Az új Ferrari, amit a szántóföldekre terveztek

Olyat lépett meg a Ferrari, amelyre senki sem számított. A legendás sportautókat, versenyautókat gyártó cég most utcai terepjáró (SUV) gyártására adta a fejét. Pár év és a gazdák is ilyennel járhatják be földjeiket.

Alig egy éve annak, hogy Sergio Marchionne, a Ferrari cég elnöke kijelentette, csak a holttestén keresztül gyárthat a Ferrari szabadidős autókat. Ehhez képest nemrég bejelentették, hogy már tesztelik az F16X kódnéven futó járgányt, amit 2021-re szeretnének az autószalonokban látni.

Várhatóan a szokásos sportosság fogja jellemezni a Ferrari SUV-csodáját (Fotó: hvg.hu)
Várhatóan a szokásos sportosság fogja jellemezni a Ferrari SUV-csodáját (Fotó: hvg.hu)

 

Az új Ferrari SUV egyébként a GT4Lusso alapjaira épül rá. Az autó szélesebb, magasabb lesz nála, a B oszlopot a tervezők kivették, a hátsó ajtókat pedig teljesen áttervezték. Olyannyira sikerült átformálni a hátsó ajtókat, hogy azok hátrafelé nyílnak egy külön elektromotor segítségével. Azonban minden átalakítást úgy kellett elvégezniük a tervezőknek, hogy az így kapott autó tükrözze a márkára jellemző sportosságot.

A motorháztető alatt egy 3,9 literes, V8-as turbómotor duruzsol, várhatóan 600 lóerős teljesítményt lehet majd kifacsarni belőle. Sőt, az igazán ínyenceknek a Forma 1-ből jól ismert hibrid technológiával is elérhető lesz. Az ára viszont elég húzós lesz az új szekérnek, kicsivel több, mint 90 millió forintot kell adni a tűzpiros SUV-ért.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Japán traktor Ferrari dizájnnal A traktorok már nem csak erejükkel, hanem külsejükkel is hódítanak - néhol már státuszszimbólumnak számítanak. Nem meglepő hát, hogy a japán Yanmar eg...
Egy Mercedes a mezőgazdaságra tervezve A világ egyik legrégebbi autógyártója széles kínálattal rendelkezik, legyen szó kompakt autóról, szupersportkocsiról, SUV-ról vagy akár turistabuszról...