Tovább lehet jelentkezni az idei Vidék kalandra

Idén is megrendezik a Vidék kaland elnevezésű programot, amelynek keretében városi fiatalok ismerkedhetnek meg a falusi élet szépségeivel. Jó hír a jelentkezőknek, hogy a jelentkezési időszakot 5 nappal meghosszabbították a szervezők.

A hosszabb jelentkezési határidőnek köszönhetően azok a városi fiatalok, akik szívesen megismerkednének a vidéki és gazdálkodói élettel április 20-ig jelentkezhetnek a programra.

A kezdeményezés 2011-es indulása óta a közel 800 jelentkezőből 160 fiatal ismerkedhetett meg a gazdálkodói életformával. Közülük hat olyan fiatalról lehet tudni, akik mezőgazdasági jellegű tevékenységbe kezdtek.

Városi fiatalok kóstolhatnak bele a vidéki életbe a Vidék kaland program keretében. Idén már több, mint 50 fiatal jelentkezett az eseményre. (Fotó: ritefmonline.org)
Városi fiatalok kóstolhatnak bele a vidéki életbe a Vidék kaland program keretében. Idén már több, mint 50 fiatal jelentkezett az eseményre. (Fotó: ritefmonline.org)

 

A program szemléletformáló, ugyanis a résztvevők jobban odafigyelnek a vásárolt élelmiszerek minőségére, továbbá pontosabban látják a gazdálkodói életforma előnyeit és hátrányait. A program végén a résztvevőknek a közösségi oldalakon kell beszámolniuk élményeikről, így megismertethetik tapasztalataikat barátaikkal, ismerőseikkel, ami szintén fontos eleme a projektnek.

Az alprogramok közül a határtalan kalandok a legnépszerűbb, ennek révén az érdeklődők bekapcsolódhatnak egy családi gazdaság mindennapjaiba Székelyföldön. Az egyhetes időszak alatt Maros és Hargita megyei gyakorló fiatal gazdák irányítása és felügyelete mellett vesznek részt a munkákban.

Az AGRYA, a jelentkezők személyes meghallgatása után, május 5-ig választja ki a program résztvevőit. További információk a www.videk-kaland.hu és a www.agrya.hu weboldalon találhatók.

A programot 2012 decemberében az Európai Bizottság pályázatán a legjobb EU-társfinanszírozású agrár-vidékfejlesztési témájú kommunikációs programnak választották.

Forrás: MTI

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Kik lettek a kiválasztottak? Immáron negyedik alkalommal rendezi meg az AGRYA a Vidék Kaland Programot, amely keretein belül magyarországi és székelyföldi fiatal gazdák várják az ...
Húzóágazat A mezőgazdaságnak köszönheti a növekedést a GDP; sok az alma, kevés lesz a szőlő; közel 30.000-en tanulnak az agráriumban; Vidék kaland program és Vár...
Már csak 4 napig jelentkezhet városi kertésznek!... Azon 18 és 40 év közötti városban élő emberek jelentkezhetnek a programra, akik rendelkeznek legalább 7 négyzetméternyi területtel, amin zöldséget sze...
Információs börzék fiatal gazdáknak! – Csalá... Az október 30-i Fiatal Kertész Konferenciával elkezdődött a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA őszi-téli rendezvény szezonja. A következő ...
Kifizetés a fiatal mezőgazdasági termelőknek A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ezen a héten megkezdte a támogatások kifizetését azoknak a fiatal gazdálkodóknak, akik a támogatási összeg...
Fiatal gazda pályázat 2015-2020 között… Mit lehet tudni a 2015. évi fiatal gazda pályázatról? 70.000 vagy 40.000 euróra számíthatnak a pályázók? Mi az, ami már biztos, és mi az, amit csak tá...