Szegeden gyültek össze a baromfitartók az UBM Baromfi Szakmai Napján

Nagy érdeklődés mellett, 224 üzleti partner részvételével zajlott le május 8-án a szegedi Novotel Hotelben az UBM Baromfi Szakmai Nap. A plenáris ülésén és két szekciójában elismert hazai- és külföldi szakemberek előadását hallhattuk az állatitermék-termelésről, a baromfiágazat, a takarmánygyártás világpiaci tendenciáiról, a brojler-, a tojótyúk-, valamint a víziszárnyasok takarmányozásának, tartásának újdonságairól, az időszerű baromfiegészségügyi kérdésekről és az UBM baromfitakarmányozási stratégiájáról.

BUSTYAHÁZAI László, az igazgatóság tagja köszöntőjében különösen nagyra értékelte és megköszönte, hogy rohanó, időhiányos világunkban hívásunkra ilyen sokan eljöttek a tapasztalatcserére. A minden korábbinál nagyobb érdeklődés, a szakmai igényt és az UBM iránti várakozást és elismerést is tükrözte.

A Baromfi Szakmai Napon előadók a legújabb tudományos eredményeket és a gyakorlatra érett módszereket adták közre (Fotó: UBM)

Bustyaházai László emlékeztetett rá, hogy május első harmadának napjai különösen nagy sikereket hoztak az innovatív, fejlesztőbarát UBM-nek.

A május 9-10-én, Hódmezővásárhelyen rendezett XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Gazdanapokon az UBM Csoport a „Pecsenye- és hízott kacsa tápsora fejlesztéséért, a fajtaspecifikus táplálóanyag szükségleti értékek- és emésztési együtthatók meghatározásáért” című pályázata 23 pályázó között Nagydíjat nyert. Rövid időn belül ez már a második rangos szakmai siker: 2015-ben az egész szemű búzát tartalmazó takarmányunkat ismerték el Nagydíjjal.

Csapatsiker született! A nagydíjas téma kidolgozásában külön elismerés illeti Galamb Esztert, Dublecz Fannit és Takaró Viktóriát – mondta Bustyaházai.

Május 10-én pedig a romániai Kerelőszentpálon Közép-Európa egyik legkorszerűbb, legnagyobb, évi 220 ezer tonna kapacitású takarmánygyárát avatták fel ünnepélyesen, amelynek egyik résztulajdonosa az UBM.

A Baromfi Szakmai Nap plenáris ülésén és két szekciójában elismert hazai- és külföldi előadók lényegében a teljes baromfi-vertikumot átfogva, a legújabb tudományos eredményeket és a gyakorlatra érett módszereket adták közre.

Nagy érdeklődés mellett, 224 üzleti partner részvételével zajlott le május 8-án az UBM Baromfi Szakmai Nap (Fotó: UBM)

A 10 előadásban hallhattunk az állatitermék-termelésről, a baromfiágazat, a takarmánygyártás világpiaci tendenciáiról, a brojler-, a tojótyúk-, valamint a víziszárnyasok takarmányozásának, tartásának újdonságairól, az időszerű baromfiegészségügyi kérdésekről és az UBM baromfitakarmányozási stratégiájáról.

Hagyományainknak megfelelően néhány kiemelt partnerünket termelési díjjal jutalmaztuk.

Gyémánt partner
Gallus Kft.

Platina partner
Szár-Csi Kft.
S-T Kft.
Rábamenti Agrár Kft.
Szilágyi János, Ömböly
Agrinnov Cégcsoport

Arany partner
Lévai Csilla, Lajosmizse
Nagyhegyesi Állattenyésztő Kft.
Szijártó Kft.

A tapasztalatcsere után az ismerkedés és a kapcsolatépítés este, jó hangulatú fehérasztal melletti beszélgetéseken, hosszasan folytatódott. Partnereink összecsengő véleménye szerint érdekes, gondolatébresztő, bevezetésre érdemes, hasznos, időszerű témákat hozott az UBM Baromfi Szakmai Napon!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Minek nevezzelek? – avagy baromfi elnevezések kor ... Csirke? Tyúk? Kotlós? Sokféle elnevezést ismerünk a tyúkra, de tudjuk, hogy melyiket mikor használjuk? Nemtől és életkortól függően különböző megnevez...
4 ok, amiért sikeres a magyar baromfiipar 55 évvel ezelőtt kezdődött el a hazai baromfitenyésztés fejlesztése, és azóta is töretlen a sikere. A baromfihús (kifejezetten a csirkéé) fogyasztása ...
Baromfi kisokos Mit eszik a baromfi? Hogy neveljem fel helyesen a tyúkokat, libákat, pulykákat, kacsákat? Hogyan lesz szép sárga bőrszíne a csirkének? Mitől tehetem m...
Tojó táp, vagy legelő? Mint minden gazdasági- és haszonállatnak, a baromfinak is minden életkorban megvan a maga takarmányigénye. Lássuk, hogyan nevelhetjük sikeresen tyúkja...
Ezt jelentik a kódszámok a tojásokon – nagyon nem ... Húsvét mellett karácsony tájékán fogy a legtöbb tojás Magyarországon. Éppen ezért időzítették erre az időszakra a tudatos tojásfogyasztást ismertető k...
Állatjóléti támogatást igényelhetnek júniusban a b... A baromfitartás az utóbbi időben sok nehézséggel járt, köszönhetően a madárinfluenzának. Most azonban a korlátozásokat feloldották, sőt, júniusban még...