2024 sok újdonságot tartogat a Solis traktorok háza táján, elsősorban 38-as modell C, illetve N sorozata révén, de bővül, változik az Odisys portfóliója a quadok terén is. Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetővel beszélgettünk.

 

Az év végéhez közeledve, talán nem korai, ha mérleget vonunk. Hogyan sikerült az idei üzleti év?

 

Egy nagyon ellentmondásos, szélsőséges éven vagyunk lassan túl. A harmadik negyedévben megtorpant a traktorpiac, ami – szerencsére a Solis-t kevésbé érintette, mint más márkákat. Ennek talán az az oka, hogy a márka széles vásárlói bázissal bír, nemcsak kertészetekben, de kommunális területen és állattartó telepeken is jó szolgálatot tesz, mely mellett a kiterjesztett 5 év gyártóműi garancia is sokat jelent.

 

Solis S 90

 

Az év második felében viszont már láttuk egy kisebb lassulás jeleit, mert a 90-es modellek gyártása a tervezettnél lassabban alakult, és hiányzott a 75-ös modell is. Mostanra viszont már beérkeztek az első szállítmányok, az ellátás folyamatos, ami pozitív fejlemény, hiszen kiegészült a kínálat. Ez hamarosan a statisztikában is látszani fog, hiszen szép számban fogy. Megbízhatósága miatt egy kedvelt modellről van szó, ami most nemcsak küllemében hanem műszakilag is ténylegesen megújult.

 

És mi történt a második félévben, hogyan alakultak a számok?

 

Ismét felpörgött a piac, jelentős előrendelési állománnyal bírunk, és úgy tűnik, ez a trend folytatódik, hiszen folyamatosan érkeznek az újabb és az újabb megrendelések.

 

Solis S 90

 

Összességében, tehát, úgy tűnik, optimista a hangulat az Odisys-nél, pedig sokfelöl lehet hallani problémákról a mezőgazdasági gépkereskedelemben.

 

A nagy problémának a rossz bázis év választást látom. Sokan a tavalyi évhez viszonyítják az ideit, pedig 2022-ben a támogatások pörgették az eladásokat. Ez nagyon sok előrehozott, erőn felüli beruházással járt, melyet követően a forgalom és a vásárlási kedv nyilvánvalóan visszaesett. Az én meglátásom szerint egy sokkal realisztikusabb viszonyítási pont a 2021-es év. A tavalyi év extrém, 450 darabos Solis-eladásait mi sem tudjuk megismételni, de – reményeim szerint - egy 300-as darabszámig el tudunk majd jutni, ami optimista jövőképet vetít előre.

 

Az ügyfelek sokkal megfontoltabban vásárolnak, mint korábban, amely hozzáállásnak mi a gépeink mellé kínált 5 év garanciával felelünk meg, ami nagyon fontos szempont mindamellett, hogy folyamatosan tudunk szállítani, hiszen nincsenek szállítási problémáink. Kis túlzással végtelen a gyár kapacitása.

 

Tavaly 151.160 darab Solis-traktort gyártottak, amiből közel 40 ezer darab került exportra, hiszen minden kontinensen rendelkezésre áll a dealerhálózat. A 24 órás műszakban dolgozó gyárban három és fél percenként gördül le egy traktor a szalagról. Ilyen gyártási kapacitás, és ehhez kapcsolódóan, ilyen műszaki háttér és támogatás mellett, jó döntés a Solis traktorokat választani. Az év elején még arról beszéltünk, hogy több mint 1300 traktor, mostanra viszont már 1500 traktor talált gazdát Magyarországon. A Solis traktorok jól teljesítenek, kevés problémával dolgoznak, ami jó referencia a jövőbeni vásárlásokhoz, mindamellett, hogy az országos szervizhálózat és viszonteladói hálózat is maximálisan támogatja a márkát.

 

XWOLF 700

 

Sok az újdonság a Solis modellek terén. Kérem, foglalja össze ezeket az olvasóknak!

 

Több újdonság várható a Solis háza tájáról. Az Agrotechnica kiállításon bemutatásra került a 38-as modell C, illetve N sorozata. Utóbbinak már a tömeggyártása is megkezdődött, hamarosan rendelhető is lesz. Jönnek az új csendesebb kabinok és sok-sok újítás. A saját motorral is szerelt C-széria 2024-ben lesz majd kapható.

 

A kiállítás látogatói találkozhattak a széles nyomtávú a 32-es és a normál nyomtávú 38-as modell prototípusaival. Ezeknek a megjelenése 2024 végén, illetve 2025 elején várható. Érdemes lehet kivárni annak, aki ezeket a modelleket szeretné megvásárolni vagy ebben a teljesítménykategóriában gondolkozik, hiszen a 38-as – véleményem szerint - egy elérhető árfekvésű traktor lesz. 5-5,5 millió forint körül várható az ára, míg a C-széria kiinduló ára 6,5 millió forintra tehető majd. Így hamarosan egy teljes modellsor áll majd rendelkezésre. De addig még hosszú az út, mert a gyártó nagy hangsúlyt helyez a tesztelésre, mivel hosszú élettartamú és kiforrott gépeket kíván az ügyfeleknek kínálni.

 

Mit emelne ki a quadokkal kapcsolatban, hogy alakult a forgalom?

 

A quadok értékesítése már tavasszal felpörgött és nyáron is kitartott a lendület, hiszen jók a vásárlói visszajelzések, a rendkívül kedvező árfekvésű, korábban eladott gépeink problémamentesen teljesítenek. Nagyon sokan választották munkára is ezeket a járműveket, nemcsak hobbi céllal, ami azért előnyös a számunkra, mert ha a gép valós munkakörülmények közöttában is jól működik, akkor az hosszú élettartamot és nagyon magas fokú megbízhatóságot vetít előre.

 

A hamar kedveltté vált XWOLF-széria több újdonságot is felvonultatott novemberben a milánói kiállításon. Az új 1000-es 998 köbcentiméteres, kéthengeres változat, 99,2 lóerős lesz és 120 kilométer per órás végsebességgel lesz elérhető. Emellett bemutatásra került az új 550 köbcentiméteres, 60 lóerős modell, ami még a traktor kategóriában fog szerepelni. Most ezeknek az új modelleknek, az új dizájn bemutatására koncentrálunk, mert egyúttal  egy új irányvonalat is képviselnek. Az AGROmashEXPO-n találkozhatnak majd velük az érdeklődők. A már megszokott 200-as, 300-as, illetve 700-as dizájnja, külleme fog megjelenni az új 550-esben. Az Iron 450-es és a Cobalt 550-es modell megszűnik, frissül, helyettük már az XWOLF 550-es modell lesz elérhető. A modellsor ugyan rövidebb lesz, viszont dizájnban frissülnek, megújulnak a gépek, így sokkal korszerűbb, a mai követelményeknek, elvárásoknak jobban megfelelő quadokat kínálhatunk, LED-lámpákkal, LED-csíkokkal és egy nagyon sportos, masszív kialakítással.

 

 

A gépek után térjünk rá az eszközökre. Beszéljünk az új Graecus munkagépekről.

 

Kínálatunk bővítése elengedhetetlenné vált, mivel a COVID utáni nyitást követően a termékportfóliónk az európai gyártmányokra vonatkoztatva jelentősen megdrágult. Ez sok Európában gyártott termék esetében akár a 70-80, sőt 100 százalékot is elérte, köszönhetően az alapanyag-, energiaárak, valamint a szállítási költségek drágulásának, amit tovább nehezített, hogy a beszállítói kör szintén drágította a termékeit. Ez indokolta, hogy olyan új terméket vegyünk be a portfólióba, ami alternatívát tud nyújtani az ügyfelek részére, a korábbi beszállítóink kínálatát kiegészítve.

 

A Graecus megfelelő műszaki tartalom mellett egy üzembiztos gépkapcsolatot kínál elérhető és megfizethető ár mellett. Az új beszállítónk, a Graecus, nemcsak szárzúzókat, de talajmarókat, árokásókat, akár önjáró, saját motorral szerelt árokásókat, rakodógépeket és mér sokminden mást is kínál, tehát egy sokkal szélesebb portfólióval rendelkezik, mindamellett, hogy anyagminőségben, anyaghasználatban bőségesen megfelel az elvárásoknak. A termékek megtekinthetőek a weben a www.graecus.hu oldalon.

 

Minden igényre van ajánlatunk legyen az bármilyen erő, vagy munkagép, hiszen most már 3 traktormárkát (SOLIS, BCS, GOLDONI) képviselünk és 8 munkagép gyártónak vagyunk hivatalosan is a magyarországi márkaképviselete.

 

(x)

További híreink

Tejárak emelkedőben csökkenő termelés mellett - minden, amit tudnia kell

2024.07.24.

2024 májusában a nyerstej termelői ára az USA-ban 15 százalékkal, az Európai Unióban 1 százalékkal nőtt, míg Új-Zélandon 5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A világpiacon az ömlesztett vaj ára 2024 29. hetében 53 százalékkal, a cheddar sajté 5 százalékkal emelkedett, miközben a teljes tejpor ára stagnált, a sovány tejporé pedig 1 százalékkal csökkent 2023 azonos hetéhez viszonyítva.

Rejtélyes jelenségek: miért nem terjednek most a károsítók a kertekben?

2024.07.24.

A hőség folyamatosan új rekordokat dönt. Sok megyénkben a forróság aszállyal és erős UV-sugárzással párosul, és úgy tűnik, még a károsítóknak sem kedvez ez az időjárás.

A cukorpiac meglepetései: látványos árcsökkenés és váratlan trendek

2024.07.24.

A fehércukor világpiaci átlagára 2024 májusában 512 euró/tonna volt, ami közel 9 százalékkal alacsonyabb az áprilisi árnál. A londoni árutőzsdén (LIFFE) a fehércukor fronthavi jegyzése július 8-án 560 dollár/tonnáról ingadozások mellett július 19-re 541 dollár/tonnára esett. A nyerscukor fronthavi jegyzése is hasonló trendet követett, július 19-én 411 dollár/tonnán zárva.

Váratlan fordulat: jelentős változások a szójabab, a repcemag és a napraforgómag árában

2024.07.24.

Érdemi változások csokkentek az olajos magvak világpiacán az elmúlt hetekben. Íme a részletek.

Zuhanó kukoricaárak: itt vannak a legfrissebb számok

2024.07.24.

Az USA-ban termelt kukorica azonnali exportára 13 dollárral 183 dollár/tonnára esett vissza június 7. és július 5. között. A szeptemberi ár 15 dollárral 185 dollár/tonnára, a decemberi pedig 14 dollárral 210 dollár/tonnára csökkent (FOB Gulf). Argentínában a kukoricával továbbra is 185 dollár/tonnáért (–10 dollár) kereskedtek.

Halad a bioszakma, könnyebb megtalálni a magyar ősgabona termékeket az új térképen

2024.07.24.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársai és partnerei szakmai napot szervezek Száron, hogy a piac szakmai szereplői, gazdák, molnárok és pékek, valamint a kutatók találkozzanak

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás