Váltás a húsipari óriás élén: növényolajgyárból szerződtetett új vezérigazgatót a Pick

Takács István lett a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója. A 150 éves fennállását tavaly ünneplő húsipari cég élére kerülő szakember korábban már Magyarországon és külföldön is dolgozott vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál. Élelmiszeripari szakmai tapasztalatát a Kaiser Food Kft.-nél, a Sága Foods Kft.-nél és az Unilevernél szerezte. A legutóbbi munkahelyén gyárigazgatóként egy növényolajgyár irányításáért felelt.

Május 11-től Takács István lett a Pick Szeged Zrt. új kinevezett vezérigazgatója – tudta meg a Világgazdaság. A cég legutóbbi vezérigazgatója, Nagy Endre 2018. június végéig volt a posztján. A húsipari társaságot ezután Sutka László, illetve Sóskúti György Zoltán irányította megbízott vezérigazgatóként. Az előbbi vezérigazgató-helyettesként jelenleg is a Pick menedzsmentjének tagja, az utóbbi pedig a Bonafarm csoport kereskedelmi igazgatója.

Váltás történt a szegedi húsipari óriás élén: új vezérigazgatót nevezett ki a Pick Szeged Zrt. - képünk illusztráció
Váltás történt a szegedi húsipari óriás élén: új vezérigazgatót nevezett ki a Pick Szeged Zrt. – képünk illusztráció

Komoly szakmai tapasztalatok után került a húsipari óriás élére a vezető

A Pick Szeged Zrt. tájékoztatása szerint Takács István közel 30 éves szakmai múlttal rendelkezik. Magyarországon és külföldön egyaránt dolgozott már vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál. Élelmiszeripari szakmai tapasztalatát a Kaiser Food Kft.-nél, a Sága Foods Kft.-nél és az Unilevernél szerezte. A Pick Szeged Zrt.-hez a Glencore magyarországi cégcsoportjához tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft.-től érkezett. Ott gyárigazgatóként felelt a cég foktői növényolajgyárának irányításáért.

A Pick Szeged Zrt. a Világgazdaság kérdésére közölte, hogy 2019-ben 67 milliárd forint árbevétel mellett 4 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el. Az idén az értékesített termékmennyiség szinten tartását tervezik, azonban a növekvő eladási árak miatt az árbevétel emelkedésével számolnak. A húsipari vállalat célja 2020-ban ezzel együtt is az előző évhez hasonló nagyságú eredmény elérése. Mivel a cég itthon és külföldön is elsősorban a kiskereskedelmi láncoknak szállít, a termékek iránti kereslet a nem csökkent a koronavírus hatására sem. A társaság még tavaly azt jelentette be, hogy a szegedi gyárberuházásának első fázisa idén tavasszal elindul, ám a Covid–19 járvány okozta különleges helyzet miatt a jelenleg előkészítési szakaszban tartó fejlesztés néhány hónappal csúszik.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Amikor igény az épületen belüli speciális körülmén... Mezőgazdasági termények tárolása, élelmiszer feldolgozás során gyakran elvárás az épületen belüli, az átlagostól eltérő klíma kialakítása. Különleges ...
Nébih: tovább exportálhat öt magyarországi húsüzem... Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a Nemzeti Élelmiszer...
Az oroszok már az üzemekben vannak Ahogyan arról már írtunk, az orosz állategészségügyi hatóság emberei Magyarországra látogatnak, és magyarországi üzemekben tartanak ellenőrzést. Az el...
A környezet védelmében különadót vezetnének be a h... A környezetvédelem és az egészséges táplálkozás hívei a dohányzás példájára egyre több országban megadóztatnák a húsfogyasztást. Szerintük ugyanis a h...
Mohácson nagyüzemben vágják a téliszalámiba kerülő... Több mint 90 százalékos kapacitással működik az MCS Vágóhíd Zrt. tavaly április végén átadott mohácsi üzeme. A létesítmény igazgatójának várakozásai s...
Hitte volna? A magyar húsipar a versenytársaknál d... A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfiinfluenza gazdasági hatásainak. Kisebb lett a...