A következő időszakban kiemelt figyelmet kap a magyar élelmiszeripar, ezért 750 milliárd forintot különítettek el az ágazat fejlesztésére. Nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kisebb és közepes méretű vállalkozások is részesülhetnek a keretből.

Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít élelmiszeripar támogatására, ennek érdekében 750 milliárd forintot különítettek el az ágazat fejlesztésére - jelentette ki köszöntőbeszédében dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, az I. MBH Élelmiszergazdasági Fórumon, Tihanyban.

Fotó: Freepik

Az államtitkár a rendezvényen fontosnak tartotta, hogy ne csak a nagyvállalatok, hanem a kisebb és közepes méretű vállalkozások is támogatásban részesüljenek. A technológiai fejlesztésekkel és a digitalizáció előmozdításával szeretnék a legmodernebb megoldásokat alkalmazni az iparágban, mert csak így lehetünk igazán versenyképesek a globális piacon - tette hozzá. A tervek között szerepel egy kisebb léptékű és egy nagyobb komplex projekteket támogató felhívás megjelentetése az élelmiszeripari ágazat számára. A „Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása” felhívás esetén az elnyerhető minimum támogatási összeg 200 millió forint a maximum pedig 5 milliárd forint, a „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” felhívás esetén pedig az elnyerhető maximum támogatási összeg 200 millió forint. A felhívások szakmai előkészítése folyamatban van, azok társadalmi egyeztetése lezajlott és az érintett pályázói kör megismerhette és véleményezhette a tervezett kiírásokat. A beérkezett számos észrevételt figyelembe vételével kerülnek véglegesítésre pályázati kiírások.

Dr. Nobilis Márton megjegyezte, a nemzeti élelmiszerbajnokok olyan kiemelkedő vállalkozások vagy termelők, akik kiváló minőségű termékekkel és innovatív megoldásaikkal kitűnnek egy ország élelmiszeripari mezőnyéből. A cél az, hogy Magyarországon is minél több ilyen bajnok legyen, mert amellett, hogy az ország jó hírét viszik, magukkal húzzák a közepes és kisvállalatokat is.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány folyamatosan tárgyal a bankokkal a kedvezőbb kamatlábak lehetőségéről, mégpedig azzal a céllal, hogy ezáltal is még vonzóbbá tegyék az élelmiszeripari pályázatokat és könnyebben elérhető legyen a finanszírozás az érintettek számára. Ez az időszak rendkívül ígéretes lehetőségeket kínál Magyarország számára.

Forrás: Agrárminisztérium

Megosztás

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás