Az elmúlt bő 25 év során jelentős piaci pozíciót szerzett magának a Bentley Magyarország Kft. a hazai állattenyésztési szektorban. 2022-ben pedig egy újabb, komoly mérföldkőhöz érkezett a vállalat, amiről Petrák Orsolya, értékesítési vezető beszélt.

Kérem, mutassa be a cég eddigi magyarországi történetét! Mik voltak a fejlődésük legfontosabb mérföldkövei?

A Bentley Magyarország Kft., az amerikai Bentley Instruments magyarországi leányvállalata, 1996-ban jött létre egyrészt azzal a céllal, hogy az anyavállalat fő profiljának számító tejipari analitikai berendezéseket, termékeket forgalmazza kelet Európában; másrészt pedig csatornát, egyúttal kapcsolatot kívántak kiépíteni azokkal a szereplőkkel, akik a tej laboratóriumi vizsgálatáig részt vesznek a láncolatban, tehát egészen a farmerekig és az állattartó telepekig. A kezdetekkor a kelet-közép-európai egység ír-új-zélandi társ tulajdonosa, Gavin Thompson több újzélandi gyártó termékeit hozta Magyarországra. Eleinte például az új-zélandi Tru-Test elektronikus tejmérőit és állatmérlegeit forgalmaztuk, majd később a Speedrite villanypásztorokkal, illetve a szintén új-zélandi Zee Tags füljelzőkkel bővült a kínálatunk.

ACO Funki karámrendszer

Mintegy 20 évvel ezelőtt állati hullakezeléssel, azaz állati hulla és melléktermékégetőkkel is elkezdtünk foglalkozni. Az angol gyártó kizárólagos forgalmazói vagyunk, amelyet stabil és felkészült szervizhátterünk, valamint az alkatrészkészletünk is támogat. Ezek az állati tetemégetők nyitották meg számunkra a kaput, hogy a tejelő tehenészetektől és a húsmarhatelepektől tovább lépve megszólítsuk a sertés- és baromfitelepeket is, valamit állatkórházakat, kisállatrendelőket, illetve olyan magánfelhasználókat, akik kisállathamvasztással foglalkoznak.

Termékeink között megtalálhatók továbbá a Lister nyírógépek, a Cotran állategészségügyi és állatkezelési termékei, valamint a Bioeasy vemhességvizsgáló gyorstesztje is.

Nedap takarmányozási rendszerek

2019-ben a jelen kor elvárásainak, kihívásainak és lehetőségeinek megfelelve, még hangsúlyosabbá vált kínálatunkban a precíziós állattartás, mert ekkor kezdtük meg a Nedap takarmányozási rendszerek forgalmazását sertéstelepek részére. 2020-ban pedig mindezt kibővítettük a dán ACO Funki sertés technológia gyártó cég komplett választékával, így most már a kiegészítők biztosításától kezdve a teljes zöldmezős beruházásig minden igényt ki tudunk szolgálni – a partnereink nagy megelégedésére immáron referenciákkal is a hátunk mögött.

Jelenleg melyik haszonállat a leginkább hangsúlyos Önöknél az eladási számokat tekintve?

A sertéstenyésztés és –tartás számít az elsődlegesnek az utóbbi időben, mivel a tejár nem tette lehetővé, hogy a tehenészetek jelentős beruházásokat hajtsanak végre, de bízom benne, hogy ez rövidesen változni fog.

Hogyan jellemezné most a precíziós állattartás hazai helyzetét?

Azt az időszakot éljük, amikor a gazdálkodók kezdik belátni, hogy a precíziós technológiai megoldások alkalmazása elkerülhetetlen az állattartásban. Hosszútávon csak így lehet gazdaságosan és hatékonyan termelni. Ezek a technológiák nem ellenségei, éppen ellenkezőleg, hanem barátai az állattartóknak. A most az egekben járó takarmányköltségeket optimalizálni például csak ilyen rendszerekkel érdemes, különben lényegesen több időt, energiát és pénzt emészt fel.

A kívánt takarmány előállítási költségének optimalizálása, és a már elkészült takarmány hatékony felhasználása együtt testesíti meg a precíziós takarmányozást. Ennek lényege, hogy pontosan tudjuk: mikor, mennyi és milyen takarmányra van szükség, hiszen az állományból így lehet a lehető legjobbat kihozni, a teljesítményüket maximalizálni. Ez mind a kocák, mind a hízók takarmányozásában rendkívül fontos.

A precíziós gazdálkodás szoftverhasználat nélkül elképzelhetetlen és egyszerre előnyt is jelent, mivel megoldást kínál a munkaerőhiány jelentette problémákra is. Tehát, ha valaki beruház egy precíziós vagy költségoptimalizáló rendszerbe, azzal két legyet üt egy csapásra, mert kevesebb munkaerővel képes lesz megoldani a komplett termelését.

ProCleaner X100

A válság következményei milyen hatást gyakorolnak a Bentley Magyarország Kft. működésére?

Igyekszünk előre gondolkodni. Amiről úgy gondoltuk, hiánycikk lehet, azt hónapokkal előre megrendeltük. Az Új-Zélandról érkező termékekkel kapcsolatban merülnek fel nehézségek, tekintve, hogy az ottani elektronikai alkatrészek gyártása is akadozik a chiphiány miatt. A korábbi 2-3 hetes szállítási határidő 2-3 hónapra módosult, de szerencsére mindez csak egy-két terméket érint. Zömében tudtunk és tudunk a felmerülő nehézségekre időben reagálni. Szorosan együttműködünk a gyártóinkkal, beszállítóinkkal, mindenki azon dolgozik, hogy a végfelhasználók ebből semmit se érezzenek.

Mit emelne még ki a portfólióból?

Az idei évtől kezdtünk forgalmazni még egy dán termékkört, a Wash Power mosórobotjait, mivel igyekszünk a sertéstelepeknek a lehető legtöbb területen segítséget nyújtani. Ennek köszönhetően a szortimentünk még komplettebbé vált. Legyen az etető, itató, karámrendszer, szellőzéstechnikát vagy padozatot, az ACO Funki termékei általában minden igényt kielégítenek. Ha emellett egy állattartó a precíziós állattartás felé fordulna, akkor pedig a Nedap által kínált megoldások jöhetnek szóba. Aki pedig a járványvédelemre is figyelmet fordít, annak a már említett mosórobotot vagy pedig az állati hulla- és melléktermékégetőt ajánljuk, ily módon eleget téve a biobiztonságnak is.

A hazai állattartók és –tenyésztők nehéz időket élnek meg. Mit üzenne nekik?

Wash Power mosórobot

Arra bíztatnám őket, hogy tartsanak ki, és próbáljunk meg együtt lépést tartani az agrárium kihívásaival. Mi ezen dolgozunk, folyamatosan monitorozzuk az ügyféligényeket. A visszajelzéseik is azt igazolják, a partnereink azért kedvelik a Bentley Magyarország Kft.-t, mert nem csak megtaláljuk számukra az optimális megoldást, beruházásaik után sem hagyjuk magukra őket,  szakértő kollégainkkal biztosítjuk a termék támogatást,  a legtöbbjükkel folyamatos, évek óta tartó kapcsolatot ápolunk. Ők pontosan tudják, hogy együtt szinte mindent megoldunk. Ez az együttműködésünk mottója és az elmúlt negyed évszázad is azt bizonyította, hogy egy profitorientált világban is van létjogosultsága annak a magas szintű szakmaiságnak, amit képviselünk.  Próbáljuk a legjobbat kihozni mindenből, mert mindenre találunk megoldást.

(x)

További híreink

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás