Szedd/vedd magad meggy lelőhelyek Magyarországon

Az utóbbi napokban kezdetét vette a meggyszezon és több gyümölcsös is megnyitotta kapuit. Néhány esetben azonban nem csak a már előre leszedett meggyet vásárolhatják meg a fogyasztók, hanem maguknak is szedhetik, ami például a szamóca esetében már évek óta jól működő program. Az alábbiakban olyan gyümölcsösök kerülnek felsorolásra, ahol meggyvásárlás lehetséges.

Országszerte több helyen is vásárolhatunk meggyet, amelyet akár magunk is szedhetünk, vagy már eleve betakarítva vásárolhatjuk meg, viszont a legtöbb esetben erősen ajánlják a bejelentkezést az adott gyümölcsösnél, hiszen nem tudhatni, hogy éppen mennyi gyümölcs áll rendelkezésre. Az alábbiakban országszerte 18 helyszínt sorolunk fel, ahonnan bizalommal vásárolhatnak meggyet, persze a kormány által előírt járványügyi intézkedések betartása mellett.

Elkezdődött a meggyszezon, országszerte több termelő is szedd/vedd magad akciókkal várja a vásárlókat. (Fotó: Pixabay, Free_Photos)
Elkezdődött a meggyszezon, országszerte több termelő is szedd/vedd magad akciókkal várja a vásárlókat. (Fotó: Pixabay, Free_Photos)

Az alábbi listán a legtöbb feljegyzett helyszín Heves megyében és Pest megyében található, de Fejér és Bács-Kiskun megyében is fellelhetők termesztők, továbbá Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is.

Heves megyében az összes termelő szedd és/vagy vedd magad akció keretei között árusítja gyümölcsét, és minden termelőnél erősen ajánlott előre bejelentkezni. Tenk területén Sáfrán Zsolt termelőnél már június elsejétől lehet vásárolni, a hevesi Agro-Csep Kft. pedig korábbi évek alapján június 14-ével nyitotta meg kapuit, míg a „Székely föld” gazdaság június 15-tel. Akadt viszont olyan termelő is, aki idén a fagykár következtében nem tudja megnyitni termőterületét.

Pest megyében szintén érdemes beiratkozni előre, amennyiben vásárolni szeretnénk, a korábbi évek alapján itt június elsejétől Pomázon a Piliskert Kft. szedd magad akcióval várja vásárlóit, Szobon Jeszenszky Tibor június 10-től, a Szobi Gyümölcsöskert pedig június 15. napjától. Tápiógyörgyén Józsa Ágnes termelőnél a szezon június 12. napjával kezdődött meg.

Bács-Kiskun illetve Fejér megyében is két-két helyszínt említenénk meg. Bács-Kiskun megyében Dr. Horváth Zoltán termelő korábbi évek alapján június első napjától nyitja meg kapuit, a Kujáni Tanya pedig június 12-től. Fejér megyében a Gárdonyi Géza Mezőgazdasági Szövetkezeti Zrt. június 15. napjától már megkezdte a szezont, a székesfehérvári Barackvirág Farm pedig június 17-től.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison korábbi évek alapján június 1-től nyit Botos Gábor termelő, Győr-Moson-Sopron megyében, Csikvándon pedig június 8-tól kezdődött meg a szezon a Polgár Kertészetben. Veszprém megyében Szentbékkállán Popovics-Nádor Tibor termelő június 15. napjától nyitja meg kapuit a korábbi évek alapján, június 16-tól pedig a Komárom-Esztergom megyei Környén Venter Mihály termelő is megnyitja gyümölcsösét. Vas megyében Csényén a Cerplant Kft. június 19-től fogadja vásárlóit.

A Gyümölcsvadász oldalán található a termelők pontos elérhetősége, és a gyümölcsössel kapcsolatos információk (szezon időtartama, vásárlás módja).

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Megfelelő mennyiségű lesz a termés gyümölcsből az ... A szerződéses viszonyban álló termelőktől biztosan felvásárolják a gyümölcsöt – értékelték a piaci várakozásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)...
Kész a meggypiacot megmentő stratégia A Földművelésügyi Minisztérium (FM) az ágazati szereplők bevonásával kidolgozta a meggypiaci feszültségek kezeléséhez szükséges intézkedéseket: a tárc...
Ingyen meggyet osztanak 31 városban! Több mint harminc városban, száz helyszínen százezer adag ingyen meggyet osztanak szét a termelők​. A ​kóstoltatással a többi között a gyümölcs előnyö...
Új árképzési rendszer érkezik a meggypiacon A piaci átláthatóság növelése érdekében szakemberek új árképzési rendszert hoznak létre az ipari meggy piacán. A rendszer április közepén kezdi meg mű...
Már látszanak a moníliával fertőzött hajtások... A meggyfák (amelyek leginkább ki vannak téve a moníliának) a sziromhullás fázisába léptek. A virágok szirmai lassan lehullanak a fákról, a fákon pedig...
Elmarad az idei meggytermés a tavalyitól Hazánk második legfontosabb gyümölcse a meggy az alma után, de nem túl jók a hírek az idei terméssel kapcsolatban. A tavaszi fagyok miatt az idei megg...