Meglepő felfedezést tettek angol tudósok a közelmúltban. A sárgarépa génállományának módosításával sikerült létrehozniuk a fütyülő répát. Ezzel valószínűleg tényleg sikerül majd a zöldség – és elsősorban a sárgarépa – fogyasztását megkedveltetni a lakosság körében.
Angol tudósoknak sikerült létrehozniuk minden szülő álmát, a fütyülő sárgarépát- adta hírül a hoaxes.org. Ezzel az újdonsággal valószínűleg sikerül majd a lakossággal és a gyerekekkel ezt a nem annyira kedvelt zöldségfélét megkedveltetni. És a termelők is igen jól járhatnak majd, mert jelentősen növekedhetnek az eladásaik.
A genetikailag módosított növény – a hírek szerint – 97 decibeles hangot képes kibocsátani, amint az optimális hőmérsékletet eléri a főzés során. Ez annak köszönhető, hogy a hőre érzékeny új gén a sárgarépa szövetében lévő légkamrákat megnöveli és egyben el is vékonyítja azokat. A növekvő nyomás révén pedig a belső levegő kiáramlik miközben sípoló hangot generál. Ez a szakácsnak is jelzi, a zöldség állapota megfelelő.
Mint Avril Uno professzor, a kutatás vezetője elmondta: “A sárgarépa kétnyári növény és saját belső időmérője van. Ezzel a felfedezéssel csak segítséget adunk a természetnek és a túlhajszolt anyáknak.