Javítsa mérhetően a betakarítás hatékonyságát ebben a szezonban a Brandt Agriculture szakértőinek négy egyszerű, de hatékony stratégiájával, mert a betakarítási szezonban a gyorsaság és a hatékonyság minden műveletnél elsődleges fontosságú.

De amikor a "hatékonyság" ilyen divatos szó, és látszólag minden sarkon apró lehetőségek állnak rendelkezésre, nehéz lehet átörni a zajon, hogy meghatározzuk azokat a megoldásokat, amelyek valóban hatással lesznek az Ön alsó sorára.Íme négy egyszerű, de hatékony módszer, amellyel mérhetően javíthatja a betakarítás hatékonyságát ebben a szezonban.

Forrás: Pixabay

1. Szerezzen jó segítséget.

Az aratási szezon az egyik legjobb időszak arra, hogy bérmunkásokat vegyen igénybe, hogy a gazdaságban extra termelékenységet biztosítson. Fontos, hogy a bérbeadáskor szem előtt tartsa a költségvetését, de a legtöbb mezőgazdasági üzem számára nagy nyereség lehet akár egy vagy két tapasztalt munkaerő alkalmazása is.

Sajnos manapság nehéz lehet jó mezőgazdasági munkaerőt találni, de amikor a betakarításról van szó, egy kis kreativitás sokat segíthet. Még ha nem is tudsz több embert a mezőre küldeni, gondolkodj el azon, hogyan tudsz másokat segítségül hívni, hogy tovább maradj a mezőn. A családtagok és barátok ellensúlyozhatják a sűrű szezon nyomását azzal, hogy ételt és kávét hoznak, gyermekfelügyeletet biztosítanak, vagy más feladatokat végeznek a gazdaság körül, hogy Önt felszabadítsák.

2. Válassza ki a megfelelő felszerelést.

A terepen töltött napod csak addig tarthat, amíg a felszerelésed is tart. Ezért van jelentősége annak, hogy olyan kiváló minőségű berendezéseket válasszon, amelyek kisebb karbantartási igényűek, nagyobb üzemanyag-kapacitásúak és könnyen szervizelhetőek. Az ilyen jellemzőkkel rendelkező modellek csökkentik a meghibásodások valószínűségét és gyakoriságát, és gyorsabbá teszik a gép újraindítását, ha probléma merül fel.

Ez azonban nem csak magáról a gépről szól, a fülke az élmény lényeges része, amikor a hosszú nyári éjszakákon a mezőn dolgozunk. Válassza a maximális kezelői kényelemre tervezett ergonómiai jellemzőkkel rendelkező modelleket, hogy csökkentse a hátfájást (és a panaszok miatti fejfájást!).

3. Keresse meg a legjobb támogatást.

A megfelelő kereskedővel való együttműködés mindent megváltoztat. Fontos, hogy olyan kereskedőpartnert találjon, aki a sikerhez szükséges szervizidővel, alkatrész-ellátottsággal, garanciális programokkal és iparági szakértelemmel támogatja az Ön működését.

Amikor kiválasztja, hogy hol vásárolja meg berendezéseit, mindenképpen beszélje meg ezeket a lehetőségeket és szolgáltatásokat a potenciális kereskedővel, hogy sikerrel járjon, amikor később támogatásra lesz szüksége.

4. Fogadja el a technológiát.

A precíziós mezőgazdasági technológia megváltoztatja a betakarítás és az egész mezőgazdasági tájképet. Az új technológiák lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy nyomon kövessék a vetési, permetezési és termésadatokat, és nyomon kövessék az olyan kiadásokat, mint a bérleti díjak, az üzemanyagköltségek, a bérmunkások költségei és még sok más! Ezáltal olyan információkhoz jut, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhasson a következő szezonokra vonatkozóan, és segíthet növelni a haszonkulcsát.

Ha a betakarítási szezon javításáról van szó, ezeknek az egyszerű, de hatékony tippeknek a megvalósítása jelentősen javíthatja a hatékonyságot és a jövedelmezőséget.

Megosztás

További híreink

Megerősítette a helyét a legjobbak között a QS világranglistáján a Széchenyi István Egyetem

2024.07.18.

A 2023-as évhez hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján.

Megkapták a Ramsari Egyezmény védelmét a Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek

2024.07.18.

A Dunai Természetes és Természetszerű Szigetek (Danube Wild Islands) egy nyolc országra kiterjedő nemzetközi Regionális Ramsari Területi Kezdeményezésként a Ramsari Egyezmény védelme alá kerültek.

Nagyot nőtt az érdeklődés a MATE doktori képzései iránt

2024.07.18.

Kiemelkedő érdeklődés tapasztalható a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktori képzései iránt, az idei tanévben 137 pályázat érkezett a 110 fős állami keretre.

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás