Vidd el most, fizess később

Az alacsony likviditás, az eladatlan gabonakészletek és sok esetben a termésnövelők finanszírozásának hiánya már-már veszélyezteti az eredményes termelést. Ezért a VulcanAgro Kft.-nél úgy döntöttünk, hogy meghatározott termékek esetében a „Használjuk, amikor szükséges, és fizess, amikor lesz pénz” – kampányt indítjuk el.

Javítsunk a talajokon!

A kampányba választhatunk kétféle, a hagyományos karbonátos (Balance G) és a kénes meszező (Balance GS – gipszes mész) talajjavító anyagok közül.

A letömörödött, savanyú, mészhiányos talajokon egyre kockázatosabb, aszályos időszakokban termelni. Ezért a talajok javítását fel kell gyorsítani, nem pedig évekre elhalasztani. A meszezés vagy gipszezés önmagában nem fog csodát eredményezni. Kapcsolódhat hozzá egy mélylazítás, a forgatás nélküli sekély talajművelés és a szerves anyagok növelése is. Együtt még látványosabb lesz a javulás.

Javasolt dózisa mésznek: 200-500 kg/ha

Granulált meszet vagy gipszet, a hazai talajok közel felén kellene már használni! – Fotó: Shutterstock

Használjunk elemi kénes „lombtrágyát”!

Úgy döntöttünk, hogy a VulcanAgro Kft. portfóliójából elemi ként tartalmazó, két olyan lombtrágyát is választhatnak, amelyek jelentős tápanyagtartalommal rendelkeznek és még a növényvédelemben is segítséget tudnak nyújtani.

A Vulcan MagmaS–Réz és a MagmaS–Bór magas nitrogén–kén alapú termékek, jelentős magnézium- és mikroelem-tartalommal. Az elemi kén és a réz hatóanyagok évtizedek óta a növényvédelem bevált termékei, amelyek most is segíteni fognak a gombás fertőzések leküzdésében. A nitrogén, a magnézium és a cink hatóanyagok pótlására pedig minden növénynek szüksége van már.

Javasolt dózis: 4-8 liter/ha/alkalom

Ként kell pótolni, minden növénykultúrában! – Fotó: Shutterstock

Szervesanyag alapú lombtrágya

Nagyon sok helyen használunk már olyan lombtrágyát, amely ötvözi a szerves anyagban rejlő „biostimuláns”-hatást, a növénynek létfontosságú tápanyagokkal.

A Vulcan Hibrid 40-ben kihasználjuk a Vulcan Power „aszálytűrő” képességét és a hozzáadott tápanyagok (nitrogén, magnézium stb.) növekedésre gyakorolt előnyeit. A Vulcan Hibrid 40 bármelyik növénykultúrában eredményesen használható termék. Olcsón, többet és jobb minőségben tudunk a használatával termelni akkor is, ha kevesebb alap- vagy fejtrágyát juttattunk ki. A Hibrid 40 várhatóan az év második felére megkapja az engedélyt az AÖP-programban való felhasználhatóságról.

Javasolt dózis: 10-20 liter/ha/alkalom

Hogyan működik az akció?

Az akcióban termelők és viszonteladók egyaránt részt vehetnek. A megrendelt termék árának 25%-át a termék kiszállítása előtt ki kell fizetni, a maradék 75%-ot legkésőbb augusztus 15-ig. A termékeket a VulcanAgro Kft. kiszállítja a partnereinek és a viszonteladóknak. A VulcanAgro Kft. minden egyes ügyletet megvizsgál, és túlzott kockázat esetén fenntartja magának a jogot az ügylet elutasítására.

Az akció 2023. február 15. és március 31. között tart. Az akció pontos menetéről érdeklődjenek a VulcanAgro Kft. területi szakembereitől, a viszonteladó partnerhálózattól és a cég hivatalos weboldaláról.

Az akcióban résztvevő termékek árai:

Vulcan Balance G: 66 900 Ft/tonna+áfa
Vulcan Balance GS: 69 990-Ft/tonna+áfa
Vulcan MagmaS-Réz: 1 890 Ft/liter+áfa (IBC)
Vulcan MagmaS-Bór: 1 890 Ft/liter+áfa (IBC)
Vulcan Hibrid 40: 449 Ft/liter+áfa (IBC)

Bővebb információért hívja a területileg illetékes szaktanácsadókat, amihez kattintson ide!
info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A levelek kiáltanak először magnéziumért Sokan tévesen csak 3 makroelemet említenek, ha a növények számára fontos tápanyagokról beszélnek. A nitrogén, a foszfor és a kálium valóban fontos a n...
Kiemelkedő eredmények őszi káposztarepcében és ősz... A Huminisz Kft. évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a huminsavas növénykondicionálás területén. Cégünk a piac egyik meghatározó szereplőjeként font...
A lombtrágyázás jelentősége avagy miért hasznos a ... A sikeres növénytermesztéshez nem csak makro- és mezoelemekre, hanem hektáronként néhány gramm mennyiségben mikroelemekre is szükségünk van. A mikroel...
Modern talajjavítás: sokkal több ideje van a kalci... Míg korábban a kalciumos talajjavításról azt gondolták, hogy nehezen megoldható művelet, a mai anyagokkal már szinte bármikor elkezdhető. Régebben ink...
Huminisz-technológia nagyító alatt kertészeti kult... A fokozott környezetvédelmi, élelmiszerminőségi és élelmiszerbiztonsági feltételeknek való megfelelés miatt hazánk mezőgazdaságában is egyre nagyobb ...
Agroleaf Power és PeKacid használata a jelenlegi s... Míg a tavasz első felében a csapadékhiány okozta stressz kezelése volt a gazdálkodók egyik fő feladata a gabonatáblákon, mostanra a sok csapadék hatá...