőgazdálkodás - videóval

2024.07.22.

Nagy István agárminiszter a Soproni Egyetem Központi Tanévzáróján és az Erdőmérnöki Kar diplomaosztó ünnepségén méltatta az erdészeket.

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás