VulcanAgro Folyékony NPK Elővásárlás, már 59 990.-Ft/tonna + áfától! (csak kuponnal)

Folyékony vagy szilárd? Tíz érv a folyékony műtrágya mellett!

1. Olcsóbb a folyékony, mint a szilárd!

A Vulcan Folyékony NPK termékekből elegendő 400-550 litert kijuttatni hektáronként a vetés előtt. Ennek költsége 32 000-38 000Ft/ha, amely már kevesebb mint néhány szilárd komplex műtrágyából 200 kg.

2. Elérhető és a szállítás ütemezhető

Folyékony NPK-ból még jelentős készlettel rendelkezünk az őszi szezonra. A termékre szerződni azonban minél előbb érdemes, még az elővásárlás keretében. Leszállítani, ütemezni tudjuk, az Ön által kért szállítási időpontra.

Folyékony NPK kijuttatása

3. Egy menetben kijuttatható

Hagyományos permetezővel, még ha egy kicsit lassabban is, de 400-600 liter/ha folyadék gond nélkül kijuttatható. Elegendő 6-os fúvókát használni, mivel nem szükséges a terméket porlasztani, a permetezőt erőltetni. Dugulást nem okoz a szerves anyag alapú folyékony NPK.

4. Több a nitrogén benne

A Vulcan Folyékony NPK termékekkel a foszfor-kálium mellett jelentős, akár 40-60 kg/ha mennyiségben is kijuttathatunk nitrogént. Így nem szükséges a vetés előtt újra kimenni és taposni a talajt, ha 100-150 kg/ha nitrogént akarunk kijuttatni egy kalászos elé.

Kénes-mész, Vulcan Folyékony NPK és szántás nélküli kukorica, Kisvárda határában. 2021-július 22.

5. Azonnal felvehető tápanyag a növénynek

Gyakran tapasztalható egy szilárd NPK kijuttatása után, hogy hónapokig nem oldódik a szemcse. Pedig a fiatal növénynek lenne igazán szüksége az indító tápanyagra a bokrosodáshoz, a begyökeresedéshez és az oldalhajtások megindításához. A folyékony NPK-ból a növény azonnal, még száraz talaj esetén is összetett tápanyaghoz jut.

6. Javítja a talajt

A Vulcan Folyékony NPK alapja a melasz-vinasz keveréke, amelynek magas a cukor-, vitamin- és aminosav-tartalma. A termékben levő cukor „felpörgeti” a talaj mikrobiális életét, így életet visz azokba a talajokba is, amelyek támasztóközeggé váltak.

Repce – Pápateszér-2021 május 27. Forgatás nélküli talajművelés, folyékony NPK, és talajjavítás után.

7. Gyorsítja a szárak bomlását

A kijuttatott cukron az adott talajban honos baktériumokat, gombákat szaporítjuk, idegeneket nem viszünk oda. A számukban megsokszorozott apró élőlények gyorsabban bontják a szárakat, tárják fel a foszfort vagy kötnek meg nitrogént. Növényvédelmi és talajszerkezet szempontjából is fontos, hogy a szármaradványon ne a patogén gombák szaporodjanak, és a szalmából és agyagból ne kemény „vályogtégla” keletkezzen.

8. Sokkal több a hasznos tápanyag benne

Egy szilárd NPK-val csak a foszfort-káliumot pótoljuk nagyobb-, a nitrogént közepes vagy kis mennyiségben. A folyékony NPK használatával azonban több mint 20 féle hatóanyagot juttatunk ki (ként, magnéziumot, vasat, kobaltot, szelént, stb.), amelyek közül a cinket, molibdént nagy mennyiségben. A növény ezek közül kedvére válogathat, és így már képes lesz a fejtrágya-nitrogént is nagy mennyiségben hasznosítani.

Szántás, szilárd műtrágyák és talajjavítás nélküli kukorica. Kisvárda határa (az előző kukoricával szemben) 2021-június 22.

9. Egyedileg is formázható

A Vulcan Folyékony NPK, a Turbo NPK és a Turbo PK olyan receptek alapján jöttek létre, amelyet évek alatt a legtöbben használnak. Ettől az Ön igénye eltérhet, kérhet bele több nitrogént-foszfort, káliumot vagy mikroelemeket. Értelmes és megvalósítható határok között az összetétel változtatható.

10. Lombtrágyaként is használható

Nagyon sok termelő tesz félre pár ezer liter folyékony NPK-t őszi vagy tavaszi állománykezelésre. Ilyenkor azt javasoljuk, hogy minden növényvédelmi-, vagy lombtrágya-kezelésnél 15-20 liter/ha dózisban használják, de már a növényre permetezve. Fagy- és aszálytűrőbbé válik a növény, és a környezeti stresszt is sokkal jobban tolerálja.

A termékekről, akcióról bővebb leírást: www.vulcanagro.hu/folyékony-npk menüpont alatt talál.

Szakmai segítség: 06-70-905-5000 vagy a www.vulcanagro.hu/kapcsolat

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Műtrágyával élelmiszer, élelmiszerből műtrágya... Az élelmiszerhulladék felhasználásával csökkentenék az egyre nagyobb mértékű pazarlást az Egyesült Államokban. Ehhez egy olyan technológiát szabadalma...
Nitrogén lombtrágyák, már 179 Ft/litertől A legtöbb mezőgazdasági növénykultúrában fokozatosan nő a betakarított termésmennyiség, ami együtt jár a növények tápelemek iránti igényének növekedé...
Ként tegyünk a nitrogénhez, ha tápkultivátorozunk ... A kukorica és a napraforgó termesztésénél egyre gyakrabban folyékony nitrogénnel tápkultivátorozunk vagy nitrogént injektálunk a talajba. Tegyünk kén...
Vital pH – miért kell savanyítani a permetez... A pH-érték a víz kémhatását, annak savasságát vagy lúgosságát jelzi. Hazánk nagy részén a csapvíz is lúgos, gyakran kemény, de a csatornákból, tározó...
VulcanAgro Granulált Mész Elővásárlás, már 39 990 ... 10 érv a meszezés mellett. És mondhatnánk még másik 10-et is.   Hazánkban nagyon sok talaj mészhiányos és savanyú. Ez a savanyúság, vagyis a sok s...
Nem csak a terméket, de problémamegoldást is forga... Problémaorientált termékfejlesztéseivel folyamatosan növeli piaci súlyát a VulcanAgro Kft. a magyar termésnövelő készítmények piacán. Talajjavítóik, ...