Szeptembertől érkeznek a felszólítások, 15 nap lesz nyilatkozni

A felszólítás megérkezésétől számított 15 napjuk lesz a gazdáknak arra, hogy igazolják jogszerű földhasználatukat. Az érintettek szeptembertől várhatják a végzéseket.

A gazdálkodóknak összesen 15 nap áll rendelkezésre, hogy megszerezzék és el is küldjék a Magyar Államkincstárnak a jogszerű földhasználatukat igazoló dokumentumokat – tudtuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldaláról. A Kincstár a jövő hónap elejétől kezdi kiküldeni a felszólításokat. Azok a gazdálkodók számíthatnak erre, ahol dokumentumokkal nem ellenőrizhető vagy nem egyértelműsíthető a jogszerű földhasználat.

15 napjuk lesz a gazdáknak, hogy igazolják jogszerű földhasználatukat (Fotó: Pixabay, Free-Photos)
15 napjuk lesz a gazdáknak, hogy igazolják jogszerű földhasználatukat (Fotó: Pixabay, Free-Photos)

A megkapott felszólító végzés alapján nyilatkozatot kell tenni a gazdáknak a földhasználat igazolására vonatkozóan, ám ennek elvégzése csak a Kincstár elektronikus kérelemkitöltő felületén – tehát online módon – tehető meg és nyújtható be. Az ügyfeleknek 15 nap áll majd rendelkezésükre. A Kincstár elektronikus felülete eddig lesz nyitva minden végzés esetén.

A 16. napon a még be nem nyújtott és szerkesztés alatt álló bizonylatok törlődnek és a felület inaktívvá válik, függetlenül attól, hogy nyilatkozott az ügyfél vagy sem. A dokumentumok feltöltése a Kincstár benyújtó felületén az elektronikus kérelembenyújtás/egységes kérelem fül alatt tehető meg, a végzésben található kód megadása után.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Egységes Kérelem: Bezárt területeknél is igazolni ... A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a területalapú támogatást igénylők figyelmét, hogy a bezárt területekre vonatkozó kérelmekn...
Meglepődik, ha kiderül, hogy nem környezetbarátabb... Egy svéd tanulmány szerint a biogazdálkodással előállított termékek ökológiai lábnyoma nagyobb, mint a hagyományos módon termelteké. A kutatás eredmén...