Új csapattal új célokért dolgozik az OROS

Sok az újdonság a Linamar Hungary Zrt. OROS Divíziójánál. Átszervezték a kereskedelmi csapatukat, bővítették a viszonteladóik körét és intenzívebbé tették a partnerkapcsolataikat, amit a megújult, zökkenőmentes alkatrészutánpótlást biztosító webshopjuk is támogat. Ezen túl a napraforgó adapterek területén több újdonságot is tartogatnak a következő szezonra. Mindezekről Szabó Zoltán területi képviselővel beszélgettünk.

A hírek szerint jelentősen átszervezték az eddigi kereskedelmi részlegüket.

Az idei szezonban az OROS teljesen új kereskedelmi csapattal képviselteti magát a kiállításokon és ártárgyalásokon. Az új kereskedelmi vezető, Pásztor Andor koordinálja a sales csapat munkáját. A magyar piacért én magam felelek, Florian Constantinescu továbbra is a román, a bolgár, a moldáv és a horvát piac ügyeit intézi, de külön dedikált kereskedője van az orosz és az ukrán exportpiacnak is.

Az új arcok mellett mit érzékelhetnek mindebből a gazdálkodók?

A továbbiakban teljesen más megközelítésben dolgozunk, proaktívabbak kívánunk lenni a partnerkapcsolatainkban. Gyakrabban látogatjuk majd őket, nemcsak a szezon elején és végén. Változás még, hogy több partnerrel dolgozunk együtt a jövőben, mint korábban, bővült a viszonteladóink köre.

Szabó Zoltán a Linamar Hungary Zrt. OROS Divíziójának területi képviselője

Honlapunkat számos új funkcióval bővítettük, vevőink már otthonról, kényelmesen megrendelhetik a szükséges pótalkatrészeket a webshopunkon keresztül.

Beszéljünk erről egy kicsit bővebben.

A futó szériák alkatrészutánpótlása tökéletesen működik, de ha egy eszközünknek, gépünknek befejeződik a gyártása, mi még akkor is 10 évig tudunk hozzá alkatrészt biztosítani. Lehet tőlünk is közvetlenül rendelni a webolodalon keresztül, ahol robbantott ábrák segítik a tájékozódást, így az utolsó csavarig be lehet azonosítani, hogy mire van szükség.

Ez is az új csapat hozadéka, korábban az alkatrész ellátó tevékenység ennyire nem volt fókuszban. Most már erre is hangsúlyt fektetünk, hogy az ügyfeleknek alkatrészt tudjunk biztosítani, főleg ilyenkor szezonban. Ha meg is hibásodik egy gép, nem állhat hetekig.

Hogyan tud alkatrészt rendelni az a gazdálkodó, aki ódzkodik a webshopos rendeléstől?

A honlapunkon mindenki megtalálhatja a számára megfelelő viszonteladónkat. Bármelyiküket felkeresve, ott készséggel fognak segíteni. A helyszínen be is tudják azonosítani a szükséges alkatrészt. Illetve van egy alkatrész hotline vonalunk is (+36 20 485-6975), ahol a kollégáink napi 24 órában várják a hívásokat.

Cornado kukorica betakarító adapter

Milyen határidővel kapják meg a gazdálkodók a megrendelt termékeket?

Sztenderd alkatrészek esetén az esetek többségében 48 órán belül.

Hogy sikerült eddig az idei évük üzleti szempontból?

Eddig nagyon pozitívan alakult az első félév, de biztosat csak az év végén mondhatunk. Felülmúlta a várakozásainkat. Alapanyagár-korrekciót is csak nemrég kellett alkalmaznunk, és valószínűleg ez is segítette a jó eredményt. A piaci átlaghoz képest ráadásul most is csak kisebb mértékben növeltük az árainkat.

Milyen tervekkel készülnek az év második felére?

Amint szeptember végén-október elején lecseng a piac, elkezdjük a 2022-es stratégia kialakítását. Továbbá, ha a pandémiás helyzet engedi, összehívjuk a viszonteladó partnereinket és oktatást tartunk számukra és gyárlátogatáson vehetnek majd részt.

Milyen termékújdonságok várhatók az OROS háza tájáról?

A napraforgó-portfóliónk eddig fixházas adapterekből állt, a 6 sorostól egészen a 12 sorosig találkozhatunk ezekkel a magyar piacon. Mindegyikből létezik zúzós és szárzúzó nélküli változat is. Ezt a választékot kívánjuk kibővíteni és megerősíteni. Az idén elkezdünk tesztelni egy teljesen új, 8 soros, csukható konstrukciót, amiből hasonlóképpen elérhető lesz zúzós és szárzúzó nélküli változat is. Annyira új dologról van szó, hogy még csak most készül a prototípus és az idei szezonban fognak kikerülni a gazdákhoz, illetve a földekre. Egy sorfüggetlen változat nullszériás tesztjét is elvégezzük majd.

OROS Sun napraforgó betakarító adapter

Hogyan változnak a vásárlói igények a napraforgó-adapterek piacán?

A fix vázas változatok mellett egyre nagyobb az igény a csukható adapterekre is. Ugyan a csukható Cornado kukoricaadaptereket már régóta gyártjuk, de a napraforgóban is már mutatkozik rá igény.

Új trend az is, hogy a gazdák már a napraforgóban is a szárzúzós megoldásokat keresik, hogy ne csak a tányérokat gyűjthessék be, hanem egy menetben két műveletet is el tudjanak végezni.

Ráadásul a régi adapterek alá is veszik a zúzót, hiszen utólag is – probléma nélkül – fel lehet azt szerelni. Sokan elvégzik ezt az átalakítást mind Magyarországon, mind a keleti exportpiacokon.

További változás, hogy egyre nagyobbak és egyre nagyobb teljesítményűek a kombájnok, amihez már a nyolc soros és ennél nagyobb adaptereket keresik.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Jó adapterrel és józan paraszti ésszel csökkenthet... A szezon gombnyomásra jön, akár egyszerre is kezdődhet a betakarítási időszak Németországban, Szlovákiában és Romániában. Ilyenkor elvárás, hogy az ar...
Traktoros bűnözés, új John Deere kombájn és gépes ... Emlékezetes gépes híreket hozott a 2021-es év szeptembere: lebukott egy Heves megyei bűnszervezet, amely traktoros csalásokat követett el, Vas megyéb...